Ondernemersnieuws

Annemie Van Herck toont haar kunst voor het eerst aan het grote publiek

Gepubliceerd: 31 mei 2024  |  Onderox editie: 242

Kasterlee — Annemie Van Herck (52) maakt kleurrijke abstracte kunst, vaak met gerecycleerde materialen. Annemie biedt nu voor het eerst haar werken te koop aan bij het grote publiek.

Annemie Van Herck is als kunstenares volledig autodidact. “Maar creativiteit heeft er altijd ingezeten bij mij. Toen mijn collega op de school waar ik werk ernstig ziek werd, zei ze mij: je mag niks uitstellen. Het is dankzij haar dat ik de stap nu zet.” Al was haar kunstwerk ‘Butterfly’ wel al een half jaar te zien in een galerie in de grootste winkelstraat van het Franse Cannes. En had dezelfde organisatie interesse om haar werken in Milaan te gaan tonen. Iets waar Annemie niet op inging. “Laat me eerst maar even dicht bij huis mijn kunst tonen”, klinkt het. “Ik ben van nature eerder verlegen, dus om nu als kunstenares naar buiten te komen, daar heb ik wel een knop voor moeten omdraaien. Maar de mensen die mijn werken al zagen waren zeer enthousiast, ook gevestigde kunstenaars. Dat heeft me mee over de drempel geholpen.” Intussen organiseerde Annemie o.a. al een pop-up expo tijdens de Sinksenfeesten in haar thuisbasis Kasterlee.

ABSTRACT EN KLEURRIJK
Maar hoe zien die kunstwerken er net uit? “Ik maak abstracte kunst, meestal met papier en karton. Mijn werken zijn enorm kleurrijk, met veel lijnen. Ik laat niks verloren gaan en recycleer veel materialen. Krantenpapier is heel dankbaar om te beschilderen en ik heb zelfs al oude edities van Onderox Magazine mee tot kunstwerken verwerkt”, glimlacht ze. “Het is heel persoonlijke kunst, ik signeer ook met ‘me’. Mijn werken laten echt zien wie ik ben. Ik werk veel met reliëf en hou ervan om je als toeschouwer een ander effect te tonen afhankelijk van waar je staat.” Opvallend: op de achterzijde van haar werken voorziet Annemie een QR-code. “Met een link naar het liedje dat voor mij bij het werk hoort. Vaak zat dat in mijn hoofd terwijl ik het aan het maken was. Zo linkte ik in het verleden al naar ‘Fly Away’ van Lenny Kravitz of naar ‘La Mer’ van Charles Trenet. Ik wil de mensen zo nog meer meenemen in mijn verhaal.”

MEER INFO
Je kan Annemie vinden op Instagram als Me_artist71 of contact met haar opnemen via het telefoonnummer 0473 96 00 36. Na een afspraak kan ze jou ontvangen en haar werken vrijblijvend aan je tonen. Prijzen zijn op aanvraag te verkrijgen. 

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.