Ondernemersnieuws

Arooma Keuken & Interieur: de totaalbeleving in detail uitgewerkt

Gepubliceerd: 24 november 2021  |  Onderox editie: 214

LICHTAART – In februari van dit jaar nam keukenwinkel Arooma haar intrek in de nieuwe toonzaal aan de Herentalsesteenweg in Lichtaart. De nieuwe naam en logo kwam er na een rebranding van Wilco Keukens uit Rijkevorsel. Langs die weg heeft Arooma reeds meer dan twintig jaar ervaring in keukens en maatkasten. Maar de nieuwe toonzaal moet vooral de beleving naar totaalinrichtingen compleet maken. “We kozen er bewust voor om de verschillende leefruimtes volledig aan te kleden”, aldus Els Keersmaekers, zaakvoerder van Arooma.

Wie de toonzaal van Arooma in Lichtaart binnenkomt, merkt meteen dat alle details kloppen. Je hebt niet het gevoel dat je naar een keuken staat te kijken maar je staat er helemaal middenin. Net alsof je thuis bent. “Dat was ook absoluut de bedoeling”, vertelt Els. “We willen dat de klanten helemaal voelen hoe de gekozen keuken, maatkasten of andere inrichting bij hen thuis aanvoelt. Daarom hebben we de toonzaal volledig aangekleed met tapijt, gordijnen, schilderwerk, meubelen en aangepaste verlichting.”

Iedereen is uniek. En dus is het logisch dat een keuken dat ook is. “Hiervoor gaan we helemaal mee in het verhaal van de klant”, vervolgt Els. “Eerst trachten we alle behoeften in kaart te brengen. Hierbij vinden we het ook belangrijk dat we alle materialen en mogelijkheden kunnen tonen. Daarnaast is uiteraard ook het budget niet onbelangrijk. Zo denken we altijd mee naar alternatieve oplossingen om met een beperkt budget toch dezelfde look en feel mee te geven. En uiteindelijk beslist de klant, helemaal naar eigen wens.”

3D-TEKENING EN MOODBOARD
Naast de totaalbeleving in de toonzaal, als elk detail besproken en gekozen is, zorgt Arooma tevens voor een erg realistische 3D-tekening. “Zo staan de klanten bij plaatsing zeker niet voor onaangename verrassingen”, gaat An Keuleers verder, verantwoordelijk voor de verkoop. “We nemen hiervoor zeer uitgebreid de tijd. Zo tonen we deze 3D-tekening steeds in combinatie met de gekozen materialen om tot een echt moodboard te komen dat nauw aansluit bij de realiteit. Naast de materialen bespreken we uiteraard ook de verschillende toestellen en de globale afwerking maar bijvoorbeeld ook de handgrepen, de indeling van de kasten en schuiven tot zelfs de grootte van het vuilbakje. Dit alles komt helemaal tot uiting in deze 3D-tekening.”

TOTAALPROJECTEN
Arooma kan, onder de naam Wilco, reeds buigen op meer dan twintig jaar ervaring in keukens en maatkasten. Maar met een nieuwe naam en logo kiezen ze ook resoluut om totaalinrichting als extra aan te bieden. “Denk hierbij aan een totaalrenovatie waarbij niet alleen de keuken moet worden vervangen, maar bijvoorbeeld ook de vloer en elektriciteit moet worden uitgebroken en vernieuwd”, aldus Els. Ook dan kan je bij Arooma terecht. Voor de verdere interieurafwerking werken zij samen met verschillende lokale partners zoals AIS uit Herentals voor de schilderwerken of Brotec uit Lichtaart voor de verlichting. “Hiernaast hebben we ook partners voor de keramiek, de indelingen van de keukenkasten en dergelijke meer”, besluit Els.

Einde februari 2022 viert Arooma niet alleen haar éénjarig bestaan maar houdt ze tevens een opendeurweekend. Vorig jaar, bij de opening, kon dit slechts in beperkte kring. Maar deze keer is het voor het grote publiek. Alle details hieromtrent vind je op de sociale media van Arooma.

Arooma
Herentalsesteenweg 25, 2460 Lichtaart
Tel. +32 (0)14 42 66 48
Tel. +32 (0)499 64 31 88
info@arooma.be
www.arooma.be
Open: Di, wo: 13 tot 18 uur
Do, vr: 10 tot 12 en 13 tot 18 uur
Za: 10 tot 17 uur
Zo en ma gesloten
Steeds open op afspraak

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.