Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

Even helemaal van de wereld tijdens je verblijf bij NOOZ

Even helemaal van de wereld tijdens je verblijf bij NOOZ

Goed in je vel Wellness GROBBENDONK – Vorige winter interviewde ik voor Onderox Wim Vanacker, de man die met zijn unieke NOOZ-concept een nieuwe betekenis gaf aan wellness. We hadden het toen over tijd en ruimte, over privacy en intense ervaringen voor alle zintuigen. Bij mezelf dacht ik toen: dit wil ik ooit zelf beleven. Toen hij me enkele weken geleden aanbood om het NOOZ-arrangement voor de Onderox-lezers uit te proberen, heb ik geen seconde getwijfeld.

Proeven van de Haspengouwse streekspecialiteiten

Proeven van de Haspengouwse streekspecialiteiten

Reportage SINT-TRUIDEN – In het voorjaar wordt Haspengouw overspoeld door toeristen die net zoals de bijen worden aangetrokken door de rijkelijk bloeiende bloesems. Een half jaar later zijn die lieflijke bloempjes uitgegroeid tot volle appels, peren en kersen waarvan allerlei fruitsappen, ambachtelijke stroop en andere streekproducten worden gemaakt. Is Haspengouw in de lente op zijn mooist, dan is de streek in het najaar op zijn lekkerst.

De Hunsrück legt wandelaars in de watten

De Hunsrück legt wandelaars in de watten

Toerisme Reportage Wandelen Reizen KIRCHBERG – Nergens anders zag ik ze tot dusver: hoge banken waar je eigenlijk meer op ligt dan zit. In de Duitse Hunsrück staan ze overal langs wandelwegen, vaak op mooie uitzichtpunten. Daarmee maakt de regio duidelijk dat ze wandelaars wil vertroetelen. Nog een plaatselijke uitvinding zijn de ‘Traumschleifen’, lusvormige wandelingen langs opmerkelijke plekken voor halve of hele dagtochten en perfect gemarkeerd. Welkom in wandelparadijs Hunsrück.

Chapeau breidt ontbijten uit met luxe versie

Chapeau breidt ontbijten uit met luxe versie

Best of breakfast Brasserie MOL – Binnenkort is het alweer twee jaar geleden dat brasserie Chapeau de deuren opende in hartje van Mol. Tot voor kort kon je er dagelijks terecht voor een gewoon ontbijt, maar nu komt daar een luxe versie bij. “Op vraag van de klanten”, licht zaakvoerder Rob Rymen toe. “Families en andere gezelschappen willen er een completere maaltijd van maken en dus schenken we een cava vooraf en geven we een dessert achterna.”

De Ster zet gerechten op een hoger schavotje

De Ster zet gerechten op een hoger schavotje

Culinair Brasserie ARENDONK – Bij Eetcafé De Ster in Arendonk krijgen gerechten een prominentere plaats op de kaart. Sinds afgelopen zomer is het aanbod uitgebreid met meer slaatjes, pasta’s en andere broodjes. “Op die manier mikken we meer op mensen die hier komen eten en werken we diverser”, legt uitbaatster Inge Geenen uit. Op haar suggestiebord durft ze wat exotischer gaan.

Den en Heuvel: voorbereiding tot in de puntjes

Den en Heuvel: voorbereiding tot in de puntjes

Culinair Restaurant KASTERLEE – Wanneer je zeven dagen op zeven open bent, moet het werk in de keuken goed georganiseerd zijn. Toch zeker als je met verschillende chefs werkt. Bij Den en Heuvel in Kasterlee wordt elk bord tot in de details uitgewerkt om een constante, perfecte kwaliteit te garanderen. “Alle aandacht gaat naar het product. Dat moet herkenbaar zijn en vormt de essentie op elk bord”, legt zaakvoerder Frédéric Peeters uit

Getest: Happy Autumn bij Thermen Goirle

Getest: Happy Autumn bij Thermen Goirle

Goed in je vel GOIRLE – Liefhebbers van pure verwennerij moeten deze herfst de grens over, maar niet heel ver. Enkele kilometers voorbij Poppel bevindt zich Thermen Goirle, een wellnesscentrum dat uitblinkt in volledigheid en variatie. Je hebt er allerhande sauna’s, stoombaden, binnen- en buitenzwembaden en er wordt een hele lijst aan behandelingen verstrekt. Wij testten het Happy Autumn Arrangement met onder meer een gelaatsverzorging en hot stone massage.

Leven in Portugal als een miljonair zonder veel geld

Leven in Portugal als een miljonair zonder veel geld

De gelukszoekers BORDEIRA/EINDHOUT – Als een gek heeft hij de wereld rondgereisd voor een Franse telecomgroep. Vliegtuig in, vliegtuig uit, de koffer steeds in aanslag. Twintig jaar geleden gooide Jef Boonen (57) uit Eindhout het roer drastisch om. Sindsdien vertoeft hij in de Algarve, het zuidelijkste deel van Portugal. Met zijn vrouw Sonia Marcelino-Ferreira (38) genieten ze met volle teugen van het leven. Nee, Jef zien we nooit meer terug in België, hoogstens op familiebezoek.

Anna Luyten: "Kunst is een slijpsteen voor de geest"

Anna Luyten:

Interview MOL | BRUSSEL – Het komt er niet op aan om de wereld te begrijpen, je moet de wereld veranderen. (Karl Marx, Duits filosoof). Een opdracht om eens over na te denken. We vroegen aan Anna Luyten, filosofe, theater- en literatuurwetenschapper en journaliste om het pad mee te effenen. “In de Kempen doen ze dat zeker: in stilte de wereld mee veranderen. Ik woon nu in Brussel maar er zit nog veel van die Kempense aard in mij. Als ik in Mol achter de watermolen de kronkelige Perenlaan inrij, ben ik weer thuis.”

Onderox arrangement in de Achterhoek

Onderox arrangement in de Achterhoek

Reportage Reizen RUURLO – Een klad mussen zit te bekvechten onder het raam in de vroege ochtendzon en kwettert me vroegtijdig wakker. Zoiets behoort nu eenmaal tot de risico’s wanneer je een kamer reserveert in hotel-restaurant De Tuinkamer. Omgeven door groen is dit nochtans een ideale uitvalsbasis om te voet of met de fiets op ontdekking te gaan in de regio. De kamers zijn ruim, het eten voortreffelijk en uitbaters Jos en Ria Weel zijn erg sympathiek. Klik om het Onderox arrangement te ontdekken. Lees het ganse artikel in Onderox Magazine 124.