Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Jack Schoepen: herinneringen aan Bobbejaan

Jack Schoepen: herinneringen aan Bobbejaan

Interview LICHTAART/HERENTALS — In 2020 zal het tien jaar geleden zijn dat de wereld afscheid nam van Bobbejaan Schoepen. In de aanloop naar dat jubileum lanceren zijn kinderen de Memorial Box, een collector’s item waarin familie en vrienden terugblikken op het leven en het werk van de gevierde entertainer. “Door die box leer je Bobbejaan Schoepen op een andere manier kennen”, aldus zoon Jack Schoepen.

Alles in teken van het Kempense weer

Alles in teken van het Kempense weer

Reportage MERKSPLAS/TURNHOUT — Waarover klagen Vlamingen het meest? Precies: het weer! Te nat, te droog, te koud, te heet en wanneer gaat het nu eindelijk eens sneeuwen… Voor de broers Lander en Kristof Van Tricht uit Merksplas is het weer echter iets fascinerend. Op hun website www.weerturnhout.be houden ze de hele Kempen op de hoogte hoe weer en wind zich de volgende dagen zullen gedragen.

Couverture: een heerlijke start van je dag

Couverture: een heerlijke start van je dag

Culinair Best of breakfast OUD-TURNHOUT — Ontbijten met de geur van verse koffie en thee op de achtergrond, daar gaat niks boven. Een gezellig koffiehuisje is daarom voor ons altijd een geliefkoosde locatie om van de eerste maaltijd van de dag te genieten. Bij Couverture in Oud-Turnhout spelen ze daar graag op in met een overvloedig ontbijt, aan tafel geserveerd en boordevol verse producten.

Het drukke leven in de paardenkliniek

Het drukke leven in de paardenkliniek

Reportage KASTERLEE — In ons land is er per provincie ongeveer één gespecialiseerde paardenkliniek. De Kempense paarden die ernstige zorg nodig hebben, worden naar Equinox in Kasterlee gebracht. Daar doet een gespecialiseerd team al het nodige om de dieren te helpen. Een job waar passie, kennis en inzet absolute vereisten zijn, zelfs al gaat dat soms ten koste van het eigen privéleven.

"Johannesburg is het New York van Afrika"

De gelukszoekers Reizen JOHANNESBURG/LOMMEL/LILLE – Loes Bresseleers (33) en Stijn van Osch (38) ruilden, samen met hun kinderen Leon (7) en Marcel (4), eind 2018 België voor hun nieuwe woonplaats in Johannesburg. Loes kreeg de kans om er de HR-afdeling van Johnson & Johnson Zuid-Afrika te leiden. Heel lang moesten de Kempenaren daar niet over nadenken. Bovendien was Zuid-Afrika geen onbekend terrein aangezien Stijn aan de universiteit van Bloemfontein studeerde.

Elfje Willemsen: een leven in teken van topsport

Elfje Willemsen: een leven in teken van topsport

Interview Sport TURNHOUT/RAVELS — Afgelopen winter nam Elfje Willemsen (34), na bijna twaalf jaar, afscheid van de Belgian Bullets, het vrouwelijke bobsleeteam van België. Maar een zwart gat dreigt er niet. Elfje werkt momenteel voor de Internationale Federatie waar ze haar kennis en ervaring doorgeeft aan jonge talenten en opkomende landen. Daarnaast werkt ze hard aan de uitbouw van haar eigen zaak als coach en personal trainer. En om te ontspannen gaat Elfje graag lopen, mountainbiken en tennissen. Een echte topsportster.

Louis De Boeck: “Hoe meer werk, hoe liever ik het had”

Louis De Boeck: “Hoe meer werk, hoe liever ik het had”

Interview Culinair Op Visite BALEN — Louis De Boeck (73) was sinds 1964 chef-kok in restaurant De Engel in Balen. Tot zijn eigen verbazing en zonder dat hij het wilde, laat staan er naar streefde, rijfde hij als eerste keukenpiet in de Kempen een Michelinster binnen. Een keurmerk dat hij maar liefst 23 jaar mocht opspelden. Maar het was vooral het creatieve werk waar Louis met plezier op terugkijkt. En, in tegenstelling tot wat er op de borden getoverd werd, het werk mocht beenhard zijn.

’t Hofeind: gezellig eten in een awardwinnende zaak

’t Hofeind: gezellig eten in een awardwinnende zaak

Culinair Brasserie MERKSPLAS — Brasserie en sportcafé ’t Hofeind in Merksplas serveert een klassieke keuken op een verfijnde manier. Een zaak die kind- en oudervriendelijk is en waar het personeel met plezier komt werken. Meteen één van de redenen waarom de zaak onlangs de Hospitality Award kreeg als meest klantvriendelijke brasserie van het land.