Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

René en Mia vonden hun ‘coup de coeur’ in Frankrijk

René en Mia vonden hun ‘coup de coeur’ in Frankrijk

De gelukszoekers LA SAUZIERE SAINT-JEAN/KASTERLEE – Met dertien in een dozijn zijn ze, de Vlamingen die in Frankrijk een chambres d’hôtes uitbaten. Pirankhmide in de Midi-Pyrénées vormt een buitenbeentje. In hun gastenverblijf bekommeren René Gijbels (63) uit Kasterlee en Mia Deferme (61) uit Blaasveld zich om je lichamelijk en geestelijk welzijn. Met massages, meditatie en allerlei oefeningen ligt de focus op herbronnen. ‘Un coup de coeur’ noemen ze hun nieuwe thuis.

De culinaire verwennerij van Het Fornuis

De culinaire verwennerij van Het Fornuis

Culinair Restaurant GEEL – Prettig om zien hoe in alle bescheidenheid, zonder poeha of kouwe drukte, Het Fornuis opklom van een goede bistro tot het betere restaurant. Een bewuste keuze van de nog jonge chef Jimmy Michiels (38), die al zijn energie besteedt aan de culinaire opgang van zijn zaak. Geen sprake van schone schijn, wel van een eerlijke keuken met warme en spontane gezelligheid.
Het Fornuis resideert in een fraai opgeknapte burgerwoning in de Kollegestraat. De voorzijde kijkt uit op de kunstacademie en het gasthuismuseum St.-Dimpna. Aan de achterkant is er een binnentuintje. Met (slechts) 28 plaatsen en een zeer smaakvolle inrichting zijn woorden als stijlvol, knus en gezellig op hun plaats . Zeker tijdens de weekends wordt aangeraden te reserveren.
Met Jimmy Michiels ontrafelen we de voorgeschiedenis van het Fornuis.

Getest: alle spieren trainen tijdens Crossfit basics

Getest: alle spieren trainen tijdens Crossfit basics

Sport Goed in je vel MOL – Het positieve na je eerste uur Crossfit basics is dat je spieren in je lichaam ontdekt waar je het bestaan niet van vermoedt. Vooral dan de dag nadien. Het doet pijn beneden je oksels, achter je schouderbladen en aan je dijen. Mijn mededeelnemers met meer ervaring benadrukken dat het na enkele sessies voorbij is en dat je je al na enkele weken een pak fitter voelt. Crossfit heeft namelijk tot doel je hele lichaam te trainen.

Josephine’s: “Dit wou ik al heel lang”

Josephine’s: “Dit wou ik al heel lang”

Culinair Best of breakfast TURNHOUT – Bernadette Schoenmakers heeft vroeger nog in de horeca gewerkt, ging dan enkele jaren iets anders doen maar keerde nu naar haar oude liefde terug. In de Bloemekensgang opende ze begin april dit jaar Josephine’s, een tof koffie-, ontbijt- en lunchhuis. “Dit wou ik al heel lang”, bekent ze. Ze zweert bij huisgemaakt, Belgische ambachtelijke streekproducten en anders dan de anderen. Haar ontbijt loopt inmiddels als een trein

Sommelier van het jaar Sepideh slaat gensters in wijnland

Sommelier van het jaar Sepideh slaat gensters in wijnland

Interview ANTWERPEN/KASTERLEE – In haar oogopslag zitten duizenden jaren Perzische beschaving verscholen. Haar stem klinkt warm, maar toch beslist. Sepideh (‘zonsopgang’ in het Perzisch) Sedaghatnia is een kordaatje. Dat GaultMillau haar tot ‘sommelier van het jaar’ uitriep, is niet toevallig. Sepi werd volwassen in de Kempen. Ze liep school in Turnhout en Geel en haar roeping ontlook in het restaurantwezen van Lichtaart en Kasterlee.

Il Giardino kiest voor de beste producten

Il Giardino kiest voor de beste producten

Culinair Restaurant ARENDONK – Eenvoudig maar met goede producten. Zo moet de Italiaanse keuken eruit zien volgens Gero Caputo, samen met zijn vrouw Anita Mertens al vele jaren uitbater van het restaurant Il Giardino in het centrum van Arendonk. “En verder moet daar niet te veel gedoe rond worden gemaakt”, vindt hij. Met kerst en oudjaar openen ze voor het eerst de deuren om iedereen te laten kennismaken met een Italiaans eindejaarsfeest.

In Morkhoven groeit en bloeit Belgische saffraan

In Morkhoven groeit en bloeit Belgische saffraan

Interview MORKHOVEN – Wie meende dat saffraan een exclusief Oosters product is, heeft het goed mis. De saffraankrokus blijkt het opvallend goed te doen op de Kempense zandgrond. Dat bewijs levert het echtpaar Marc en Linda Leloup-Van den Bulck op een perceel naast hun toekomstige woonst annex B&B in Morkhoven. De voorbije weken konden ze voor het eerst op grote schaal oogsten, maar ondervonden ze tegelijk hoe arbeidsintensief de teelt is

Het Compromis doet geen toegeving aan kwaliteit

Het Compromis doet geen toegeving aan kwaliteit

Culinair RETIE – De naam van de nieuwe brasserie aan de Passtraat in Retie mag dan wel ‘Het Compromis’ heten. Aan de kwaliteit van de gerechten wordt geen enkele toegeving gedaan. Dezelfde eigenaars baatten tot afgelopen zomer even verder De Klynhoeve uit en bouwden die uit tot een bloeiende horecazaak. Met hetzelfde team en met nog meer enthousiasme gaan ze nu op hetzelfde elan verder. Maar eerst moeten enkele misverstanden uit de wereld.

Als ‘meisje van Westerlo’ naar de grote mode-events

Als ‘meisje van Westerlo’ naar de grote mode-events

Interview Mode ANTWERPEN/WESTERLO – In het leven komt ze met haar 28 lentes net aan het venster piepen, maar in de modewereld is Sofie Valkiers al een gevestigde waarde. Vijf jaar geleden startte ze met haar modeblog fashionata, toen er van sociale media amper sprake was. Vandaag lezen 120.000 vrouwen haar dagelijkse berichtjes over de nieuwste trends en wordt ze uitgenodigd op de grote mode-events. “Zie me hier zitten op mijn stoeltje, meisje van Westerlo”, dacht ze tijdens haar eerste Fashion Week in Parijs.

Getest: twee zalige uurtjes bij ‘Relaxeren in water’

Getest: twee zalige uurtjes bij ‘Relaxeren in water’

Goed in je vel Wellness RETIE – Dominique Van Gansenwinkel was een echte waterrat. Met hobby’s als zeilen, surfen en zwemmen bracht ze veel van haar vrije tijd door in en op het water. Het lag voor de hand dat bij de opening van haar private wellnesscentrum de focus op water zou liggen. In het riante binnenzwembad kan je lekker baantjes trekken of tegen de jetstream in zwemmen. Ze geeft er ook lessen aquagym. Buiten staan een hottub en een sauna klaar om je te verwarmen tijdens koude dagen.