Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Debbie Verstraeten: afzien in Kamp Waes

Debbie Verstraeten: afzien in Kamp Waes

Interview Televisie VOSSELAAR/BEERSE — Wellicht bent u ook één van de anderhalf miljoen kijkers die op zondagavond op Eén de televisiereeks Kamp Waes volgen. In Vosselaar kijken ze met nog meer belangstelling naar de kandidaten die zich door de zware proeven worstelen. Elke keer de blonde Debbie Verstraeten (37) het er goed vanaf brengt, klinkt er een zucht van opluchting: “Oef, ze is er nog bij.” Of ze het bij de Special Forces tot het einde uithoudt, dat weten we pas op 2 februari. Onderox ging al eens poolshoogte nemen.

De Nieuwe Erven viert een maand lang de liefde

De Nieuwe Erven viert een maand lang de liefde

Culinair Restaurant REUSEL — De maand februari is aangebroken, Sint-Valentijn is daar! Bij De Nieuwe Erven in Reusel gaan ze zelfs nog een stapje verder. De hele maand lang kan je met je geliefde komen tafelen om de liefde te vieren. Chef-kok Toon Kokx werkte een smaakvol zesgangenmenu uit waarmee je zeker punten zal scoren bij je partner. Want de liefde, die laat zich niet inperken tot één dag.

Koningsbos: een buffet vol lekkers uit de Kempen

Koningsbos: een buffet vol lekkers uit de Kempen

Culinair Best of breakfast KASTERLEE — Restaurant-taverne Koningsbos stelt voor: een rijkelijk gevuld ontbijt vol Kempense specialiteiten en artisanaal gemaakte producten. Het resultaat van een zorgvuldige selectie van zaakvoerder en chef-kok Bart Van Dyck. Hij bande de voorverpakte producten en afbakbroodjes, en zocht de lekkerste producten uit de streek, die nog echt met liefde worden gemaakt. Aangevuld met zelfgemaakte salades, confituren en patisserie. Elke zondag gepresenteerd in buffetvorm.

Geld en Geduld

Geld en Geduld

Geld en Geduld Column In deze rubriek schrijf ik de komende maanden mijn belevenissen op de beurs neer. Mijn ultieme droom? Samen met u, beste lezer, een beleggingsclub oprichten waar we elkaar helpen en samen onze ervaringen kunnen delen, onder de paraplu van de Vlaamse Federatie van Beleggers. Heb je daar nu al interesse in? Mail mij gerust op geldengeduld@gmail.com.

Koen Peeters: de Kempen als bakermat voor de liefde voor taal

Koen Peeters: de Kempen als bakermat voor de liefde voor taal

Interview Literatuur TURNHOUT/LEUVEN – ‘De maffia van Turnhout’, zo noemde Charlotte Van den Broeck de schrijvers van haar geboortestad vorig jaar in Onderox. Ook Koen Peeters (60) maakt deel van uit van dat notoir gezelschap. Vorig jaar schreef hij zijn veertiende boek: ‘Kamer in Oostende’. Op 12 februari stellen de twee auteurs hun boek voor in het Sint-Pietersinstituut, de school waar ze allebei de liefde voor taal vonden.

Een Finesse met gerookte zalm en rode biet

Een Finesse met gerookte zalm en rode biet

Culinair Lekker Lokaal In deze rubriek ‘Lekker Lokaal’ gaan we op bezoek bij Kempenaars met een passie voor lekker eten en duurzame producten. Met hun favoriete recept hopen ze jou als lezer te inspireren om ook zelf in de keuken aan de slag te gaan met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. En wees gerust, we houden de recepten altijd simpel en behapbaar! Deze maand in de keuken: An Martens, zytholoog en ‘Bapas Beerpairing Master’ bij 3 in de klok uit Hoogstraten.

Wie stout is, krijgt lekkers...

Wie stout is, krijgt lekkers...

Tussen pot en pint Sinterklaas werd intussen weer op zijn stoomboot richting Spanje gezet. De kerstman heeft zijn rendieren ook weer de sporen gegeven. Om het oude jaar uit te zwaaien en het nieuwe welkom te heten werden alle registers opengetrokken om onze vaste schare bierproevers vier onbekende biertjes voor te schotelen die ze blind mochten proeven.Het thema lag niet voor de hand: stoutbieren. Zeer populair in Angelsaksische landen, maar bij ons een vreemde eend in de bijt. Desalniettemin blijken steeds meer bierfirma’s en brouwers een stout aan hun gamma toe te voegen. Is de stout aan een revival toe? Hou die rauwe eieren maar in de aanslag!

Celine Van Ouytsel: “Hoog tijd voor een nieuwe Kempische Miss België”

Celine Van Ouytsel: “Hoog tijd voor een nieuwe Kempische Miss België”

Interview HERENTALS —Het is van 2002 geleden, dames en heren, dat er nog eens een Kempische schone het kroontje van Miss België kreeg opgezet. Ann Van Elsen stond toen op het hoogste schavotje. Heet haar opvolgster misschien Celine Van Ouytsel? Herentalse in hart en nieren, sinds kort gediplomeerd advocate, regerend Miss Antwerpen, bestuurder van een roze wagen en één van de absolute topkandidates om in januari ’s lands mooiste te worden. Hoog tijd om kennis te maken!

Spoorhuis stelt zijn nieuwe kaart voor

Spoorhuis stelt zijn nieuwe kaart voor

Culinair Brasserie BAARLE-NASSAU/WEELDE — In bistro Spoorhuis gaan vernieuwing en historiek mooi hand in hand. De zaak ligt langs het Bels Lijntje, de vroegere spoorlijn tussen Turnhout en Tilburg. In de oude spoorgebouwen, op de grens van Baarle-Nassau en Weelde, hebben Raf Doms en Steffie Verheijen drie zaken gebundeld: met naast de bistro ook nog interieurzaak Pothuis en kledingwinkel Pakhuis.

Yves Van de Paer: “Soms denk ik: wat heb ik toch een coole job”

Yves Van de Paer: “Soms denk ik: wat heb ik toch een coole job”

Interview Film OUD-TURNHOUT — Amper 26 is Yves Van de Paer, al doet zijn cv een oudere leeftijd vermoeden. Als jongste line producer van het land was de Oud-Turnhoutenaar al betrokken bij Professor T., Patser (de misdaadfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah) en Torpedo, het langspeelfilmdebuut van regisseur Sven Huybrechts. Met Yummy, de eerste Vlaamse zombiefilm, haalt Van de Paer al voor de derde keer de eindgeneriek van een niet-alledaagse bioscoopprent.