Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

De Kleppende Klipper: “Als je de passie niet proeft, dan heb ik gefaald”

De Kleppende Klipper: “Als je de passie niet proeft, dan heb ik gefaald”

Culinair Restaurant MOL — In het bekende restaurantschip De Kleppende Klipper in Mol wordt er enkel met verse producten gewerkt. Belangrijk daarbij is dat ze niet van de andere kant van de wereld komen, want als moderne horecazaak moet je nu eenmaal je ecologische voetafdruk laag houden. Maar dat staat de kwaliteit nooit in de weg. “Want hier bij ons zijn enorm veel topproducten te vinden.”

Met elanden, vossen en reeën als buren

Met elanden, vossen en reeën als buren

Interview De gelukszoekers FJUGESTA/RETIE/VOSSELAAR — Ongeveer twee jaar geleden sloegen Marijn Hermans uit Retie en Bieke Dierckx uit Vosselaar, beiden dertig jaar, de deur van de Kempen dicht om zich te vestigen in Zweden. Samen met hun dochters Lenne en Lina, zes en drie jaar oud, zochten ze de rust en natuur op in de omgeving van Örebro. Omgeven door bosmeren en prachtige natuur hebben ze het er helemaal naar hun zin. “We komen liefst zo weinig mogelijk terug naar België. Enkel voor dringende familiale omstandigheden en frieten”, lacht Marijn.

Jana Bogaerts: op één lijn met de wereldtop

Jana Bogaerts: op één lijn met de wereldtop

Interview Sport BALEN — In Noorwegen, Ierland en Italië danste ze al de pannen van het dak, in Nashville is ze Open Advanced, op een zucht van Superstar. In Balen blijft ze echter een nobele onbekende. Jana Bogaerts werkt in stilte aan een fantastische carrière in Line Dance. Maar omdat de discipline in ons land niet erkend wordt als topsport, is er helaas weinig interesse voor haar prestaties. Zelfs niet als een meisje van 19 al driemaal wereldkampioene werd.

De Verandering verzamelt de populairste gerechten in één menu

De Verandering verzamelt de populairste gerechten in één menu

Culinair Restaurant MOL — Restaurant De Verandering in Mol-Achterbos staat bekend als een veelzijdig vleesrestaurant, met rundsvlees wellicht als de absolute specialiteit. Veel klanten malen er ettelijke kilometer voor af om net hier hun steak tartaar, carpaccio, stoverij, filet pure of ‘single face’ te komen eten. Geen toeval dat er ook tijdens de bereiding van het Onderox van deze maand een stevige portie rundsvlees wordt gebruikt. Bovendien serveren Karl en Katrien speciaal voor ons nog één keer het dessert ‘Koffie van Katrien’. “We kunnen de tel niet bijhouden hoe vaak onze klanten daar naar vragen.”

De automatische piloot, een diepgaande verandering in de autowereld

De automatische piloot, een diepgaande verandering in de autowereld

Remmen los Technologie Meer dan 10 jaar geleden vertoefde uw dienaar in een BMW 7-serie die ons, rijdende op automatische piloot, feilloos richting München navigeerde. Sindsdien behoren we tot het selecte gezelschap believers dat in de jaren daarop met toenemend enthousiasme mocht constateren dat de zelfrijdende auto een snel tot volle rijpheid gekomen autotechniek is geworden: perfect in orde om de autotoekomst niet enkel veiliger, maar ook efficiënter te maken. Ware het niet dat ook het debat rond autonoom rijdende voertuigen botst met de technologisch, onverzettelijke waarheid.

Taverne Luihoeve: een parel voor natuurliefhebbers

Taverne Luihoeve: een parel voor natuurliefhebbers

Culinair Brasserie MEERHOUT — Waar vroeger aan de Bredestraat een oude boerderij met potstal was, bevindt zich vandaag de dag een nostalgische taverne: de Luihoeve. In 1973 werd de hoeve omgebouwd waarna de zaak al snel een gevestigde waarde werd in de buurt. Begin 2016 nam Lieve Versmissen haar intrek in het gebouw. Zij behield de typische landelijke stijl en gaf de bestaande meubels een tweede leven.

De Gouverneur: ontbijten zoals op vakantie

De Gouverneur: ontbijten zoals op vakantie

Culinair Best of breakfast MOL — Het ontbijtbuffet van restaurant De Gouverneur in Mol-Ezaart is gevarieerd en overvloedig, met warme en koude gerechten. Elke zondag kan je mee aanschuiven. “We horen vaak dat onze ontbijtgasten zich heel even op vakantie wanen”, vertellen zaakvoerder Jan Beeckmans en zijn vrouw Tine. “Dat is ook exact het gevoel dat we hen willen schenken.”

Maria (Mies) Meulders: een gouden stem als leidraad in het leven

Maria (Mies) Meulders: een gouden stem als leidraad in het leven

Interview Op Visite BEERSE/DEURNE – Vierentwintig jaar lang was Maria (Mies) Meulders (48) aanwezig in de media, zowel op radio als tv. Haar bekende stem kon je de laatste jaren ook horen op VTM, tot daar in augustus 2018 een einde aan kwam. Maar niet getreurd. Maria heeft zich helemaal op haar grote liefde gestort, het coachen van mensen in hun zoektocht om lichaam en geest in balans te krijgen en te houden. Al is een terugkeer naar de media zeker niet uitgesloten.