Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

De dubbelrol van Raf Jansen

De dubbelrol van Raf Jansen

Interview Televisie BALEN/MOL/ARENDONK – In de één-serie ‘Thuis’ is hij Dieter, de goedhartige loebas die met de grappige Nancy trouwt maar als politieagent ook op zijn strepen staat. Spreek je met Raf Jansen (38) over basisonderwijs in Vlaanderen, dan maakt hij in een ommezien de sprong naar het directeurschap van de ‘Talentenschool Atlantis’ die hij vier jaar geleden in Arendonk mee uit de grond stampte. Voor zijn toneelaspiraties neemt hij op de school een tijdje loopbaanonderbreking. Maar hij blijft Balenaar, in hart en nieren.

Patrick Nevejan: "Zelfs in de winkel met mijn gedachten bij 't school"

Patrick Nevejan:

Interview GIERLE/TURNHOUT – Alle scholen maken zich terug op voor de start van het nieuwe jaar. Een drukke tijd is dat. Zeker voor de directies. Want de voorbereiding op een nieuw schooljaar komt er niet zonder slag of stoot. Maar na twee maanden vakantie mag het toch wel eens druk zijn. Niet? “Daar moet ik je toch even corrigeren”, vertelt Patrick Nevejan, directeur aan het Sint-Pietersinstituut in Zevendonk-Turnhout. “Zelf heb ik gewerkt tot 15 juli. En op 15 augustus ben ik opnieuw gestart. Daartussen probeer ik echt wel vakantie te nemen. Maar ook dat is relatief.”

Vrijthof 16: ontbijten in een stukje onontdekt Nederland

Vrijthof 16: ontbijten in een stukje onontdekt Nederland

Culinair Best of breakfast HILVARENBEEK/ARENDONK – Vrijthof 16 Bar, Koffie & Broodjes ligt in Hilvarenbeek, net over de grens met ons land. De broodjes- en koffiezaak serveert kwaliteitsproducten uit de regio, die zorgen voor een echt Brabants gevoel, en zorgvuldig uitgekozen smaken, die de zaak een werelds tintje geven. Koffie, thee, frisse salades, verse broodjes, soepen, wijn, bier, smoothies en één van de absolute specialiteiten van het huis: een lekker vers ontbijt.

Guus Gijbels: “Over bier discussiëren met vrienden… Héérlijk!”

Guus Gijbels: “Over bier discussiëren met vrienden… Héérlijk!”

Interview Tussen pot en pint REUSEL – In de vorige editie van Onderox Magazine kreeg je al een voorsmaakje van onze nieuwe bierrubriek ‘Tussen pot en pint’. Daarbij gaan we vanaf september samen bieren proeven, zowel met echte kenners als met pure liefhebbers. Maar wat maakt bier proeven nu net zo aangenaam? En hoe begin je eraan als echte bierleek? Wij vroegen het aan Guus Gijbels, bierkenner en gediplomeerd Internationaal Biersommelier.

Ambacht viert zijn eerste verjaardag

Ambacht viert zijn eerste verjaardag

Culinair Restaurant KASTERLEE – Restaurant Ambacht in Kasterlee bestaat één jaar. Een ideaal moment voor zaakvoerders Tim en Ellen, broer en zus, om hun restaurant en hun culinaire kunnen te tonen met een smaakvol Onderox-menu. Meteen de perfecte manier om de zaak te leren kennen en te genieten van de lekkere gerechten, boordevol verse producten, en de kenmerkende gastvrijheid.

Matthias Lens: "blij dat ik dit allemaal kan en mag doen"

Matthias Lens:

Interview Muziek Op Visite ARENDONK/ARDOOIE – Wie aan Matthias Lens denkt, denkt meteen aan schlagermuziek met een accordeon. Nochtans had het helemaal anders kunnen uitdraaien indien hij in het rijke assortiment van zijn grootvader een ander instrument had uitgekozen. Maar gelukkig werd het dus die accordeon. En zo legde de kleine Matthias, toen nog maar vijf jaar, de basis van een mooie carrière als accordeonist en zanger. En te weten dat hij nog altijd maar 32 jaar is.

Tim Allaerts: big in the USA

Tim Allaerts: big in the USA

Interview De gelukszoekers ORLANDO/OUD-TURNHOUT – Op Valentijnsdag 2012 vertrok Tim Allaerts uit Oud-Turnhout naar Orlando in de Verenigde Staten. In eerste instantie voor een jaar. Om het lokale team van Ravago bij te staan in een belangrijk IT-project. Toen dit was afgerond volgde er een nieuw project… En daarna nog één. Zo verblijft Tim al zes jaar in het uiterst zonnige Florida, duidelijk zonder tegenzin. Een einddatum voor zijn verblijf ligt nog niet vast. En er is zeker geen haast bij. “Wie weet blijf ik gewoon hier”, aldus Tim.

Brasserie De Post, een vaste waarde in de Kempen

Brasserie De Post, een vaste waarde in de Kempen

Culinair Best of breakfast GEEL – Brasserie De Post is één van de bekendste horecazaken in Geel. Zaakvoerster Katrien en haar team gaan elke dag tot het uiterste om hun klanten een lekkere maaltijd te bezorgen in een sfeervolle zaak, met een ruime kaart en een zonnig terras. Dagelijks starten heel wat mensen er hun dag met een verrukkelijk ontbijt, één van de specialiteiten van het huis.