Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

Port Aventura presenteert een ‘Anders ontbEItje’

Port Aventura presenteert een ‘Anders ontbEItje’

Culinair Best of breakfast MOL – Havencafé Port Aventura heeft een verrassing klaar naar aanleiding van het Onderox-ontbijt van de maand. Speciaal voor deze gelegenheid ontwikkelde Lynn Boonen een nieuwigheid die ze omschrijft als een ‘Anders ontbEItje’. Ze experimenteerde met eieren en daaruit vloeide een bijzondere ei-creatie voort, die wordt aangevuld met nog veel meer lekkers. Als Onderox-ontbijter kun je trouwens gratis mee met de Taxi-Boat.

Hollandershoeve kiest voor producten uit de streek

Hollandershoeve kiest voor producten uit de streek

Culinair Brasserie REUSEL – ‘Pannenkoekenherberg’ noemt de Hollandershoeve in Reusel (NL) zichzelf, maar die vlag dekt de lading niet. Er staan inderdaad tachtig verschillende pannenkoeken op de kaart. Maar daar bovenop ben je op elk moment van de dag welkom voor een lunch, high tea of diner. Uitbaters Gertjan Lavrijsen en Marieke van den Borne kiezen resoluut voor producten van de streek en mogen daardoor het certificaat ‘Erkend Kempen Goed’ dragen.

Jonas Wouters aan het stuur van een Boeing 737

Jonas Wouters aan het stuur van een Boeing 737

Interview De gelukszoekers JAKARTA/GEEL – Vijf jaar geleden zat hij nog op de banken van het Sint-Dimpnacollege in Geel zonder goed te weten wat verder te studeren. Intussen transporteert Jonas Wouters (23) aan het stuur van een Boeing 737 dagelijks tot 220 reizigers door het Indonesische luchtruim en spreekt hij van een droomjob. Jonas woont in en werkt vanuit de Indonesische hoofdstad Jakarta. Even was hij bij zijn ouders in Geel en bij die gelegenheid trokken we hem aan zijn pilootsmouw.

Tholen, het best bewaarde geheim van Zeeland ontdekt

Tholen, het best bewaarde geheim van Zeeland ontdekt

Toerisme Reportage Reizen THOLEN – ‘Tholen, het best bewaarde geheim van Zeeland’ staat te lezen op een grote poster in het VVV-kantoortje. “We zijn inderdaad niet zo bekend”, geeft baliemedewerkster Iki Timmer van VVV-Zeeland toe. Nochtans heeft het eiland alles te bieden voor een geslaagde dichtbij vakantie. Een mooi (polder)landschap, lekkere streekproducten en een prachtige natuur om te wandelen en te fietsen. Voor dat laatste zijn we hier, alleen jammer van die stormwind.

De bakkerstraditie leeft voort in De Zalige Zonde

De bakkerstraditie leeft voort in De Zalige Zonde

Best of breakfast WESTERLO – Een bakkersdochter die een koffiehuis opent op een plaats waar vroeger de stallingen stonden van een bakkerij. Daar moet wel iets goeds uit voortkomen. Dat goeds heet De Zalige Zonde, een gezellig eethuisje dat focust op vers en huisgemaakt met uiteraard zelfgebakken koekjes en bijzondere taarten. Ook de ontbijten zijn er verrukkelijk. Je koffie of thee kies je uit tientallen bereidingen en variëteiten.

De Koekoek laat zich weer horen

De Koekoek laat zich weer horen

Culinair Brasserie TURNHOUT – In het dierenrijk heeft de koekoek geen al te beste reputatie. Eieren leggen in een ander zijn nest wordt nu eenmaal beschouwd als onrechtmatig profiteren. In Turnhout heeft de naam ‘Koekoek’ een veel positievere betekenis, namelijk die van een bijzonder eethuis aan de Steenweg op Merksplas. Sinds de zaak drie jaar geleden in andere handen kwam, ligt de focus er op aangenaam tafelen met aandacht voor de betere vleesgerechten.

René en Mia vonden hun ‘coup de coeur’ in Frankrijk

René en Mia vonden hun ‘coup de coeur’ in Frankrijk

De gelukszoekers LA SAUZIERE SAINT-JEAN/KASTERLEE – Met dertien in een dozijn zijn ze, de Vlamingen die in Frankrijk een chambres d’hôtes uitbaten. Pirankhmide in de Midi-Pyrénées vormt een buitenbeentje. In hun gastenverblijf bekommeren René Gijbels (63) uit Kasterlee en Mia Deferme (61) uit Blaasveld zich om je lichamelijk en geestelijk welzijn. Met massages, meditatie en allerlei oefeningen ligt de focus op herbronnen. ‘Un coup de coeur’ noemen ze hun nieuwe thuis.

De culinaire verwennerij van Het Fornuis

De culinaire verwennerij van Het Fornuis

Culinair Restaurant GEEL – Prettig om zien hoe in alle bescheidenheid, zonder poeha of kouwe drukte, Het Fornuis opklom van een goede bistro tot het betere restaurant. Een bewuste keuze van de nog jonge chef Jimmy Michiels (38), die al zijn energie besteedt aan de culinaire opgang van zijn zaak. Geen sprake van schone schijn, wel van een eerlijke keuken met warme en spontane gezelligheid.
Het Fornuis resideert in een fraai opgeknapte burgerwoning in de Kollegestraat. De voorzijde kijkt uit op de kunstacademie en het gasthuismuseum St.-Dimpna. Aan de achterkant is er een binnentuintje. Met (slechts) 28 plaatsen en een zeer smaakvolle inrichting zijn woorden als stijlvol, knus en gezellig op hun plaats . Zeker tijdens de weekends wordt aangeraden te reserveren.
Met Jimmy Michiels ontrafelen we de voorgeschiedenis van het Fornuis.

Getest: alle spieren trainen tijdens Crossfit basics

Getest: alle spieren trainen tijdens Crossfit basics

Sport Goed in je vel MOL – Het positieve na je eerste uur Crossfit basics is dat je spieren in je lichaam ontdekt waar je het bestaan niet van vermoedt. Vooral dan de dag nadien. Het doet pijn beneden je oksels, achter je schouderbladen en aan je dijen. Mijn mededeelnemers met meer ervaring benadrukken dat het na enkele sessies voorbij is en dat je je al na enkele weken een pak fitter voelt. Crossfit heeft namelijk tot doel je hele lichaam te trainen.

Josephine’s: “Dit wou ik al heel lang”

Josephine’s: “Dit wou ik al heel lang”

Culinair Best of breakfast TURNHOUT – Bernadette Schoenmakers heeft vroeger nog in de horeca gewerkt, ging dan enkele jaren iets anders doen maar keerde nu naar haar oude liefde terug. In de Bloemekensgang opende ze begin april dit jaar Josephine’s, een tof koffie-, ontbijt- en lunchhuis. “Dit wou ik al heel lang”, bekent ze. Ze zweert bij huisgemaakt, Belgische ambachtelijke streekproducten en anders dan de anderen. Haar ontbijt loopt inmiddels als een trein