Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: Wouter

Helsen: resoluut voor gastronomie

Helsen: resoluut voor gastronomie

Culinair Restaurant KASTERLEE – Met twee Michelin-vorkjes en een 14/20 bij GaultMillau behoort restaurant Helsen tot de betere in de regio. Opmerkelijk, zeker wanneer je weet dat de zaak nog geen drie jaar bestaat. Frédéric Helsen en Wendy Van Loon kozen resoluut voor een gastronomisch restaurant. Die gastronomische keuken leerden ze kennen bij ’t Zilte in Mol, waar ze voordien allebei werkten. “Toen drong het tot mij door: dit was wat ik wou”, vertelt Frédéric.

Vijverzicht: Hilde en Yves op hetzelfde elan verder

Vijverzicht: Hilde en Yves op hetzelfde elan verder

Culinair Brasserie DESSEL – Met veel enthousiasme hebben Hilde Meulemans en Yves Maes brasserie Vijverzicht overgenomen. De succesvolle zaak stond een half jaar leeg na gezondheidsproblemen van de vorige uitbater, maar de nieuwkomers gaan door op het vroegere elan. Het interieur lieten ze intact, de menukaart werd grotendeels behouden en het terras met zicht op het water blijft een topper. “Onze droom was opnieuw een eigen zaak te starten en die hebben we nu vervuld”, zeggen de twee.

Lieve van Brug 6 leert je het andere Zuid-Afrika kennen

Lieve van Brug 6 leert je het andere Zuid-Afrika kennen

De gelukszoekers ALICE / ARENDONK – Lieve Claessen groeide op aan Brug 6 in Arendonk. Moeder was brugdraaister en het gezin bewoonde het brughuis. Intussen is Lieve (37 jaar) uitgevlogen, letterlijk zelfs, meer bepaald naar Zuid-Afrika. Met haar man Elliot, een Zuid-Afrikaan, baat ze er in de Oostkaap – bij de Xhosa – een ‘backpackers’ uit. Een wat?

Mee aan tafel met de hotelgasten

Mee aan tafel met de hotelgasten

Best of breakfast LOMMEL – Hotel-taverne-restaurant Lommelbroek in het idyllische Lommelse gehucht Kerkhoven is een charmante plek die gasten uit heel het land en ver daarbuiten ontvangt. Ook wie er niet overnacht, kan er mee aanschuiven aan het ontbijtbuffet. Dat is trouwens een echte aanrader omdat het erg uitgebreid en gevarieerd is. Na je ontbijt stap je zo de natuur in voor een wandeling of een fietstocht.

Il Giardino: geen gedoe maar gewoon goed

Il Giardino: geen gedoe maar gewoon goed

Culinair ARENDONK – Eigenaar Gero Caputo van het Italiaanse restaurant Il Giardino houdt niet van culinair geblaat. “Topkok, toprestaurant, mijn maag keert als ik het hoor of lees. Een restaurant moet simpelweg goed zijn. De Italiaanse keuken is op zich eenvoudig, alleen moet je de goede producten gebruiken.” Zijn hele leven brengt hij al door aan het fornuis, de jongste tien jaar in Arendonk waar hij Il Giardino runt met zijn vrouw Anita Mertens.

Getest: het Kyalin-dieet van Maartje

Getest: het Kyalin-dieet van Maartje

Gezondheid Goed in je vel GROBBENDONK – Toen begin april het Dieetcenter Corpus Sanus in Grobbendonk opende, lieten de eerste klanten niet lang op zich wachten. Ook Maartje Biesta schreef zich in voor het Kyalin-dieetprogramma. Met een duidelijke doelstelling: er moet twaalf kilo af. Vier weken later zit ze over de helft. Voor Onderox hield ze een dagboek bij.

Onderox Magazine doet drie lezers luchtdoop cadeau

Onderox Magazine doet drie lezers luchtdoop cadeau

De Kempense Golf Club in Mol-Rauw koppelde afgelopen zondag de opening van het vernieuwde clubhouse aan een goed gevulde opendeurdag. Ook Onderox Magazine was van de partij en deed tijdens deze open dag op 5 mei drie lezers een gratis luchtdoop cadeau.

Ter Donk zweert bij de suggesties

Ter Donk zweert bij de suggesties

Culinair Restaurant MOL – Waarvoor mensen naar restaurant Ter Donk in Mol komen, luidt de vraag aan chef en uitbater Koen Vanduffel. “Zonder twijfel voor de suggesties”, antwoordt hij. Wat daar dan zo bijzonder aan is, willen we weten? “Ze zijn seizoensgebonden, dagvers en ik bied een suggestiemenu aan een scherpe prijs”, klinkt het. Sinds kort serveert Ter Donk ook aangepaste bieren bij de menu’s en dat op vraag van de klanten.

Het Keukenorkest: helemaal mee met de natuur

Het Keukenorkest: helemaal mee met de natuur

Culinair Restaurant GEEL – Twaalf jaar na de start van Het Keukenorkest zetten uitbaters Eric en Chris nog altijd verder koers naar de fijne, smaakvolle keuken. Vandaag biedt restaurant Het Keukenorkest je een eigentijdse kaart met lichte creaties gebaseerd op eerlijke, herkenbare producten. De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit eigen streek, aangevuld met kwaliteitsproducten van elders.

Hijs het zeil van De Kleppende Klipper

Hijs het zeil van De Kleppende Klipper

Culinair Brasserie MOL – Al zeventien jaar staat Danny Vermeer aan het roer van De Kleppende Klipper, de enige restaurantboot van de Kempen en omstreken. In de schaduw van het Postelse groen heeft hij zijn schip aangemeerd op één van de mooiste plekjes van de streek. Terwijl buiten de boten voorbij schuiven op het kanaal, geniet je aan boord van lekkere verse gerechten. Want die zijn het handelsmerk van De Kleppende Klipper.