Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

Sommelier van het jaar Sepideh slaat gensters in wijnland

Sommelier van het jaar Sepideh slaat gensters in wijnland

Interview ANTWERPEN/KASTERLEE – In haar oogopslag zitten duizenden jaren Perzische beschaving verscholen. Haar stem klinkt warm, maar toch beslist. Sepideh (‘zonsopgang’ in het Perzisch) Sedaghatnia is een kordaatje. Dat GaultMillau haar tot ‘sommelier van het jaar’ uitriep, is niet toevallig. Sepi werd volwassen in de Kempen. Ze liep school in Turnhout en Geel en haar roeping ontlook in het restaurantwezen van Lichtaart en Kasterlee.

Il Giardino kiest voor de beste producten

Il Giardino kiest voor de beste producten

Culinair Restaurant ARENDONK – Eenvoudig maar met goede producten. Zo moet de Italiaanse keuken eruit zien volgens Gero Caputo, samen met zijn vrouw Anita Mertens al vele jaren uitbater van het restaurant Il Giardino in het centrum van Arendonk. “En verder moet daar niet te veel gedoe rond worden gemaakt”, vindt hij. Met kerst en oudjaar openen ze voor het eerst de deuren om iedereen te laten kennismaken met een Italiaans eindejaarsfeest.

In Morkhoven groeit en bloeit Belgische saffraan

In Morkhoven groeit en bloeit Belgische saffraan

Interview MORKHOVEN – Wie meende dat saffraan een exclusief Oosters product is, heeft het goed mis. De saffraankrokus blijkt het opvallend goed te doen op de Kempense zandgrond. Dat bewijs levert het echtpaar Marc en Linda Leloup-Van den Bulck op een perceel naast hun toekomstige woonst annex B&B in Morkhoven. De voorbije weken konden ze voor het eerst op grote schaal oogsten, maar ondervonden ze tegelijk hoe arbeidsintensief de teelt is

Het Compromis doet geen toegeving aan kwaliteit

Het Compromis doet geen toegeving aan kwaliteit

Culinair RETIE – De naam van de nieuwe brasserie aan de Passtraat in Retie mag dan wel ‘Het Compromis’ heten. Aan de kwaliteit van de gerechten wordt geen enkele toegeving gedaan. Dezelfde eigenaars baatten tot afgelopen zomer even verder De Klynhoeve uit en bouwden die uit tot een bloeiende horecazaak. Met hetzelfde team en met nog meer enthousiasme gaan ze nu op hetzelfde elan verder. Maar eerst moeten enkele misverstanden uit de wereld.

Als ‘meisje van Westerlo’ naar de grote mode-events

Als ‘meisje van Westerlo’ naar de grote mode-events

Interview Mode ANTWERPEN/WESTERLO – In het leven komt ze met haar 28 lentes net aan het venster piepen, maar in de modewereld is Sofie Valkiers al een gevestigde waarde. Vijf jaar geleden startte ze met haar modeblog fashionata, toen er van sociale media amper sprake was. Vandaag lezen 120.000 vrouwen haar dagelijkse berichtjes over de nieuwste trends en wordt ze uitgenodigd op de grote mode-events. “Zie me hier zitten op mijn stoeltje, meisje van Westerlo”, dacht ze tijdens haar eerste Fashion Week in Parijs.

Getest: twee zalige uurtjes bij ‘Relaxeren in water’

Getest: twee zalige uurtjes bij ‘Relaxeren in water’

Goed in je vel Wellness RETIE – Dominique Van Gansenwinkel was een echte waterrat. Met hobby’s als zeilen, surfen en zwemmen bracht ze veel van haar vrije tijd door in en op het water. Het lag voor de hand dat bij de opening van haar private wellnesscentrum de focus op water zou liggen. In het riante binnenzwembad kan je lekker baantjes trekken of tegen de jetstream in zwemmen. Ze geeft er ook lessen aquagym. Buiten staan een hottub en een sauna klaar om je te verwarmen tijdens koude dagen.

De Watermolen: hedendaags met een klassieke basis

De Watermolen: hedendaags met een klassieke basis

Culinair Restaurant KASTERLEE – De Watermolen heeft een naam om hoog te houden. Jarenlang al komen gastronomen van heinde en verre om te proeven van de culinaire creaties van chef Dirk Wittebrood en zijn team. “Onterecht dragen we het imago mee van oubolligheid”, zegt zaakvoerder Toon Biermans. “Ik nodig iedereen uit, ook jonge mensen, om eens langs te komen en zelf te ervaren dat onze keuken weliswaar een klassieke basis heeft, maar daarmee gaan we creatief aan de slag.”

Voor de lekkerste frietjes naar Port Aventura

Voor de lekkerste frietjes naar Port Aventura

Culinair Brasserie MOL – Het mag dan al een Belgische klassieker zijn die je overal kan eten, toch zijn er velen die speciaal voor de frietjes naar Port Aventura rijden. Daar zijn drie goede redenen voor. In de zomer serveren ze die niet omdat de keuken te klein is om voor iedereen verse frieten te bakken. En dus hunkert iedereen naar de herfst, wanneer ze weer wel op de kaart komen. Verder zijn ze verdomd lekker en – omdat het oog ook wat wil – worden ze op een originele manier geserveerd.

Het Pajottenland is op-en-top platteland

Het Pajottenland is op-en-top platteland

Toerisme Reportage Reizen GOOIK – “Onvoorstelbaar. Zo dicht bij Brussel en zo landelijk.” De Pajottenlanders krijgen het vaak te horen van mensen die de streek bezoeken. Hier geen drukke snelwegen of zware industrie, maar een golvend landschap met vruchtbare akkers en vliegende bacteriën die de lambiek spontaan doen gisten. Niet voor niets stond hier de wieg van het Brabants trekpaard en componeerde Urbanus er zijn ‘bakske vol met stro’. Zou hij er een draailier of snarentrom voor hebben gebruikt?

Andalusië met een Westmals tintje

Andalusië met een Westmals tintje

Toerisme De gelukszoekers GRANADA/WESTMALLE – Twee eeuwen lang was Cortijo Valavero een pachtboerderij waar boeren uit het dorp op de omliggende landerijen amandelen, olijven en Johannesbrood oogstten. Toen de laatste pachters het landgoed verlieten, geraakte de Cortijo in verval. Zo vond Vanessa Wouters uit Westmalle in 2002 alleen nog enkele metersdikke muren. In haar dromen zag ze echter al een Bed & Breakfast. In de schil van Andalusië, met een blanke pit uit de Kempen.