Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

Goossens-Goossensteam maakt het waar in Australië

Goossens-Goossensteam maakt het waar in Australië

Toerisme De gelukszoekers BRISBANE/KASTERLEE – Zijn het gelukzoekers? We betwijfelen het een beetje. Kristel en Steven Goossens lijken ons eerder bewuste wereldburgers te zijn die de wereld als hun thuis zien. De liefde en hun werk voerden hen naar het Australische
Brisbane. Met enig genoegen geven we het wedervaren van een Vlaams koppel in een land waar een Belg de kans krijgt om het zelfs tot minister van financiën te schoppen.

Getest: het hapjesarrangement bij ZenClusive

Getest: het hapjesarrangement bij ZenClusive

MOL – ZenClusive doet zijn naam alle eer aan. Drie uur in de privé-wellness brengt je in een staat van complete ontspanning en harmonie. Zen dus. Tegelijk ervaar je het exclusievere door de knappe inrichting met indirecte verlichting, een flakkerende haard, lig- en rustzetels en een mooie tuin met zwembad en jacuzzi. De easy listening-muziek op de achtergrond doet de rest. Drie uren in zo’n omgeving vliegen voorbij.

10-daagse van het wild van 4 t.e.m. 14 november

Culinair Restaurant Voor het derde jaar op rij organiseert Onderox Magazine de ’10-daagse van het wild’. Een selectie van betere restaurants uit de Kempen stelt je van maandag 4 tot en met donderdag 14 november zijn mooiste wildgerechten voor, vervat in een 3- of 4-gangenmenu. Gastronomen wrijven zich alvast in de handen, want wat is er lekkerder dan een stukje hert, patrijs, haas of fazant.
De menu’s worden enkel geserveerd op reservatie. Reserveren doe je rechtstreeks bij het restaurant met vermelding van ‘Onderox 10-daagse van het wild’. Dat doe je best tijdig, zeker tijdens het weekend. De menu’s gelden in de periode 4 t.e.m. 14 november 2013.

Ontwaken met zicht op de Pyreneeën

Ontwaken met zicht op de Pyreneeën

De gelukszoekers Reizen LE FOSSAT/KASTERLEE – Ann Van den Brande (36) en Jef Leysen (42) maakten jarenlang furore in de horeca. Eerst als uitbaters van café De Gieterij in Kasterlee en nadien als eigenaars van brasserie ’t Ligtdaar in Lichtaart. In 2009 zwaaiden ze het Kempense nachtleven vaarwel en openden in Zuid-Frankrijk hun chambres d’hôtes ‘La ferme de Maurel’. “Nu worden we ’s morgens wakker met zicht op de Pyreneeën”, glimlachen ze. “En hebben we alle tijd voor onze kinderen.”

De Bourgondische Brouwerij bruist van het leven

De Bourgondische Brouwerij bruist van het leven

Culinair Brasserie WEELDE – Afgelopen voorjaar heeft De Bourgondische Brouwerij opnieuw de deuren geopend en sindsdien bruist het er van de bedrijvigheid. Als beloning voor het harde werk en het grote enthousiasme mag het nieuwe team intussen een groot aantal vaste klanten verwelkomen. Die komen in de eerste plaats voor de lekkere keuken, die inspeelt op de seizoenen. Met de intrede van de herfst krijgen wildgerechten alle aandacht.

La Belle, de verborgen parel in het groene Bel

La Belle, de verborgen parel in het groene Bel

Culinair Restaurant GEEL – Culinaire genotzoekers hebben er een adresje bij. In alle stilte opende Peter Vangenechten (31) anderhalf jaar geleden zijn restaurant La Belle in het Geelse gehucht Bel. Via mond-aan-mondreclame bouwde hij intussen een trouw publiek op, maar tegelijk staat vast dat velen deze culinaire parel nog niet hebben ontdekt. Daarom presenteert La Belle een mooi kennismakingsmenu aan de lezers van Onderox Magazine.

La Tazza verrast met feestelijk ontbijt

La Tazza verrast met feestelijk ontbijt

Best of breakfast RETIE – In juni dit jaar bestond La Tazza precies tien jaar. Wat zich aanvankelijk beperkte tot een koffiehuis, groeide uit tot een gezellige zaak waar je ook voortreffelijk kunt lunchen en dineren. Sinds uitbaatster Katrien Feyen vorig jaar haar verhaal deed in deze rubriek, heeft ze het aantal ontbijters flink zien toenemen. Om haar bestaande en nieuwe klanten te bedanken maar ook te verrassen, presenteert ze naar aanleiding van haar jubileum een feestelijk ontbijt.

Even helemaal van de wereld tijdens je verblijf bij NOOZ

Even helemaal van de wereld tijdens je verblijf bij NOOZ

Goed in je vel Wellness GROBBENDONK – Vorige winter interviewde ik voor Onderox Wim Vanacker, de man die met zijn unieke NOOZ-concept een nieuwe betekenis gaf aan wellness. We hadden het toen over tijd en ruimte, over privacy en intense ervaringen voor alle zintuigen. Bij mezelf dacht ik toen: dit wil ik ooit zelf beleven. Toen hij me enkele weken geleden aanbood om het NOOZ-arrangement voor de Onderox-lezers uit te proberen, heb ik geen seconde getwijfeld.

Proeven van de Haspengouwse streekspecialiteiten

Proeven van de Haspengouwse streekspecialiteiten

Reportage SINT-TRUIDEN – In het voorjaar wordt Haspengouw overspoeld door toeristen die net zoals de bijen worden aangetrokken door de rijkelijk bloeiende bloesems. Een half jaar later zijn die lieflijke bloempjes uitgegroeid tot volle appels, peren en kersen waarvan allerlei fruitsappen, ambachtelijke stroop en andere streekproducten worden gemaakt. Is Haspengouw in de lente op zijn mooist, dan is de streek in het najaar op zijn lekkerst.

De Hunsrück legt wandelaars in de watten

De Hunsrück legt wandelaars in de watten

Toerisme Reportage Wandelen Reizen KIRCHBERG – Nergens anders zag ik ze tot dusver: hoge banken waar je eigenlijk meer op ligt dan zit. In de Duitse Hunsrück staan ze overal langs wandelwegen, vaak op mooie uitzichtpunten. Daarmee maakt de regio duidelijk dat ze wandelaars wil vertroetelen. Nog een plaatselijke uitvinding zijn de ‘Traumschleifen’, lusvormige wandelingen langs opmerkelijke plekken voor halve of hele dagtochten en perfect gemarkeerd. Welkom in wandelparadijs Hunsrück.