Ondernemersnieuws

Aan Tafel: tafeldecoratie in een huiselijke sfeer

Gepubliceerd: 15 december 2021  |  Onderox editie: 215

Half oktober opende ‘Aan Tafel’ de deuren in Oud-Turnhout, langs de Steenweg op Turnhout (82). De nieuwe zaak toont tafeldecoratie in al haar facetten, in een huiselijke sfeer. Daarnaast is Aan Tafel de allereerste ‘full’ Rivièra Maison-winkel, aangevuld met collecties van Pomax en Serax.

Onderneemster Nele Verstraete is met ‘Aan Tafel’ niet aan haar proefstuk toe. Zo baatte ze, samen met haar man, in het verleden al meerdere Kempense AD Delhaizewinkels uit. Samen met dochter Claudia, staan ze nog steeds in voor de dagelijkse leiding in de vestigingen van Zandhoven en Zoersel “Het is daar waar het idee voor ‘Aan Tafel’ ontstaan is”, vertelt Nele. “Omdat we in onze winkel vaak allerlei tafeldecoratie verkochten, maar we hadden er de ruimte niet om alles te tonen in zijn juiste omgeving.” Zo werd ‘Aan Tafel’ geboren. Langs de Steenweg op Turnhout, in het pand waar vroeger Tressex Sport en later United Brands huisde, was die ruimte er wel. ‘Aan Tafel’ biedt zo’n 350 m² winkelruimte om aardewerk, decoratie, glaswerk en accessoires te tonen in een huiselijk decor. “De mooiste momenten beleef je ‘Aan Tafel’, dus álles wat met gezellig samen tafelen te maken heeft, kan je hier vinden. We zorgen voor een totaalervaring waarbij alles te koop wordt aangeboden, ook de meubels, de tapijten tot de verlichting toe. Je kan het hier komen bekijken, voelen en aanraken.”

RIVIÈRA MAISON
Centraal staat het merk Rivièra Maison, waarmee ‘Aan Tafel’ een exclusieve samenwerking is aangegaan. Alle producten van het bekende interieurmerk zijn hier te verkrijgen, ook de meubels en interieurdecoratie. Het is voor het eerst dat het merk zo’n intensieve samenwerking aangaat met een zelfstandig ondernemer in Vlaanderen. Het assortiment wordt verder aangevuld met de collecties Table Art en accessoires van Pomax. De échte fijnproevers vinden er zelfs de stukken van de hand van interieurdesigner Vincent Van Duysen, die ook heel wat sterrenrestaurants voorziet van zijn Table Art. “We merken dat veel mensen de tafeldecoratie prachtig vinden als ze in een toprestaurant gaan eten, maar dat ze totaal niet weten waar ze die zelf kunnen kopen.” Zelfs het aardewerk van topchef Yotam Ottolenghi vind je bij ‘Aan Tafel’. “We zijn héél trots dat we voor die collectie door Serax als exclusieve verdeler in de regio werden aanvaard.”

IN KERSTSFEER
“We openden in oktober meteen in een warme kerstsfeer”, glimlacht Nele. “Mensen keken daar wel een beetje raar van op. Maar de winkelinrichting, daar zijn wij maanden mee bezig, in overleg met de interieurarchitecten van Rivièra Maison. Onze herfst- en wintercollectie tonen we nu dus, helemaal in dat thema, als het ware als één grote feesttafel. Om die huiselijke sfeer optimaal weer te geven, hoort daar ook decoratie bij, en uiteraard ook een héél grote kerstboom. Eindejaar is een belangrijke periode voor ons. We merken dat heel veel mensen dan op zoek zijn naar specifieke stukken om hun feesttafel compleet te maken. Soms komen ze zelfs met foto’s langs om aardewerk te zoeken dat binnen hun interieur past. Of gewoon om inspiratie op te doen over hoe ze zelf hun feesttafel kunnen schikken.”

INTERIEURARCHITECTE
“Wie langskomt, vindt werkelijk alles om de feesttafel compleet te maken. Zelfs servetten, kaarsen, lampen, tafellinnen,…”, weet Nele. “Zo hoef je niet in meerdere winkels tegelijk te zoeken. En het blijft niet beperkt tot de feesttafel alleen. Ook je keukentafel verdient mooie decoratie, ook je salontafel mag een sfeer uitstralen… en ook je buitentafel mag prachtig uitgedost worden. De mooiste momenten beleef je toch ‘Aan Tafel’?” Interieurarchitecte Yovan stelt haar kennis hierover in de winkel graag ter beschikking van de klant.

INSPIRERENDE OMGEVING
“Bedoeling is om op termijn nog meerdere winkels zoals deze te openen”, verklapt Nele al. “En we werken daarnaast al aan een ‘Rivièra Maison Experience House’ aan de kust. Mensen zullen hier kunnen logeren ‘in de wereld van Rivièra Maison’. We willen héél, héél ver gaan om mensen te inspireren… Dat is gewoon heel erg leuk”, besluit Nele.

FEESTACTIE
Tijdens het weekend van 17, 18 en 19 december 2021 kan je in de winkel een volledig gedecoreerde feesttafel winnen.

Aan Tafel
Steenweg op Turnhout 82, Oud-Turnhout
www.aantafelmetrivieramaison.be
Open: Di tot za: 10 tot 18 uur
Zondag 19 december, maandag 20 december en maandag 27 december: open van 13 tot 18 uur

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.