Ondernemersnieuws

2Polished: 'Met poederlakken is haast alles mogelijk'

Gepubliceerd: 2 april 2021  |  Onderox editie: 207

Een passie die uitgroeide tot een beroep. Zo werd Nicolas Wlostowski professioneel poederlakker. Met zijn firma 2Polished is hij voortaan in het centrum van Meerhout te vinden. Elke dag gaat hij aan de slag om de veelzijdigheid van poederlakken aan een breed publiek te tonen. “Mijn normen op het vlak van afwerking liggen héél hoog. Daar staat of valt alles mee.”

Ik laat me onderdompelen in de wereld van de powdercoating en wandel over de Weversberg in Meerhout, waar 2Polished sinds 2019 zijn eigen winkel heeft. Een prachtige oldtimer trekt mijn aandacht. De glimmende velgen doen mij vermoeden dat ik mijn bestemming heb bereikt. Nicolas merkt mijn belangstelling op en glimlacht als ik de winkel binnenstap. “Mijn auto is al behoorlijk bekend in de regio”, vertelt hij met terechte trots. “Ik krijg zelfs regelmatig de vraag om aan fotoshoots mee te doen.” In de etalage merk ik een heleboel prachtig afgewerkte velgen op, samen met een fiets en zelfs een speelgoedauto, helemaal in retrostijl. Ik neem plaats in een zetel in de winkel, ook de rest van de zaak ziet er best gezellig uit, er staat zelfs een snookertafel. Maar het grootste stuk van de zaak is, wegens corona, nog eventjes afgesloten. Datzelfde virus voorkwam ook al een grote opening van de nieuwe winkel. “Dat houden mijn klanten nog van mij tegoed”, belooft de zaakvoerder plechtig. “Maar dan wel als er terug écht dingen toegelaten zijn. Zodat ik ineens een hapje en een drankje kan serveren.”

VEELZIJDIGE AFWERKING
Met 2Polished kan Nicolas heel veel verschillende items van een stevig laagje poederlak voorzien: velgen, auto- en oldtimeronderdelen, fiets-, motor- en kartingframes,… Maar ook in heel wat interieurs passen de werken van Nicolas perfect: deurklinken, roosters, tafelpootjes, balustrades,… “In elk huis zijn er wel tientallen zaken die gepoederlakt kunnen worden”, vertelt hij. “Het is de veelzijdigheid van poederlakken die bij veel mensen nog onder de radar blijft. Het is een duurzame en kwalitatieve manier van afwerken. Qua kleuren kan ik bijvoorbeeld véél verder gaan dan alleen maar de ral-kleuren. Ik maak zo zelf mijn eigen kleuren, ik heb zandstructuren, metallics, candykleuren,…” In de winkel kan je rustig kiezen aan de hand van kleurstalen.

HOGE AFWERKINGSGRAAD
Het zit ‘m duidelijk in de details, voor Nicolas. “Eigenlijk doe ik het tegenovergestelde van wat grote industriële poederlakkers doen. Bij hen is het vaak meer bandwerk op grote schaal, bij mij zijn het kleinere onderdelen waarbij de afwerking cruciaal is.” Alles begon in 2013 toen Nicolas in bijberoep velgen ging opmaken en herstellen. “Dat liep meteen zo goed dat ik dingen moest gaan uitbesteden. Dat was dan vaak niet zo mooi afgewerkt als ik het zelf wou. Daarom heb ik besloten om alles zelf in handen te nemen en voltijds aan de slag te gaan. Mijn ervaring als mechanieker in de autosector is zeker een meerwaarde die ik meeneem in mijn bedrijf.” Intussen heeft 2Polished een trouw cliënteel opgebouwd tot in alle uithoeken van het land. Ook onze noorderburen weten de weg naar de zaak intussen te vinden. Maar waarom rijden ze dan helemaal tot in Meerhout? “Het merendeel van mijn werk komt op basis van mond-tot-mondreclame van tevreden klanten. Ze merken dat ze hier geen nummer zijn, van een persoonlijke service kunnen genieten en dat de afwerking top is.”

UNIEKE STUKKEN
Alles gebeurt in het eigen atelier in Meerhout. “Ik bekijk mijn werk als een creatief proces dat mij veel voldoening geeft. Vandaar ook mijn slogan: Passion for powdercoating. Werken met unieke stukken, bijvoorbeeld van zeldzame oldtimers, ik vind dat fantastisch. Kijk, als je het nergens anders vindt, dan is de kans groot dat ik het wel doe.” Zo kan Nicolas bijvoorbeeld op één velg meerdere kleuren aanbrengen, uniek in België. “Ik zeg wel eens: beter klein maar fijn, dan groot maar schroot”, lacht hij luidop. Wie trouwens precies wil weten hoe Nicolas te werk gaat, kan op zijn vernieuwde website heel wat bijkomende informatie vinden.

KORTE LEVERTERMIJN
Een extra troef is dat Nicolas met zeer korte levertermijnen werkt, wat vrije zeldzaam is in deze sector. Voor o.a. interieurarchitecten en keukenbouwers is die korte levertermijn een groot pluspunt. “Als je een rooster uit je vloer wil laten poederlakken, dan wil je die uiteraard zo snel mogelijk terug. Meestal lukt dat voor dergelijke stukken al binnen enkele dagen.”

2Polished
Weversberg 15A - 2450 Meerhout
Tel. +32 (0)484 41 43 13
info@2polished.be
www.2polished.be
Open: Wo: van 13 tot 18 uur
Za: van 10 tot 13 uur

Meer Ondernemersnieuws

Wil je op de hoogte blijven?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht met de belangrijkste nieuwsberichten.