Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

De Verandering verzamelt de populairste gerechten in één menu

De Verandering verzamelt de populairste gerechten in één menu

Culinair Restaurant MOL — Restaurant De Verandering in Mol-Achterbos staat bekend als een veelzijdig vleesrestaurant, met rundsvlees wellicht als de absolute specialiteit. Veel klanten malen er ettelijke kilometer voor af om net hier hun steak tartaar, carpaccio, stoverij, filet pure of ‘single face’ te komen eten. Geen toeval dat er ook tijdens de bereiding van het Onderox van deze maand een stevige portie rundsvlees wordt gebruikt. Bovendien serveren Karl en Katrien speciaal voor ons nog één keer het dessert ‘Koffie van Katrien’. “We kunnen de tel niet bijhouden hoe vaak onze klanten daar naar vragen.”

De automatische piloot, een diepgaande verandering in de autowereld

De automatische piloot, een diepgaande verandering in de autowereld

Remmen los Technologie Meer dan 10 jaar geleden vertoefde uw dienaar in een BMW 7-serie die ons, rijdende op automatische piloot, feilloos richting München navigeerde. Sindsdien behoren we tot het selecte gezelschap believers dat in de jaren daarop met toenemend enthousiasme mocht constateren dat de zelfrijdende auto een snel tot volle rijpheid gekomen autotechniek is geworden: perfect in orde om de autotoekomst niet enkel veiliger, maar ook efficiënter te maken. Ware het niet dat ook het debat rond autonoom rijdende voertuigen botst met de technologisch, onverzettelijke waarheid.

Taverne Luihoeve: een parel voor natuurliefhebbers

Taverne Luihoeve: een parel voor natuurliefhebbers

Culinair Brasserie MEERHOUT — Waar vroeger aan de Bredestraat een oude boerderij met potstal was, bevindt zich vandaag de dag een nostalgische taverne: de Luihoeve. In 1973 werd de hoeve omgebouwd waarna de zaak al snel een gevestigde waarde werd in de buurt. Begin 2016 nam Lieve Versmissen haar intrek in het gebouw. Zij behield de typische landelijke stijl en gaf de bestaande meubels een tweede leven.

De Gouverneur: ontbijten zoals op vakantie

De Gouverneur: ontbijten zoals op vakantie

Culinair Best of breakfast MOL — Het ontbijtbuffet van restaurant De Gouverneur in Mol-Ezaart is gevarieerd en overvloedig, met warme en koude gerechten. Elke zondag kan je mee aanschuiven. “We horen vaak dat onze ontbijtgasten zich heel even op vakantie wanen”, vertellen zaakvoerder Jan Beeckmans en zijn vrouw Tine. “Dat is ook exact het gevoel dat we hen willen schenken.”

Maria (Mies) Meulders: een gouden stem als leidraad in het leven

Maria (Mies) Meulders: een gouden stem als leidraad in het leven

Interview Op Visite BEERSE/DEURNE – Vierentwintig jaar lang was Maria (Mies) Meulders (48) aanwezig in de media, zowel op radio als tv. Haar bekende stem kon je de laatste jaren ook horen op VTM, tot daar in augustus 2018 een einde aan kwam. Maar niet getreurd. Maria heeft zich helemaal op haar grote liefde gestort, het coachen van mensen in hun zoektocht om lichaam en geest in balans te krijgen en te houden. Al is een terugkeer naar de media zeker niet uitgesloten.

Brepols: hard labeur in de fiere drukkersstiel

Brepols: hard labeur in de fiere drukkersstiel

Reportage Verdwenen industrie TURNHOUT — Dertig jaar nadat Brepols, de pionier van de Turnhoutse grafische industrie, uit het hart van de stad naar een industriezone verhuisde, maakte het project Turnova de offsetdrukkerij waar Rik Croenen 26 jaar lang de fiere drukkersstiel had beoefend met de grond gelijk. “Eén kantoorgebouw met het bureel van Baron du Four staat er nog”, zegt Rik. “Ik hoop dat het bewaard blijft, als herinnering aan een schone tijd.”

Koningsbos: een ontbijt vol Kempense specialiteiten

Koningsbos: een ontbijt vol Kempense specialiteiten

Culinair Best of breakfast KASTERLEE — Restaurant-taverne Koningsbos stelt voor: een rijkelijk gevuld ontbijt vol Kempense specialiteiten en artisanaal gemaakte producten. Het resultaat van een zorgvuldige selectie van zaakvoerder en chef-kok Bart Van Dyck. Hij bande de voorverpakte producten en afbakbroodjes, en zocht de lekkerste producten uit de streek, die nog echt met liefde worden gemaakt. Aangevuld met zelfgemaakte salades, confituren en patisserie. Elke zondag gepresenteerd in buffetvorm.

Sofie Van Hooydonk: een druk leven als influencer

Sofie Van Hooydonk: een druk leven als influencer

Interview Social media SCHILDE/ZOERSEL — Vierentwintig is ze en in het echte leven telt ze een handvol vrienden. Maar op Instagram, Facebook, YouTube en haar eigen website kennen zo’n vijfentwintigduizend mensen Sofie Van Hooydonk. En begin 2019 kwam haar tweede boek uit. Uw Onderox-journaliste plukte haar voor een uurtje van de schoolbanken – ook dat doet ze nog – om ons in te wijden in de wondere wereld van de social media.