Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

Lekkertrappen Fietsfestival van start met 41 nieuwe tochten

Lekkertrappen Fietsfestival van start met 41 nieuwe tochten

Fietsen Het is eindelijk weer zover! De fietsen mogen uit de garage gehaald worden, want het Lekkertrappen Fietsfestival gaat van start. Vanaf maandag 1 april kan je terecht bij 41 Kempense horecazaken om al vrolijk trappend de omgeving te verkennen. Daarbij doen we naast de Kempen ook de Antwerpse Noordertuin aan. Elke tocht is zo’n 40 kilometer lang en brengt je langs de mooiste stukken uit de buurt, af en toe gekruid met interessante stopplaatsen. En alle deelnemers, die kunnen weer mooie prijzen winnen. Heb je eerst nog even tijd nodig om je fiets weer netjes op te blinken? Geen probleem! Het Lekkertrappen Fietsfestival loopt nog tot en met 30 september 2019.

Toon Aerts: “Mensen beroeren met mijn sport vind ik fantastisch”

Toon Aerts: “Mensen beroeren met mijn sport vind ik fantastisch”

Interview Sport RIJKEVORSEL – William’s Place is letterlijk de place to be voor mijn afspraak met Toon Aerts (25), Belgisch kampioen veldrijden. Het café dicht bij de markt van Rijkevorsel is de thuisbasis voor de supportersclub van Toon Aerts en zijn broer Thijs. En die supporters hebben er een prima seizoen opzitten. Akkoord, aan de suprematie van Mathieu Van der Poel is nog weinig te beginnen. Maar de kloof met de absolute top is dit seizoen overbrugd. Sneller dan verwacht. Met de Belgische titel en de eindoverwinning in de Wereldbeker als gevolg.

Liesbet Slegers viert de 20ste verjaardag van Karel

Liesbet Slegers viert de 20ste verjaardag van Karel

Interview HERENTALS — Schrijfster en illustratrice Liesbet Slegers (44) heeft een feestjaar voor de boeg. Karel, het hoofdpersonage in heel wat van haar kinderboeken, wordt 20 jaar. Hij zorgde ervoor dat zij fulltime boeken kon gaan maken. En het moet gezegd, na 20 jaar ziet hij er nog verrassend jong uit.

Josephine’s vindt zijn nieuwe thuis in Turnhout

Josephine’s vindt zijn nieuwe thuis in Turnhout

Culinair Best of breakfast TURNHOUT — Ontbijtspecialist Josephine’s keert terug naar Turnhout. Niet om er opnieuw een brasserie te openen, maar wel om hun bekende ontbijtservice verder te zetten vanuit hun nieuwe locatie aan de Oude Vaartstraat. Van daaruit zal het de Kempen voorzien van kraakverse ontbijten. Door de verhuis krijgt de zaak een grotere professionele keuken en heel wat meer mogelijkheden. Zo kan je voortaan samen met je ontbijt ook desserten, taarten en granola bestellen.

Joan Clijmans: Herenthoutse snorrendrager doet gooi naar wereldtitel

Joan Clijmans: Herenthoutse snorrendrager doet gooi naar wereldtitel

Interview HERENTHOUT - Begin juni geeft ‘Snor van het Jaar’ Joan Clijmans (65) de fakkel door aan een andere man met moustache. Voor het zover is doet de ambitieuze Herenthoutenaar nog een gooi naar een internationale titel tijdens het Wereldkampioenschap voor Snorren en Baarden, midden mei in Antwerpen. “Ik geef mezelf weinig kans, maar ik wil het er toch op wagen”, aldus Clijmans.

De Kleppende Klipper: “Als je de passie niet proeft, dan heb ik gefaald”

De Kleppende Klipper: “Als je de passie niet proeft, dan heb ik gefaald”

Culinair Restaurant MOL — In het bekende restaurantschip De Kleppende Klipper in Mol wordt er enkel met verse producten gewerkt. Belangrijk daarbij is dat ze niet van de andere kant van de wereld komen, want als moderne horecazaak moet je nu eenmaal je ecologische voetafdruk laag houden. Maar dat staat de kwaliteit nooit in de weg. “Want hier bij ons zijn enorm veel topproducten te vinden.”

Met elanden, vossen en reeën als buren

Met elanden, vossen en reeën als buren

Interview De gelukszoekers FJUGESTA/RETIE/VOSSELAAR — Ongeveer twee jaar geleden sloegen Marijn Hermans uit Retie en Bieke Dierckx uit Vosselaar, beiden dertig jaar, de deur van de Kempen dicht om zich te vestigen in Zweden. Samen met hun dochters Lenne en Lina, zes en drie jaar oud, zochten ze de rust en natuur op in de omgeving van Örebro. Omgeven door bosmeren en prachtige natuur hebben ze het er helemaal naar hun zin. “We komen liefst zo weinig mogelijk terug naar België. Enkel voor dringende familiale omstandigheden en frieten”, lacht Marijn.

Jana Bogaerts: op één lijn met de wereldtop

Jana Bogaerts: op één lijn met de wereldtop

Interview Sport BALEN — In Noorwegen, Ierland en Italië danste ze al de pannen van het dak, in Nashville is ze Open Advanced, op een zucht van Superstar. In Balen blijft ze echter een nobele onbekende. Jana Bogaerts werkt in stilte aan een fantastische carrière in Line Dance. Maar omdat de discipline in ons land niet erkend wordt als topsport, is er helaas weinig interesse voor haar prestaties. Zelfs niet als een meisje van 19 al driemaal wereldkampioene werd.

De Verandering verzamelt de populairste gerechten in één menu

De Verandering verzamelt de populairste gerechten in één menu

Culinair Restaurant MOL — Restaurant De Verandering in Mol-Achterbos staat bekend als een veelzijdig vleesrestaurant, met rundsvlees wellicht als de absolute specialiteit. Veel klanten malen er ettelijke kilometer voor af om net hier hun steak tartaar, carpaccio, stoverij, filet pure of ‘single face’ te komen eten. Geen toeval dat er ook tijdens de bereiding van het Onderox van deze maand een stevige portie rundsvlees wordt gebruikt. Bovendien serveren Karl en Katrien speciaal voor ons nog één keer het dessert ‘Koffie van Katrien’. “We kunnen de tel niet bijhouden hoe vaak onze klanten daar naar vragen.”