Ondernemersnieuws

Bert Verbeek: specialist in bestratingswerken én zwemvijvers

Gepubliceerd: 4 juli 2022  |  Onderox editie: 221

Bert Verbeek bv is een familiebedrijf dat zich specialiseert in het aanleggen van allerlei soorten verhardingen rondom je bedrijf of woning. Daarnaast legt het ook zwemvijvers aan, allemaal in eigen beheer. Het team heeft veel ervaring in huis en wordt binnenkort versterkt met Ward Verbeek, de zoon van huidig zaakvoerder Bert.

Bert Verbeek is al sinds 1991 aan de slag om zelfstandig bestratingswerken uit te voeren bij mensen thuis en bij kmo’s in de buurt. Denk aan: omgevingsverhardingen, opritten, terrassen, kasseiwerken,… Ook zijn broer Peter is intussen al 29 jaar actief in de zaak. En binnenkort zal ook Ward, de zoon van huidig zaakvoerder Bert, mee in het familiebedrijf stappen. Hij zal vanaf 1 augustus de taak van zaakvoerder op zich nemen, maar ook gewoon werken mee uitvoeren. Ward is 27 jaar en werkte al zes jaar in de sector, bij een bedrijf uit de buurt. “Ik ben enorm blij met de opvolging”, vertelt Bert trots. “Ik denk dat dit het juiste moment was voor ons beiden. Alles kwam mooi samen.”

ZAAKVOERDER VOERT MEE UIT
Bedoeling is dat Bert het zo ietsje rustiger aan kan gaan doen. Al zal je hem zeker nog op locatie kunnen aantreffen. “De meeste opdrachten doen we voortaan met drie”, klinkt het. “Daarbij is het een groot voordeel dat de zaakvoerder zelf mee de werken komt uitvoeren. Hij weet wat er door de klant gevraagd is en wat er moet gebeuren. Als de werken gebeuren door een ander team, zoals dat vaak gaat bij veel andere bedrijven, komt dat meestal de communicatie en het eindresultaat niet ten goede.” 

ADVIES OP MAAT
Bert werkt al meer dan 31 jaar in de sector, Peter al 29 jaar en Ward brengt naast 6 jaar werkervaring ook heel wat extra theoretische kennis mee. Al die gebundelde ervaring en kennis is een groot pluspunt. “Want advies wordt steeds belangrijker. Daarom gaan we altijd ter plaatse bij de mensen thuis om te bekijken wat de mogelijkheden zijn en welke alternatieven er eventueel zijn. We bekijken ook altijd samen wat de mooiste oplossing is bij het woningproject in kwestie.” Daarna kunnen materialen gekozen worden en volgt er een prijsofferte.

ENORM VEEL MOGELIJKHEDEN
Er zijn haast oneindig veel mogelijkheden. “Klinkers, kasseien, tegels, noem maar op. Enkel beton en asfalt doen we niet.” Ook de nieuwste en duurzaamste trends worden probleemloos gevolgd. “Keramische tegels als terrasvloer zijn bijvoorbeeld de laatste jaren terug aan een stevige opmars bezig. Klinkers blijven een echte klassieker. Maar ook bijvoorbeeld stapstenen kunnen in bepaalde tuinen voor een heel leuk effect zorgen. We besteden ook veel aandacht aan waterdoorlatende verhardingen en proberen zoveel mogelijk te werken met duurzame materialen.”

TIEN JAAR GARANTIE
Een sterk punt van Bert Verbeek bv is dat alles tot in de puntjes afgewerkt wordt. “Als wij vertrekken zijn de groenzones plant- en zaaiklaar”, vertelt Bert. “Dat is vanzelfsprekend voor ons. Bovendien geven we op al onze werken tien jaar garantie.”

ZWEMVIJVERS
Doorheen de jaren ging Bert zich ook richten op de aanleg van zwemvijvers. “De eerste heb ik in mijn eigen tuin aangelegd, lang geleden, onder begeleiding van een professional. Zo heb ik de stiel geleerd en ben ik er zelf meer en meer gaan aanleggen.” Een zwemvijver heeft volgens Bert heel wat voordelen ten opzichte van een traditioneel zwembad. “Je hebt bijvoorbeeld geen uitgebreide technische ruimte nodig die je bij een zwembad wel moet voorzien. Bovendien is het zwemmen in water zonder chloor nu eenmaal een stuk aangenamer. Voor de waterzuivering voorzien wij een natuurlijk systeem met planten. Ook belangrijk: in de winter ziet zo’n zwemvijver in de tuin er echt prachtig uit. Véél mooier dan een traditioneel zwembad.”

IN EIGEN BEHEER
De werken worden door het team van Bert Verbeek bv in eigen beheer uitgevoerd. “Enkel voor de waterdichting schakelen wij een specialist in, iemand waar we vaak mee samenwerken. Waterdichting is zo belangrijk dat we die extra expertise graag aanspreken, als extra garantie.” Ook wie geen zwemvijver wil, maar een gewone vijver of een spiegelvijver, kan aankloppen bij Bert Verbeek.

NIEUWE WEBSITE
Niet alleen binnen de zaak zelf staan er heel wat vernieuwingen op til, Bert Verbeek bv krijgt ook een eigen website. Vanaf begin augustus zal die site actief zijn. Met veel foto’s van realisaties en meer info over de mogelijkheden die de zaak biedt.

Bert Verbeek
Tel. +32 (0)476 21 09 28
info@bertverbeek.be
www.bertverbeek.be

Foto's gemaakt door Romi Vosters

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.