Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Elien Hooyberghs: kampioene in de zevenkamp, wereldberoemd in de klas

Elien Hooyberghs: kampioene in de zevenkamp, wereldberoemd in de klas

Interview Sport ARENDONK – 100 meter horden, hoogspringen, kogelstoten, 200 meter spurt, verspringen, speerwerpen en 800 meter lopen. Wie bedenkt het om hier één Olympische discipline van te maken? En vooral, wie voelt zich aangetrokken om hier dag in dag uit keihard voor te trainen? Ik ga er alleszins vriendelijk voor passen. Maar niet zo voor Elien Hooyberghs uit Arendonk. Deze 22-jarige onderwijzeres doet de zevenkamp met veel enthousiasme. En zo werd ik door haar ook ontvangen.

Heerlijk ontspannend ‘t Hemelryck

Heerlijk ontspannend ‘t Hemelryck

Culinair Best of breakfast GROBBENDONK – Rustig de dag beginnen met een stevig ontbijt kan heerlijk ontspannend werken. Daarom opent Boetiekhotel en restaurant ‘t Hemelryck in Grobbendonk met veel plezier het ontbijtbuffet dat elke dag, behalve op maandag, voor hun hotelgasten klaar staat. Op vrijdag en zaterdag kan je ook nog eens mee aanschuiven voor een gastronomisch zesgangendiner.

Met veel plezier op de planken Connie Neefs

Met veel plezier op de planken Connie Neefs

Interview Op Visite GIERLE –Mocht de Kempense zanger Louis Neefs op Kerstdag 1980 samen met zijn echtgenote Liliane niet om het leven zijn gekomen bij een auto-ongeluk in Lier, dan zou hij dit jaar zijn 80ste verjaardag vieren. Voor Gierle is dit zowel een moment van herinnering als van stil geluk, omdat de getalenteerde zanger in hun dorp is opgegroeid. Zus Connie Neefs (65) blikt graag terug op haar jeugdjaren in Gierle en hoe vandaag muziek nog steeds haar passie is. In elk woord, in elke noot neuriet haar broer met zijn warme stem stilletjes mee.

Het Onderox Wandelfestival start met 46 nieuwe routes

Het Onderox Wandelfestival start met 46 nieuwe routes

Wandelen Oktober staat voor de deur, de maand waarin wij starten met een gloednieuwe editie van het Onderox Wandelfestival. Daarbij mogen we een recordaantal van maar liefst 46 splinternieuwe routes aan jou voorstellen. Stuk voor stuk pareltjes die je langs de mooiste plekken van de Kempen brengen en die je onverstoord enkele uren rustgevend wandelgenot zullen bezorgen. Naar goede gewoontes zijn er weer mooie prijzen te winnen. Het Onderox Wandelfestival start op 1 oktober 2017 en loopt nog tot en met 31 maart 2018.

Corsendonks Hof serveert driegangenontbijt

Corsendonks Hof serveert driegangenontbijt

Culinair Best of breakfast CORSENDONK – Het Corsendonks Hof in Oud-Turnhout is klaar voor het najaar. De chef heeft zijn menu’s voor de komende maanden al uitgewerkt, de vrijdagbar opent opnieuw de deuren en voor de vroege vogels wordt er een opvallend driegangenontbijt geserveerd. Intussen kan je ook al een feest plannen in één van de feestzalen van de brasserie of al je plaatsje boeken om met kerstmis of nieuwjaar langs te komen.

Amsterdammer vond de liefde in de Kempen

Amsterdammer vond de liefde in de Kempen

Interview Welkom in de kempen KASTERLEE/AMSTERDAM – In deze nieuwe rubriek ‘Welkom in de Kempen’ gaan we langs bij een Kempense inwijkeling. Iemand die hier niet geboren en getogen is, maar er intussen wel zijn hart heeft verloren. Als eerste ‘nieuwe Kempenaar’ is Bert Eggink (78) aan de beurt, een rasechte Amsterdammer. De liefde voor zijn vrouw Lifi Pelkmans (76) overtuigde hem om zijn hebben en houden te verhuizen naar Kasterlee.

De Kleppende Klipper kiest voor authenticiteit

De Kleppende Klipper kiest voor authenticiteit

Culinair Restaurant MOL-POSTEL – Restaurantboot De Kleppende Klipper is een vaste speler in het Kempense horecalandschap. Toch verkiest zaakvoerder Danny Vermeer allerminst de routine. Hij prikkelt zichzelf net om naar zijn eigen roots terug te keren: werken met pure en kwaliteitsvolle producten die hij zorgvuldig uitkiest. “Want je moet durven tonen waar je voor staat.”

Johan Vansummeren sleutelt aan zijn toekomst

Johan Vansummeren sleutelt aan zijn toekomst

Interview Sport LOMMEL – In juni 2016 kondigde Johan Vansummeren (36), de onversaagde krijger van urenlang op kop en beuken tegen de wind, zijn afscheid aan van het professionele wielerpeloton. Dik tegen zijn zin en jaren te vroeg, maar de medici waren onverbiddelijk. Al had hij er nooit maar iets van gevoeld, hartritmestoornissen deden hem uit de pedalen klikken. Een verdict dat kauwen en herkauwen betekende voor iemand vol ambitie. Maar intussen doktert dé held van Parijs-Roubaix 2011 een sportief plan voor de toekomst uit.

Brasserie De Post blijft een vaste waarde

Brasserie De Post blijft een vaste waarde

Culinair Best of breakfast GEEL – Brasserie De Post is één van de bekendste horecazaken in Geel . Zaakvoerster Katrien en haar team gaan elke dag tot het uiterste om hun klanten een lekkere maaltijd te bezorgen in een sfeervolle zaak. Dagelijks starten heel wat mensen er hun dag met een verrukkelijk ontbijt, één van de specialiteiten van het huis.

De vele passies van Michel Follet

De vele passies van Michel Follet

Interview Op Visite POEDERLEE – Televisie, radio, film, kermissen, lezingen, boeken schrijven,… Het is veel voor één man, maar niet voor Michel Follet (57). Vijf jaar geleden verhuisde hij naar de Kempen. “Voor de stilte”, zegt hij want de man met de begenadigde stem kampt ook met een gehoorprobleem. Onderox ging hem opzoeken in zijn nieuwe thuis in Poederlee, midden in het groen. Een gesprek van twee volle uren, tot onze oren ervan gingen tuiten.