Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Leven in Portugal: back to basics in haar puurste vorm

Leven in Portugal: back to basics in haar puurste vorm

Interview De gelukszoekers Reizen FAMALICAO/HOOGSTRATEN/ANTWERPEN – Toen Kissy en Glen een eerste keer in Portugal op vakantie gingen, wisten ze meteen dat ze hier de rest van hun leven zouden doorbrengen. Hier kregen ze terug het gevoel dat niets moet maar alles mag. Een gevoel dat ze in België een beetje waren kwijtgespeeld. Drie jaar geleden werden dan de valiezen gemaakt en verhuisden ze definitief naar Portugal. Al zat er niet zo bijster veel in de valiezen want Kissy en Glen willen bij voorkeur zelf in hun behoeften voorzien.

‘t Neerhof viert de culinaire seizoenen

‘t Neerhof viert de culinaire seizoenen

Culinair Restaurant MOL – Bistro-restaurant ‘t Neerhof in Mol kookt als geen ander volgens de seizoenen. Het aspergeseizoen loopt af, de verse mosselen zijn op komst. Altijd vers en geserveerd in de juiste periode van het jaar, zo wordt er hier gewerkt. Verder zweert ‘t Neerhof bij heel wat keuze voor de visliefhebbers, een snel wisselende suggestiekaart en een mooie verzameling aan lekkere wijnen.

Kim Hertogs: de eigenzinnige zoektocht van een creatief brein

Kim Hertogs: de eigenzinnige zoektocht van een creatief brein

Interview TURNHOUT/ANTWERPEN – Toen Kim Hertogs (35) op achttienjarige leeftijd naar de Antwerpse Universiteit trok, wist ze al heel snel dat ze niet meteen naar Turnhout zou terugkeren. Kim wou op ontdekkingstocht en dat wil ze nog altijd. Nieuwe impulsen opdoen, haar creativiteit ten volle benutten, mensen inspireren, kansen grijpen, organiseren, acteren, schrijven en zo veel meer. En dan blijkt af en toe Antwerpen al te klein te zijn.

De maand van de asperge

De maand van de asperge

Culinair Maand van de asperge De laatste dagen van april zijn aangebroken. Tot groot jolijt van de culinaire fijnproevers, want dan zijn de verse asperges weer daar. Wij selecteerden alvast drie Kempense restaurants waar je een overheerlijk, en extra voordelig, aspergemenu kan gaan eten. Laat het smaken!

Mon Van Gestel: held op het sportveld en in het luchtruim

Mon Van Gestel: held op het sportveld en in het luchtruim

Interview Op Visite BALEN – Kent u Mon Van Gestel? Neen? Dan wordt het hoog tijd om even de ‘Sporthistorie-encyclopedie’ uit de boekenkast te halen. Want Mon Van Gestel (88) was in zijn jonge jaren een vlot scorende Rode Duivel in een team met legendarische namen als Mermans, Anoul, Chaves, Mees en Coppens. Tussen de bedrijven door was hij op het atletiekveld in het verspringen en op de 100 meter primus inter pares. En zelfs het luchtruim stal zijn hart. Zo lag hij mee aan de basis van de opstart van het legendarische vliegveld Keiheuvel.

Villa Muun doet het op zijn eigen manier

Villa Muun doet het op zijn eigen manier

Culinair Brasserie BALEN – Villa Muun is een bistro op restaurantniveau, waar je ook rustig iets kan komen drinken. Met een heel eigen aanpak en met een pand dat haast zelf de verhalen vertelt uit zijn rijke historie. Origineel en authentiek. Met niks anders te vergelijken. En dat begint al bij het kiezen van een tafeltje…

Jacques Rompa, de wereld in het klein

Jacques Rompa, de wereld in het klein

Reportage GEEL – Van geen enkele stad of straat bestaan er twee dezelfde. Eén straat in Geel is daarop een uitzondering. In ‘Atelier 1907’ van Jacques Rompa (64) is de Asterstraat – waar hij zelf woont – met grote precisie nagebouwd. In miniatuur wel te verstaan en alles van hout. Vol verwondering stappen we binnen in het Madurodam van een Kempense stad.

Caren Meynen kan geblinddoekt radio maken

Caren Meynen kan geblinddoekt radio maken

Interview Radio MOL – Het zal maar in je bloed zitten. Een passie voor de radio – nog altijd het schoonste medium dat er bestaat – danspasjes maken op een podium en zingen met de juiste entourage. Een micro en een mengpaneel blijven Caren Meynen voor eeuwig en elfendertig dagen begeesteren. Bij Radio 2 heeft ze het momenteel erg naar haar zin. Als de wetgevers het toelaten wil ze hier, in een héél verre toekomst, haar pensioen halen. En dan komt ze, uiteraard als vrijwilliger, terug werken voor Radio Mol. Want daar begon het allemaal.