Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

“Aorendoenk is een schôwen dorp”

“Aorendoenk is een schôwen dorp”

Cultuur ARENDONK – In Arendonk wordt er momenteel hard gewerkt aan het vernieuwde Heemmuseum, dat dit najaar moet klaar zijn. Wij zouden Onderox Magazine niet zijn als we al niet even een voorproefje zouden geven. Daarom gingen we langs bij Antoine (Toine) Verheyen, één van de boegbeelden van de Arendonkse Heemkring én van het Heemmuseum.

“En dan dringt het tot je door dat de muziek je leven beheerst”

“En dan dringt het tot je door dat de muziek je leven beheerst”

Interview Muziek KASTERLEE – De regeringstop in Tomorrowland: zes glunderende ministers in verrukking en in maatpak ontdekken het bestaan van een muziekfestival. Blijkbaar was het hen in hun drukke bezigheden ontgaan dat de jongste decennia het wereldje van de festivals en lokale pretentieloze muziekevenementen sterker bloeit dan ooit. We spraken over dat fenomeen met Koen Van Wuytswinkel , vaak vergeleken met Arno, die met soulbrother Oop al vele jaren hoge toppen scheert op wisselende podia.

Nicoty zet alles in het teken van de zomer

Nicoty zet alles in het teken van de zomer

Culinair Restaurant WECHELDERZANDE – Bij restaurant Nicoty in Wechelderzande (Lille) gaan ze steeds op zoek naar de lekkerste gerechten en drankjes. Daar gaat vaak een hele ontdekkingstocht aan vooraf. Het team van Nicoty zweert bij vers en zelfgemaakt en als het kan ook net dat tikkeltje anders dan anders.

Ellen Rymen bewaart het overzicht

Ellen Rymen bewaart het overzicht

Interview ZOERSEL – Heb jij dat ook? De ene ochtend zoek je je suf naar je autosleutels, de andere moet jouw partner opbellen omdat je je mobieltje niet meer vindt. En trek je een kast open, dan valt er vanalles uit, meestal rommel. Zo erg hoeft het allemaal niet te zijn. Ellen Rymen (36) uit Zoersel is een gediplomeerde opruimcoach en zet je graag op weg naar een ordelijker leven.

Corsendonk Priorij bundelt de nieuwste huwelijkstrends

Corsendonk Priorij bundelt de nieuwste huwelijkstrends

Culinair Restaurant OUD-TURNHOUT – Deze zomer staan er weer sprookjeshuwelijken gepland in Priorij Corsendonk. Niet toevallig, want zo’n charmante locatie kom je niet elke dag tegen. Je kan er ook je huwelijk gedeeltelijk buiten vieren, met een link naar de natuur, tegenwoordig heel erg in trek. En uiteraard is de Priorij ook een prachtlocatie voor andere feesten, seminaries of om gewoon een hapje te komen eten.

In de voetsporen van ’s werelds grootste countrysterren

In de voetsporen van ’s werelds grootste countrysterren

Reizen VERENIGDE STATEN – Wyoming heeft zijn adembenemende prairies, Californië en Florida hun parelwitte stranden. Waarom nog wachten, vragen touroperators zich af. Wie lak heeft aan trendy bestemmingen en kiest voor het minder gehypte Texas of Tennessee, wacht een intrigerende, muzikale rollercoaster. Onderox trok kriskras door beide staten, op zoek naar sporen van iconische countryzangers.

Cake & Coffee: ontbijt met kennis van zaken

Cake & Coffee: ontbijt met kennis van zaken

Culinair Best of breakfast ZEVENDONK – In het prachtige Zevendonk (Turnhout) kan je vlak aan de kerk komen genieten van de rust en de kalmte van het gezellige koffiehuisje Cake & Coffee. Naast het ruime terras zullen de vaste klanten je vooral de gebakjes en taarten van zaakvoerster Kristin Peeters aanbevelen. Niet onlogisch, met haar verleden in de bakkerij.