Ondernemersnieuws

A.M.B. - Interieurwerken Dave: Arendonks montage bedrijf in nieuwe handen

Gepubliceerd: 15 december 2021  |  Onderox editie: 215

ARENDONK — Drieëndertig jaar lang was Rik Van Beers uit Arendonk het vertrouwde gezicht van A.M.B., de specialist in zonweringen, rolluiken, afdaken, terrasoverkappingen en veel meer. Na nieuwjaar zet Rik een stapje terug en laat hij de zaak over aan zijn achterneef en goede vriend Dave Van Beers, eveneens uit Arendonk. Dave richtte elf jaar geleden zijn eigen zaak op, hoofdzakelijk actief in schrijnwerkerij binnen en buiten. Een ideale combinatie dus.

We gaan terug naar 1 april 1989. Rik Van Beers richt samen met een compagnon Arendonks Montage Bedrijf op, als dienstverlener voor diverse bedrijven actief in aluminiumafwerking in de bouwsector. Doorheen de jaren werd A.M.B., met de slogan ‘De zomer begint bij ons’, vooral een bekende monteur van zonweringen en terrasoverkappingen. “De combinatie met de activiteiten van Dave zijn eigenlijk ideaal”, aldus Rik. “Dave is al jaren perfect op de hoogte van onze werkzaamheden omdat hij vaak heeft meegeholpen bij het monteren van onze producten. Meer dan voldoende kennis van zaken dus. Bovendien blijft zo de firma binnen de familie. Al is Dave niet alleen een achterneef maar ook een goede vriend.”

VERHUIS HOGE MAUW
Dave startte zijn bedrijf als schrijnwerker elf jaar geleden. Met de jaren bouwde hij vele mooie referenties op met maatkasten, binnendeuren, keukens, vloeren in laminaat of parket,… Dave heeft zijn bedrijfshal aan Hoge Mauw in Arendonk. “Het toeval wil ook dat ik sinds een tweetal jaren een deel van zijn bedrijfshal huur”, gaat Rik verder. “Het maakt de overstap in januari uiteraard een stuk eenvoudiger. Per 1 januari verhuist A.M.B. integraal naar Hoge Mauw 1315.” Toch zal Rik zijn bedrijf niet meteen loslaten. “Om een vlotte overgang te garanderen blijf ik nog enkele jaren actief. Zo kan Dave zich verder inwerken. Voor de klanten van A.M.B. zal er dus niet veel veranderen. Uiteraard blijft ook Interieurwerken Dave actief en kan je hier nog steeds terecht voor al je interieurwerken”, geeft Rik mee.

DENKEN AAN DE ZOMER
Met de overname is de toekomst van A.M.B. opnieuw voor vele jaren verzekerd. Toch merkt Rik ook de weeën en naweeën van Covid-19. “Het zijn woelige tijden, en waarschijnlijk niet alleen in onze sector. Vooral de lange levertermijnen zorgen voor heel wat nervositeit. Aluminium en de doeken die we gebruiken zijn veel moeilijker verkrijgbaar dan voor corona. Ik kan de mensen die interesse hebben om voor de zomer hun zonwering of overkapping te laten installeren alleen maar aanraden om hun bestelling zo snel mogelijk door te geven. Zo zijn ze zeker van tijdige plaatsing. Bovendien, gezien de stijgende grondstofprijzen is het eveneens interessanter om snel te bestellen.” Tot slot wil Rik nog van de gelegenheid gebruik maken om iedereen te bedanken die hem gedurende die drieëndertig jaar heeft gesteund met zijn zaak en op die manier mee voor het succes van A.M.B. heeft gezorgd. Eerst en vooral al het personeel van A.M.B. maar in het bijzonder de vele trouwe klanten.

En helemaal afronden doet Rik met een warme oproep. “Wij zijn nog steeds op zoek naar een gedreven medewerker. Indien interesse, contacteer Dave of mezelf. Wij maken graag kennis met je.”

A.M.B.
Interieurwerken Dave
Hoge Mauw 1315, Arendonk
info@ambbv.be
interieurwerkendave@gmail.com
www.ambbv.be
Tel. Rik: 0475 48 72 30
Tel. Dave: 0473 22 78 61

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.