Ondernemersnieuws

B&B Rosselaer: even ontspannen in eigen streek

Gepubliceerd: 6 april 2021  |  Onderox editie: 207

Balen — In juni 2020 opende Michel Ceusters samen met zijn vriendin Livy hun nieuwe bed & breakfast Rosselaer in de Vuurmolenstraat in Balen. Daarvoor werd de landelijke woning aan een stevige verbouwing onderworpen. Het gevolg: Vijf gezellige kamers om in te vertoeven, voorzien van alle nodige luxe. Ideaal voor een rustgevende vakantie in eigen streek.

Michel speelde al langer met het idee om in zijn eigen woning gastheer te mogen zijn voor vakantiegangers en zakenmensen die de buurt komen verkennen. “Ik heb 14 jaar lang succesvolle horecazaken geleid in Mol”, stelt hij. “12 jaar geleden heb ik die allemaal verkocht om mij op andere plannen te richten.” Maar anderen in de watten leggen, het bleef onderhuids sluimeren. “En dus hebben Livy en ik besloten om deze B&B op te starten.” Ook bij haar zat het gastvrije al in haar bloed, zo baatte ze onder meer al een B&B in het Italiaanse Sardinië uit.

VLIEGENDE START
De zaak werd geopend in het midden van de coronacrisis. “Voor ons heeft het net een vliegende start betekent”, vertelt het koppel. “We hebben tot nog toe een hoge bezetting gehaald. Heel veel bezoekers uit West- en Oost-Vlaanderen hebben hier bij ons de Kempen leren kennen. Ook heel wat bedrijven uit de buurt hebben hier voor extra gasten gezorgd. Zij zijn, net als wij, altijd mogen open blijven.” Intussen beginnen ook meer en meer Kempenaars de weg naar de gloednieuwe B&B te vinden.

VEILIG EN GEZELLIG
B&B Rosselaer toonde zich zelfs de ideale locatie om helemaal coronaveilig te verblijven. Ook voor wie op zoek is naar een leuke locatie om op vakantie te gaan in eigen streek. Elke kamer heeft alle nodige voorzieningen, inclusief een eigen badkamer, er is een ruime tuin en een grote gemeenschappelijke ruimte waar afstand houden geen enkel probleem is. De gezellige inrichting van het interieur, daar zorgde Livy voor. Intussen werd de zaak al overspoeld met positieve recensies en leverde de mond-tot-mondreclame al heel wat nieuwe gasten op. Kijk gerust eens online wat de vorige logees van hun verblijf vonden. “Het mag voor ons net iets meer zijn dan in de traditionele B&B”, leggen Livy en Michel hun manier van werken uit. “Hier komen logeren moet een plezante ervaring zijn. Laat je maar rustig bedienen. Wij zorgen voor alles.”

UITGEBREID ONTBIJT EN VERWARMD ZWEMBAD
Elke dag zorgt het koppel zo voor een uitgebreid ontbijt en meerdere keren per week staat er een meergangendiner op de planning, ook nu tijdens de coronaperiode. Zo kan Michel met zijn passie voor koken de gasten nog extra in de watten leggen. Het hele jaar door kunnen die gasten gebruik maken van het verwarmde zwembad buiten, uiteraard zorgen Livy en Michel voor een hapje en een drankje. Alles verloopt in een rustig en ontspannen sfeertje. Geen onnodige stress dus. Moet je om 11 uur uit je kamer zijn? Dan mag je gerust nog de rest van de dag rustig bij het zwembad komen vertoeven. Na de zomer komt daar ook nog eens een Finse sauna en een jacuzzi bij.

PARADIJS VOOR FIETSERS EN WANDELAARS
De ligging van de B&B is een grote troef. Rustig en voldoende afgelegen, maar toch overal dichtbij. Te midden van een groene omgeving van weilanden en bossen. De streek is een paradijs voor fietsers. Zo lopen er hier twintig verschillende fietsroutes kriskras door elkaar en zijn de verschillende wandelroutes nauwelijks te tellen. Neem de overschot van het rijkelijke ontbijt gewoon mee en vertrek op avontuur. En als binnenkort cultuur, gastronomie en sport weer mogen opstarten, wordt het aanbod in de buurt nóg een stuk indrukwekkender.

EXTRA KAMERS
Begin deze maand werd de vijfde kamer geopend, een familiekamer waarbij de kinderen apart kunnen slapen. Zo logeer je gezellig samen, maar heeft iedereen toch de nodige privacy. Het kenmerkende warme interieur vind je ook in die gloednieuwe kamer terug. Op termijn wordt er ook nog een appartement met keuken en twee slaapkamers geïntegreerd in de B&B. Dat appartement krijgt een eigen privé-tuin en de gasten kunnen uiteraard genieten van alle faciliteiten van de B&B.

LOGEREN IN ZUID-SARDINIË
Voor wie toch verder van huis op vakantie wil, heeft het koppel nog een bijkomende tip. “Wij verhuren ook onze woning in Italië, in Sant’ Antioco (Zuid-Sardinië). Het summum voor zeilers en waterliefhebbers, en een uniek wandel- en fietseiland omdat het zeer heuvelachtig is met een prachtige natuur. Je kan er rustig rondwandelen terwijl je helemaal omringd bent door de zee. Heel bijzonder om mee te maken. En een bijkomend voordeel: het is een streek die helemaal nog niet toeristisch is.” Je verblijft er boven op een berg met zicht op een adembenemend berglandschap en op het water. Het huis bevat twee ruime kamers en een badkamer. Er zijn ook nog twee appartementkamers met eigen badkamer waar telkens vier personen kunnen logeren, ideaal om met vrienden of de hele familie samen naartoe te trekken. Interesse? Vanaf deze zomer vind je er ook op de website van de B&B meer info over.

Bed & Breakfast Rosselaer
Vuurmolenstraat 11
2490 Balen
Tel. +32 (0)495 57 14 48
info@rosselaer.be
www.rosselaer.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.