Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

Culinaire Carrousel: uit eten op een originele manier

Culinaire Carrousel: uit eten op een originele manier

Culinair Wandelen MOL – Drie prominente Molse brasseries slaan de handen in mekaar om je een bijzondere belevenis aan te bieden: de Culinaire Carrousel. In de eerste zaak krijg je een voorgerecht, in de tweede een hoofdgerecht en in de derde een dessert. Op die manier ontdek je op één middag of avond drie horecazaken en hun keukens. Tussendoor maak je een mooie wandeling door Mol-centrum. Het originele initiatief krijgt de volle medewerking van Onderox Magazine/Lekkerstappen.be.
Dat horecazaken mekaar niet noodzakelijk als concurrenten beschouwen maar integendeel beseffen dat ze samen toffe dingen kunnen realiseren, bewijzen De Onthaasting, Chapeau en Belle Vue in Mol. Ze komen op de proppen met een origineel initiatief: de Culinaire Carrousel. Verspreid over de middag of de avond krijg je een 3-gangenmenu geserveerd met telkens een gang in een andere horecazaak.

Een Orval smaakt nergens zo lekker als in de Gaume

Een Orval smaakt nergens zo lekker als in de Gaume

Toerisme Reportage Reizen FLORENVILLE/ORVAL – De Gaume maakt aanspraak op de titel van de minst gekende regio van het land. De streek ligt weggedoken in de hiel van België en het ontbreekt er aan grote toeristische trekpleisters. Of toch. Bier- en kaasliefhebbers beginnen ongetwijfeld te watertanden bij het aanhoren van de naam van Orval. Door het microklimaat is het in de Gaume gemiddeld enkele graden warmer dan in de Ardennen en de zon schijnt er meer. Waar wacht je dan op?

In Belle-Vue presenteert de chef zelf zijn gerechten

In Belle-Vue presenteert de chef zelf zijn gerechten

Culinair Restaurant TONGERLO – Uitbater en chef van restaurant Belle-Vue in Tongerlo Louis Boogers maakt er een erezaak van om de bestelling zelf aan tafel op te nemen. Van de gelegenheid maakt hij gebruik om toelichting te geven bij zijn gerechten. “Het grootste deel van de klanten neemt wat ik hen voorstel”, lacht hij. En zo doet Louis dat al 35 jaar. Echtgenote Ghislaine Taveirne verwelkomt de gasten en zorgt ervoor dat de gerechten netjes aan tafel worden geserveerd.

Getest: het duetarrangement bij Vankan

Getest: het duetarrangement bij Vankan

Goed in je vel Wellness BALEN – Een gelaatsbehandeling bij Vankan Beauty & Wellness in Balen gaat een stuk verder dan een reiniging en een voedend masker. Uitbaatster Jolien Cools en medewerkster Dorien Loenders maken er een compleet ritueel van. Dit mocht ik zelf ondervinden tijdens het uitproberen van het duetarrangement. Dat omvat een gelaatsverzorgin, een peeling van de rug en een zalige hotstone massage van de rug.

Port Aventura presenteert een ‘Anders ontbEItje’

Port Aventura presenteert een ‘Anders ontbEItje’

Culinair Best of breakfast MOL – Havencafé Port Aventura heeft een verrassing klaar naar aanleiding van het Onderox-ontbijt van de maand. Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Lynn Boonen een nieuwigheid die ze omschrijft als een ‘Anders ontbEItje’. Ze experimenteerde met eieren en daaruit vloeide een bijzondere ei-creatie voort, die wordt aangevuld met nog veel meer lekkers. Als Onderox-ontbijter kun je trouwens gratis mee met de Taxi-Boat.

Hollandershoeve kiest voor producten uit de streek

Hollandershoeve kiest voor producten uit de streek

Culinair Brasserie REUSEL – ‘Pannenkoekenherberg’ noemt de Hollandershoeve in Reusel (NL) zichzelf, maar die vlag dekt de lading niet. Er staan inderdaad tachtig verschillende pannenkoeken op de kaart. Maar daar bovenop ben je op elk moment van de dag welkom voor een lunch, high tea of diner. Uitbaters Gertjan Lavrijsen en Marieke van den Borne kiezen resoluut voor producten van de streek en mogen daardoor het certificaat ‘Erkend Kempen Goed’ dragen.

Jonas Wouters aan het stuur van een Boeing 737

Jonas Wouters aan het stuur van een Boeing 737

Interview De gelukszoekers JAKARTA/GEEL – Vijf jaar geleden zat hij nog op de banken van het Sint-Dimpnacollege in Geel zonder goed te weten wat verder te studeren. Intussen transporteert Jonas Wouters (23) aan het stuur van een Boeing 737 dagelijks tot 220 reizigers door het Indonesische luchtruim en spreekt hij van een droomjob. Jonas woont in en werkt vanuit de Indonesische hoofdstad Jakarta. Even was hij bij zijn ouders in Geel en bij die gelegenheid trokken we hem aan zijn pilootsmouw.

Tholen, het best bewaarde geheim van Zeeland ontdekt

Tholen, het best bewaarde geheim van Zeeland ontdekt

Toerisme Reportage Reizen THOLEN – ‘Tholen, het best bewaarde geheim van Zeeland’ staat te lezen op een grote poster in het VVV-kantoortje. “We zijn inderdaad niet zo bekend”, geeft baliemedewerkster Iki Timmer van VVV-Zeeland toe. Nochtans heeft het eiland alles te bieden voor een geslaagde dichtbij vakantie. Een mooi (polder)landschap, lekkere streekproducten en een prachtige natuur om te wandelen en te fietsen. Voor dat laatste zijn we hier, alleen jammer van die stormwind.

De bakkerstraditie leeft voort in De Zalige Zonde

De bakkerstraditie leeft voort in De Zalige Zonde

Best of breakfast WESTERLO – Een bakkersdochter die een koffiehuis opent op een plaats waar vroeger de stallingen stonden van een bakkerij. Daar moet wel iets goeds uit voortkomen. Dat goeds heet De Zalige Zonde, een gezellig eethuisje dat focust op vers en huisgemaakt met uiteraard zelfgebakken koekjes en bijzondere taarten. Ook de ontbijten zijn er verrukkelijk. Je koffie of thee kies je uit tientallen bereidingen en variëteiten.

De Koekoek laat zich weer horen

De Koekoek laat zich weer horen

Culinair Brasserie TURNHOUT – In het dierenrijk heeft de koekoek geen al te beste reputatie. Eieren leggen in een ander zijn nest wordt nu eenmaal beschouwd als onrechtmatig profiteren. In Turnhout heeft de naam ‘Koekoek’ een veel positievere betekenis, namelijk die van een bijzonder eethuis aan de Steenweg op Merksplas. Sinds de zaak drie jaar geleden in andere handen kwam, ligt de focus er op aangenaam tafelen met aandacht voor de betere vleesgerechten.