Ondernemersnieuws

A Different Story: duurzame Scandinavische mode

Gepubliceerd: 31 mei 2021  |  Onderox editie: 209

Geel – Peggy Geudens stond meer dan twintig jaar voor de klas, maar al die tijd bleef het kriebelen om zelf een boetiek te openen. Sinds maart van dit jaar is het eindelijk zo ver. Peggy opende in hartje Geel de dameskledingboetiek A Different Story. Naast de mooie Scandinavische mode valt ook de huiselijke sfeer van de winkel meteen op. Daarbij is elke keuze gebaseerd op duurzaamheid.

Het is nu of nooit, moet Peggy gedacht hebben tijdens de lockdown van vorig jaar. Ze passeerde een leegstaand pand in de Stationsstraat in Geel en was meteen verliefd. Vanaf toen ging het snel. “In december kregen we beschikking over het pand en na een opfrisbeurt kon A Different Story in maart 2021 opengaan”, begint Peggy haar verhaal.” “Ik heb twintig jaar voor de klas gestaan en heb dat steeds met hart en ziel gedaan. Maar toch voelde ik aan dat het tijd was voor een ander verhaal, a different story dus.”

En die keuze was snel gemaakt. Peggy heeft erg veel affiniteit met mode en leerde in haar vrije tijd reeds de knepen van het vak. Ze wist meteen welke richting het mocht uitgaan. “Zelf ben ik steeds erg gecharmeerd geweest door Scandinavische mode en het duurzame karakter ervan. Dit vind je terug in de stoffen maar ook in productiemethodes. Het concept heb ik in de ganse winkel doorgetrokken.”

HUISELIJKE SFEER
Wie bij A Different Story binnenwandelt, voelt meteen de huiselijke sfeer. Geen strak interieur maar een gezellig salonnetje en erg leuke vintage meubeltjes met als absolute eye-catcher de toonbank. “Ik ben hiervoor op zoek gegaan naar mooi Deens design uit de jaren ’60. Het sluit perfect aan bij de kledij, handtassen en accessoires die we aanbieden”, weet Peggy. “Ook op dat vlak proberen we dus een ander en specifiek verhaal te vertellen.”

De Scandinavische mode is in onze regio aan een steile opmars bezig en typeert zich vooral door haar sobere en natuurlijke kleuren. “Je merkt meteen dat die kleuren overwegend beige, bruin, kaki, grijs en zwart zijn. In de zomer zie je zeker meer kleurtjes, met ook dan overwegend pasteltinten. Zelden of nooit zal je hier drukke prints vinden”, besluit Peggy.

HANDTASSEN
Naast de kledij, die zich vooral richt op jonge vrouwen en dames vanaf zestien jaar, biedt A Different Story eveneens trendy accessoires en handtassen aan. Ook deze producten zijn gekozen met aandacht voor het milieu en het productieproces. Zo worden de handtassen gefabriceerd zonder chemische producten, je mag ze zelfs volledig vegan noemen.

A Different Story werkt vooral met de merken Co’couture, Second Female, Just Female, Norr, Levete Room, Soft Rebels, Minimum, Les Soeurs en Hvisk. Je vindt de boetiek uiteraard ook op Facebook en Instagram. Neem zeker een bezoekje en creëer jouw eigen ‘different story’.

A Different Story
Stationsstraat 93 - 2440 Geel
Tel. +32 (0)465 09 93 09
peggy@adifferentstory.be
www.adifferentstory.be
Open: Ma: 13 tot 18 uur
Di, wo, vr, za: 10 tot 18 uur
Do en zo gesloten

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.