Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

Het drukke leven in de paardenkliniek

Het drukke leven in de paardenkliniek

Reportage KASTERLEE — In ons land is er per provincie ongeveer één gespecialiseerde paardenkliniek. De Kempense paarden die ernstige zorg nodig hebben, worden naar Equinox in Kasterlee gebracht. Daar doet een gespecialiseerd team al het nodige om de dieren te helpen. Een job waar passie, kennis en inzet absolute vereisten zijn, zelfs al gaat dat soms ten koste van het eigen privéleven.

"Johannesburg is het New York van Afrika"

De gelukszoekers Reizen JOHANNESBURG/LOMMEL/LILLE – Loes Bresseleers (33) en Stijn van Osch (38) ruilden, samen met hun kinderen Leon (7) en Marcel (4), eind 2018 België voor hun nieuwe woonplaats in Johannesburg. Loes kreeg de kans om er de HR-afdeling van Johnson & Johnson Zuid-Afrika te leiden. Heel lang moesten de Kempenaren daar niet over nadenken. Bovendien was Zuid-Afrika geen onbekend terrein aangezien Stijn aan de universiteit van Bloemfontein studeerde.

Elfje Willemsen: een leven in teken van topsport

Elfje Willemsen: een leven in teken van topsport

Interview Sport TURNHOUT/RAVELS — Afgelopen winter nam Elfje Willemsen (34), na bijna twaalf jaar, afscheid van de Belgian Bullets, het vrouwelijke bobsleeteam van België. Maar een zwart gat dreigt er niet. Elfje werkt momenteel voor de Internationale Federatie waar ze haar kennis en ervaring doorgeeft aan jonge talenten en opkomende landen. Daarnaast werkt ze hard aan de uitbouw van haar eigen zaak als coach en personal trainer. En om te ontspannen gaat Elfje graag lopen, mountainbiken en tennissen. Een echte topsportster.

Louis De Boeck: “Hoe meer werk, hoe liever ik het had”

Louis De Boeck: “Hoe meer werk, hoe liever ik het had”

Interview Culinair Op Visite BALEN — Louis De Boeck (73) was sinds 1964 chef-kok in restaurant De Engel in Balen. Tot zijn eigen verbazing en zonder dat hij het wilde, laat staan er naar streefde, rijfde hij als eerste keukenpiet in de Kempen een Michelinster binnen. Een keurmerk dat hij maar liefst 23 jaar mocht opspelden. Maar het was vooral het creatieve werk waar Louis met plezier op terugkijkt. En, in tegenstelling tot wat er op de borden getoverd werd, het werk mocht beenhard zijn.

’t Hofeind: gezellig eten in een awardwinnende zaak

’t Hofeind: gezellig eten in een awardwinnende zaak

Culinair Brasserie MERKSPLAS — Brasserie en sportcafé ’t Hofeind in Merksplas serveert een klassieke keuken op een verfijnde manier. Een zaak die kind- en oudervriendelijk is en waar het personeel met plezier komt werken. Meteen één van de redenen waarom de zaak onlangs de Hospitality Award kreeg als meest klantvriendelijke brasserie van het land.

Serge De Wandelaer: van afwasser tot general manager

Serge De Wandelaer: van afwasser tot general manager

Interview ANTWERPEN/MOL — De Amerikaanse hotel- en resortsketen Hilton viert dit jaar zijn honderdste verjaardag. In Hilton Antwerp Old Town knalt straks de champagne ook voor general manager Serge De Wandelaer uit Mol, die het concern nu al een kwarteeuw dient. “Vandaag werk ik in Antwerpen, maar volgende week zou dat wel eens aan de andere kant van de wereld kunnen zijn.”

De maand van de asperge

De maand van de asperge

Culinair Maand van de asperge De koningin van de groente, de asperge, regeert weer de komende maand! Om u, beste lezer, al dat schil-, bak- en kookwerk te besparen hebben wij alvast vier Kempense restaurants geselecteerd die de komende weken een overheerlijk aspergemenu serveren. Smakelijk eten!