Ondernemersnieuws

ADRIE Accountants gaat intensieve samenwerking aan met Vandelanotte

Gepubliceerd: 24 maart 2023  |  Onderox editie: 229

Arendonk — Accountancy- en boekhoudkantoor ADRIE uit Arendonk heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met Vandelanotte, een grote naam binnen de sector. Die samenwerking biedt voor het Arendonkse kantoor heel wat voordelen. “We kunnen nu gebruik maken van diensten die voor een kleiner kantoor normaal gezien niet binnen handbereik liggen.”

ADRIE Accountants bestaat al sinds 1978. Het was de vader van huidige zaakvoerder Wim Iemants die het kantoor oprichtte. Wim stapte in 2005 mee aan boord en is sinds 2011 vennoot. In 2021 werd Jennyfer Van Thillo bijkomende vennoot. Zij leiden nu samen de zaak.

FAMILIALE WAARDEN
Sinds begin januari werkt het Arendonkse kantoor intensief samen met Vandelanotte, dat een grote speler is in de sector, met roots in West-Vlaanderen. “We wilden deze stap enkel zetten met een partner waar we ons goed bij voelden. Iemand die dezelfde waarden deelt”, verklaart Wim Iemants de samenwerking. “Zij zijn een familiale organisatie, net als wij. Met CEO Nikolas Vandelanotte staat de derde generatie aan het roer van het bedrijf. Familiale waarden als een persoonlijke aanpak en advies op maat dragen ze hoog in het vaandel. Ze gaan op dezelfde joviale manier om met hun klanten en kijken altijd naar de lange termijn. Voor ons was het een geruststelling dat die waarden gelijklopend zijn. We werken zelfs al een hele tijd met dezelfde systemen. Onze klanten zullen dus hun vertrouwde manier van werken en hun vertrouwde gezichten gewoon kunnen behouden.”

KENNIS BUNDELEN
De samenwerking biedt voor ADRIE heel wat voordelen. “Zo zullen we extra diensten kunnen aanbieden die voor een kleiner bureau als het onze normaal gezien niet haalbaar zijn. Denk aan een team van juristen, een eigen HR-dienst en interne specialisten rond kwesties als overnames en successieplanning. Wij hebben daar wel de nodige kennis over, maar waar we vroeger de pure expertise vaak via ons netwerk verkregen, kunnen we dat nu allemaal intern bekomen. We zitten nu eenmaal in een sector waar kennis heel belangrijk is.” “Op het vlak van IT zullen de Kempense klanten voortaan kunnen genieten van myVandelanotte: een uniek ondernemersplatform dat toegang geeft tot al onze diensten, van boekhouding en rapportering, tot HR en juridische zaken. Onze sector blijft snel groeien op dat vlak. We stonden al ver op het vlak van digitalisatie en automatisatie. De volgende stappen kunnen we nu beter zetten in een grotere groep.”

GEWAPEND VOOR DE TOEKOMST
Ook aan de interne opleidingen en webinars die Vandelanotte organiseert zullen de medewerkers van ADRIE vanaf nu kunnen deelnemen. “Deze samenwerking stelt iedereen in staat om de sterke technologische en juridische veranderingen in de sector te trotseren”, legt Nikolas Vandelanotte uit. “Zowel de klanten als de medewerkers hebben daar baat bij.” Voor Vandelanotte betekent het in de eerste plaats een belangrijke versterking van zijn positie in de Kempen.

WERKEN IN EEN HECHT TEAM
Bovendien wil ADRIE Accountants binnen zo’n grotere groep beter gewapend zijn om de ‘war on talent’ aan te gaan. “Want het is niet eenvoudig om goede accountants te vinden. Wie interesse heeft om als dossierbeheer of accountant aan de slag te gaan, mag zich dus altijd melden.” Het huidige team bestaat momenteel uit dertien personen. “Waarvan de meeste jonger zijn dan wij”, glimlachen Wim en Jennyfer. “Een fijn team om in te werken is voor ons heel belangrijk. We organiseren regelmatig teambuildings, gaan ’s middags al eens samen iets eten en waken over de work-lifebalance van onze medewerkers. In ruil voor een zekere flexibiliteit van hen bieden wij die op onze beurt ook aan. We werken nu binnen een vrij losse familiale sfeer en dat moet ook zo blijven.”

ADRIE
Wampenberg 67, Arendonk
Tel. +32 (0)14 44 80 00
info@adrie.be
www.adrie.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.