Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Mosselen met Belgische Saffraan

Mosselen met Belgische Saffraan

Culinair Lekker Lokaal In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand aan het fornuis: Linda van de Saffraanboerderij in Morkhoven.

Bieren voor een speciale aangelegenheid

Bieren voor een speciale aangelegenheid

Tussen pot en pint Hopscheppers… Het lijkt een woord dat uit de mond zou kunnen komen van Kwak, van het landlopersduo Kwak en Boemel uit de strips van Jommeke. Niets is echter minder waar. Op onze maandelijke bierproefavond zijn Jos en Tony deze keer de gastsprekers. Zij zitten geenszins opgescheept met een spraakgebrek. En hop is heden ten dage een zo goed als onmisbaar ingrediënt van bier geworden, dus de naam van hun bierfirma is niet uit de lucht gegrepen.

Joep Soete: "Ik wil mensen helpen met mijn verhaal"

Joep Soete:

Interview Literatuur MOL — Mollenaar Joep Soete (61) is gepensioneerd politieagent en basketter op rust. Af en toe kan je hem nog treffen in Bobbejaanland, waar hij frontdeskmedewerker is. Joep werd geboren in Congo, had een moeilijke jeugd, o.m. door een dominante vader, maar kon via positieve rolmodellen toch zijn eigen weg zoeken en vinden. Zijn levensverhaal schreef hij neer in een gloednieuw boek, zijn debuut.

Wilfried en Guy Van Baelen: de stilste opnameruimte van de planeet

Wilfried en Guy Van Baelen: de stilste opnameruimte van de planeet

Interview Muziek MOL — De Galaxy studio van de broertjes Wilfried en Guy Van Baelen was van bij de start een succesformule. In een mum van tijd katapulteerden ze zich naar dé wereldnorm als het erop aankwam muziek op te nemen. Hun studiocomplex werd verder uitgebreid naar de beeldindustrie. Met de Auro 3D-technologie als voorlopig nieuwe hoogtepunt. In China zal hun technologie binnenkort in meer dan 1 miljard toestellen per jaar geïntegreerd worden. Een mens gelooft zijn eigen oren niet!

Gie Knaeps: “Eigenlijk ben ik best wel verlegen…”

Gie Knaeps: “Eigenlijk ben ik best wel verlegen…”

Interview MOL/ANTWERPEN — Gie Knaeps (66) is een icoon op het vlak van fotografie. Dat kan ook moeilijk anders als je voor Humo drie decennia lang zowel frontstage als backstage absolute toppers als Prince, Mick Jagger, Rolling Stones, Bruce Springsteen, Madonna en andere Kurt Cobains voor je lens gehad hebt. Het waren er uiteraard héél veel meer, een mens zou met namen alleen al een boekwerk kunnen vullen. Maar het was steevast hard werken én inventief uit de hoek komen.

Een fijne kennismaking met bapas

Een fijne kennismaking met bapas

Tussen pot en pint Kaas-en wijnavonden, een menu met aangepaste wijnen,... We worden er soms mee om de oren geslagen. Maar de feestdagen komen er met rasse schreden aan, en als je een keertje iets anders op tafel wilt zetten, dan is het nu opletten geblazen. Want als je je gasten wil verrassen, waarom niet eens kiezen voor een menu met aangepaste bieren?