Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Resultaten gefilterd op: redactie

Charlotte Van den Broeck: “Architectuur is een schaalvergroting van taal”

Charlotte Van den Broeck: “Architectuur is een schaalvergroting van taal”

Interview Literatuur TURNHOUT/ARENDONK/ANTWERPEN – Wat hebben de auteurs Charlotte en Walter Van den Broeck gemeen, ook al zijn ze geen familie van elkaar? Ze schreven allebei een boek waarin een architect de hoofdrol speelt. Op donderdag 7 november zullen ze op de Boekenbeurs met elkaar daarover in gesprek gaan. “En we zijn allebei van de Turnhoutse maffia”, zegt Charlotte. Maffia in Turnhout? Daar willen we meer over weten.

Rhode Van Elsen vereeuwigt wielerhelden op foto

Rhode Van Elsen vereeuwigt wielerhelden op foto

Interview Sport MOL — De euforie van de winnaar, de pijn van de verliezer, spectaculaire inzinkingen, valpartijen en rondvliegend snot: Mollenaar Rhode Van Elsen (39) legt het allemaal vast op zijn gevoelige plaat. De voorbije drie jaar zwermde hij rond het wielerpeloton in de jacht op het perfecte beeld, met als voorlopig hoogtepunt: de Ronde van Frankrijk.

Een onbekend avontuur in de Poolse hoofdstad

Een onbekend avontuur in de Poolse hoofdstad

Interview De gelukszoekers DESSEL/WARSCHAU – Ze kwam er al eens voor haar werk bij Procter & Gamble maar om met je hele gezin voor enkele jaren naar Warschau te verhuizen, daar gingen toch enkele slapeloze nachten aan vooraf. De voorbije zomer vertrokken Marjan Dries (36) en haar echtgenoot Bert Melis (38), samen met hun kinderen Viktor (7) en Arthur (4) dan toch. Een nieuw avontuur in een onbekende stad wenkte.

Het einde van De Bloemmolens van Geel

Het einde van De Bloemmolens van Geel

Verdwenen industrie GEEL-TEN-AARD — Het was 11 september 2005 toen Marcel Heylen (70) met een druk op de knop de oude bloemmolens aan het Kempens Kanaal definitief stillegde, een halve maand voor zijn pensionering. Er kwam nog een nieuwe installatie maar die bracht voor de overgebleven werknemers niet genoeg brood op de plank. In 2016 viel vanuit de top van de torens de allerlaatste ton bloem naar beneden.

Tussen Pot en Pint zorgt voor een wereldprimeur

Tussen Pot en Pint zorgt voor een wereldprimeur

Tussen pot en pint Van 2 oktober tot 12 oktober organiseert Fairtrade Belgium de Week van de Fairtrade. Bij Tussen Pot en Pint wilden we deze kans niet laten schieten en namen we de gelegenheid te baat om op zoek te gaan naar fairtradebrouwers. En wat bleek? De enige fairtradebieren ter wereld worden gebrouwen in België. Mongozo en Oxfam wilden, bij monde van Jan Fleurkens en Wim Melis, van de gelegenheid gebruik maken om hun producten in de kijker te zetten. En zo komt het dat op 27 augustus 2019, voor de eerste keer in de geschiedenis, alle fairtradebrouwers van over de hele wereld in Cultuurcafé De Werft verzameld waren.

Sven Huybrechts regisseert de allereerste Vlaamse duikbootfilm

Sven Huybrechts regisseert de allereerste Vlaamse duikbootfilm

Interview Film HERENTALS — Een kortfilm, een heleboel tv-ervaring en een bijdrage aan ‘Piet Piraat en het Zwaard van Zilvertand’. Tot zover het cv van Sven Huybrechts. Midden oktober voegt de filmmaker uit Herentals daar Torpedo aan toe, de allereerste Vlaamse duikbootfilm. “Het heeft engelengeduld gekost, maar dat geduld wordt nu beloond”, zegt Huybrechts.