Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

Rudy Verheyen: een onwaarschijnlijke race door Frankrijk

Rudy Verheyen: een onwaarschijnlijke race door Frankrijk

Sport OUD-TURNHOUT/RETIE — Rudy Verheyen (46) legt elk jaar gemiddeld een 50.000 kilometer af met zijn fiets. Meer dan één keer de wereld rond dus. In de befaamde Race Across France finishte hij enkele weken geleden nog als tweede. Hij reed er op 6 dagen en 11 uur 2.600 kilometer, trotseerde 43.000 hoogtemeters en sliep amper 8,5 uur op die week tijd. De drie zware alpenritten van de Tour de France deed hij er op één dag. “Slapen is tijdverspilling, het leven is al zo kort.”

Bieren proeven op een gloednieuwe locatie

Bieren proeven op een gloednieuwe locatie

Tussen pot en pint GEEL — De zomervakantie is bijna achter de rug en ook tijdens dat zomerreces zijn we zijn de Kempense bierliefhebber niet vergeten. Voor het nieuwe seizoen trekken we de deur van café Hyggeligt in Arendonk achter ons dicht en zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie, om weer een nieuwe lichting bierliefhebbers te laten genieten van ons geliefde edele gerstenat. En die hebben we gevonden in de Barmhartige Stede, ook wel gekend als Geel.

75 jaar bevrijding: vreugde en verdriet in de Kempen

75 jaar bevrijding: vreugde en verdriet in de Kempen

Geschiedenis GEEL/BALEN/MOL — In september 2019 is het precies 75 jaar geleden dat ons land door de geallieerden bevrijd werd van het juk van de Duitse bezetter. Dat wordt overal groots herdacht, net als de heroïsche invasies. Minder aandacht is er voor het slagveld in en om Geel, nochtans historisch een belangrijke fase in de Tweede Wereldoorlog. Maar daar komt verandering in. Gorik Goris (Geel), Bram Dierckx (Balen) en Gil Geerings (Mol) zetten dit jaar de Kempense oorlogsgeschiedenis voorgoed op de kaart.

Nicoty viert 35ste verjaardag met bijzonder feestmenu

Nicoty viert 35ste verjaardag met bijzonder feestmenu

Culinair Restaurant WECHELDERZANDE — Restaurant Nicoty in Wechelderzande bestaat 35 jaar, en dat mag gevierd worden! Het gastkoppel Sofie en Nico stelden speciaal voor deze gelegenheid een feestmenu samen, bestaande uit vijf gangen. Een nieuw menu dat toegankelijk is voor iedereen en bovendien mooi samenvat waar de zaak voor staat. “Met onze zalm, die bij ons huisgerookt is, met aardappelkroketjes, die we net zoals al onze kroketten helemaal zelf maken, en uiteraard met vers huisbereid ijs als dessert, samengebracht tot een grote ‘chocolade-fantasie’.

Rode Kruis Arendonk: 75 jaar ten dienste van de bevolking

Rode Kruis Arendonk: 75 jaar ten dienste van de bevolking

Reportage ARENDONK – Volgens de statuten is het Rode Kruis Arendonk opgericht in 1944, andere bronnen spreken van 1939. Alleszins is er in 2019 voldoende reden om feest te vieren. Want naast de grote broer is ook het Jeugd Rode Kruis van Arendonk 45 jaar actief. En actief mag je hier best letterlijk nemen. Over de verschillende diensten heen is het Rode Kruis nadrukkelijk aanwezig binnen de gemeente. Al staan we er niet altijd bij stil dat vele vrijwilligers dagdagelijks in de weer zijn ten dienste van de bevolking.

Het Zilvermeer, een Kempens monument wordt zestig

Het Zilvermeer, een Kempens monument wordt zestig

Reportage Geschiedenis Mol – Het Zilvermeer is een begrip. Dat was het al bij de officiële opening in 1959 en doorheen de jaren werd het er zeker niet minder op. Zestig jaar later is het nog altijd een parel waar het goed toeven is. En waar er ook hard gewerkt wordt. Maar wat maakt het Zilvermeer nu zo bijzonder? Wij gingen het ter plekke vragen.

2460 Zomerbistro: jong culinair talent in een zomers jasje

2460 Zomerbistro: jong culinair talent in een zomers jasje

Culinair KASTERLEE — 2460 Zomerbistro is een ambitieus zomerproject van Pim en Netje Mertens. Daarbij verzamelen ze enkele jonge culinaire talenten in een unieke setting: een prachtig herenhuis op de markt van Kasterlee. Daar gaan ze elke dag aan de slag om lekkere en verrassende gerechten te maken. Steeds met een zomers tintje.