Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Craft brewers in de kijker

Craft brewers in de kijker

Tussen pot en pint MERKSPLAS — Craft brewers, we worden er dezer dagen mee om de oren geslagen. Wij vonden het dan ook hoog tijd om eens dieper in te gaan op dit fenomeen. Met dit doel voor ogen waren we zelfs bereid om de geëffende paden te verlaten, en af te wijken van ons beproefde recept. We besloten in zee te gaan met de mannen van Beer-Tastings vzw, wiens onmiskenbare passie ertoe leidde dat ze in 2019 eigenhandig een craft beer fest in elkaar boksten: het International Craft Beer Fest Hoppe was geboren!

Appeltaart met Kempense appelen

Appeltaart met Kempense appelen

Culinair Lekker Lokaal In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: Caroline Verdick van kookwinkel Kooktijd in Turnhout.

Alides Hidding: the Man with the Golden Voice

Alides Hidding: the Man with the Golden Voice

Muziek Op Visite RAVELS — Begin jaren ’80 scoorde de Nederlandse band Time Bandits wereldhits met onder andere ‘I’m Specialized in You’ en ‘Listen to the Man with the Golden Voice’. De Time Bandits vallen meteen op door hun electro en funk in een excentriek jasje. En dat kan je zeker zeggen van hun zanger Alides Hidding, het gezicht en de stem van de band. Een muzikant in hart en nieren die de seks, drugs en rock ’n roll van dichtbij meemaakte. “En toch was ik vroeger een erg verlegen jongen”, vertelt hij.

Debbie Verstraeten: afzien in Kamp Waes

Debbie Verstraeten: afzien in Kamp Waes

Interview Televisie VOSSELAAR/BEERSE — Wellicht bent u ook één van de anderhalf miljoen kijkers die op zondagavond op Eén de televisiereeks Kamp Waes volgen. In Vosselaar kijken ze met nog meer belangstelling naar de kandidaten die zich door de zware proeven worstelen. Elke keer de blonde Debbie Verstraeten (37) het er goed vanaf brengt, klinkt er een zucht van opluchting: “Oef, ze is er nog bij.” Of ze het bij de Special Forces tot het einde uithoudt, dat weten we pas op 2 februari. Onderox ging al eens poolshoogte nemen.

De Nieuwe Erven viert een maand lang de liefde

De Nieuwe Erven viert een maand lang de liefde

Culinair Restaurant REUSEL — De maand februari is aangebroken, Sint-Valentijn is daar! Bij De Nieuwe Erven in Reusel gaan ze zelfs nog een stapje verder. De hele maand lang kan je met je geliefde komen tafelen om de liefde te vieren. Chef-kok Toon Kokx werkte een smaakvol zesgangenmenu uit waarmee je zeker punten zal scoren bij je partner. Want de liefde, die laat zich niet inperken tot één dag.

Koningsbos: een buffet vol lekkers uit de Kempen

Koningsbos: een buffet vol lekkers uit de Kempen

Culinair Best of breakfast KASTERLEE — Restaurant-taverne Koningsbos stelt voor: een rijkelijk gevuld ontbijt vol Kempense specialiteiten en artisanaal gemaakte producten. Het resultaat van een zorgvuldige selectie van zaakvoerder en chef-kok Bart Van Dyck. Hij bande de voorverpakte producten en afbakbroodjes, en zocht de lekkerste producten uit de streek, die nog echt met liefde worden gemaakt. Aangevuld met zelfgemaakte salades, confituren en patisserie. Elke zondag gepresenteerd in buffetvorm.

Geld en Geduld

Geld en Geduld

Geld en Geduld Column In deze rubriek schrijf ik de komende maanden mijn belevenissen op de beurs neer. Mijn ultieme droom? Samen met u, beste lezer, een beleggingsclub oprichten waar we elkaar helpen en samen onze ervaringen kunnen delen, onder de paraplu van de Vlaamse Federatie van Beleggers. Heb je daar nu al interesse in? Mail mij gerust op geldengeduld@gmail.com.

Koen Peeters: de Kempen als bakermat voor de liefde voor taal

Koen Peeters: de Kempen als bakermat voor de liefde voor taal

Interview Literatuur TURNHOUT/LEUVEN – ‘De maffia van Turnhout’, zo noemde Charlotte Van den Broeck de schrijvers van haar geboortestad vorig jaar in Onderox. Ook Koen Peeters (60) maakt deel van uit van dat notoir gezelschap. Vorig jaar schreef hij zijn veertiende boek: ‘Kamer in Oostende’. Op 12 februari stellen de twee auteurs hun boek voor in het Sint-Pietersinstituut, de school waar ze allebei de liefde voor taal vonden.

Een Finesse met gerookte zalm en rode biet

Een Finesse met gerookte zalm en rode biet

Culinair Lekker Lokaal In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: An Martens, zytholoog en ‘Bapas Beerpairing Master’ bij 3 in de klok uit Hoogstraten.