Ondernemersnieuws

A Demain Kwaliteitswijn viert dit jaar zijn tiende verjaardag

Gepubliceerd: 25 mei 2022  |  Onderox editie: 220

A Demain Kwaliteitswijn bestaat 10 jaar. Een mijlpaal die gepaard gaat met enkele veranderingen: zo is de winkel de voorbije maanden volledig vernieuwd. Ander meubilair, nieuwe wijnrekken, lichte kleuren,… “Alles oogt modern en fris”, stelt zaakvoerder Tom Van den Eynde. “Met dank aan KVIK Turnhout, Schilderwerken Marc Loots, vloer en technieken TORO en laswerken Jimmy Broeckx. Knap werk!”

Het zijn spannende tijden in de (Franse) wijnwereld, enerzijds zijn er de drie topjaren 2018, 2019 en 2020, anderzijds het rampjaar 2021, veroorzaakt door vorst, hagel en meeldauw. Het vertaalt zich nu al in prijsstijgingen door tekorten in vooral de noordelijke wijnen. Gelukkig belooft 2022 veel goeds aangezien de late vorst alvast is uitgebleven. Doigts croisés!

ZO’N 100 WIJNEN
Erg belangrijk voor A Demain uit Retie, want de zaak blijft zich sterk op Frankrijk richten. De vaste huizen als Agapé (Elzas), Raimbault-Pineau en Maltaverne (Loire), Desbrosse (Champagne), Domaine d’en Ségur (Tarn), Maison Neuve (St-Emilion),… blijven aan boord en worden aangevuld met een stevige reeks eigen import uit voornamelijk Bourgogne en Beaujolais, gaande van fruitige Juliénas tot krachtige Gevrey-Chambertin. Verder zijn enkele leuke Rhônewijnen en een reeks uit Italië, Spanje, Portugal, Duitsland in het aanbod opgenomen. De klant heeft hierdoor een ruime keuze uit ongeveer 100 wijnen. Recente wijnbeurzen als Arras – zalig stadje trouwens – en Prowein in Dusseldorf maken het er niet eenvoudiger op. Er is nog zoveel nieuws te proeven en te ontdekken.

GRATIS LENTEDEGUSTATIE
Op de gratis lentedegustatie van 12 juni zullen zeker een aantal nieuwigheden te proeven zijn. Hierbij word je bijgestaan door de vier vaste topsommeliers van A Demain, maar ook door Vincent Sipp van Domaine Agapé en de familie Desbrosse. Ze komen met trots voor deze speciale editie hun gamma aan jou voorstellen. Eerstgenoemde is een gepassioneerd wijnbouwer in Riquewhir nabij Colmar en kan aanzien worden als een der pioniers van de moderne droge Elzaswijnen. Mineraliteit boven alles! Desbrosse is dan weer een oeroud Champagnehuis uit Congy, net onder Epernay. Elke fles die hier buiten gaat heeft vijf jaar sur lattes gelegen. In de vochtige en plastische krijtgangen onder de grond liggen zo’n 400.000 flessen te wachten. Ook Château Graudelle komt langs. Die (bio-) pionier uit Vouvray, op de rechteroever van de Loire, maakt subtiele witte wijn van de Chenindruif. Eric Pasquier, naar eigen zeggen een halve Belg, wil tijdens de degustatie met plezier zijn passie overbrengen op de Kempense wijnliefhebber. Zoals altijd kunnen op de degustatie bestellingen achtergelaten worden zodat je snel geholpen wordt nadien. De winkel is ook steeds open als Tom thuis is, zonder vaste openingsuren. Wil je zeker zijn? Geef dan even een seintje op +32 (0)478 55 78 14 of via info@ademainwijn.be. Privé-degustaties op maat van de klant kunnen ook besteld worden, ofwel bij jou thuis, ofwel bij A Demain in de bodega, al dan niet met een begeleidend hapje. “Met jouw steun en passie voor wijn kunnen we er weer 10 jaar tegenaan en wie weet is de volgende generatie dan klaar om over te nemen”, besluit de zaakvoerder met de glimlach.

A Demain Kwaliteitswijn
Wenen 30, Retie
Tel. +32 (0)478 55 78 14
info@ademainwijn.be
www.ademainwijn.be

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.