Ga naar inhoud
Onderox

Nieuw

Het leven in een cartoon

Het leven in een cartoon

Interview Literatuur OOSTMALLE – Binnenkort trekken alle boekenfanaten weer richting Antwerp Expo voor de 81ste Boekenbeurs. ‘Boek en Beeld’ is dit jaar het thema en dat zal Kempenaar Jean-Marie Mathues goed uitkomen. Na tien jaar publiceert hij opnieuw een cartoonbundeling: ‘Een veeg uit de pen’. Getekend: Quirit.

Elien Hooyberghs: kampioene in de zevenkamp, wereldberoemd in de klas

Elien Hooyberghs: kampioene in de zevenkamp, wereldberoemd in de klas

Interview Sport ARENDONK – 100 meter horden, hoogspringen, kogelstoten, 200 meter spurt, verspringen, speerwerpen en 800 meter lopen. Wie bedenkt het om hier één Olympische discipline van te maken? En vooral, wie voelt zich aangetrokken om hier dag in dag uit keihard voor te trainen? Ik ga er alleszins vriendelijk voor passen. Maar niet zo voor Elien Hooyberghs uit Arendonk. Deze 22-jarige onderwijzeres doet de zevenkamp met veel enthousiasme. En zo werd ik door haar ook ontvangen.

Heerlijk ontspannend ‘t Hemelryck

Heerlijk ontspannend ‘t Hemelryck

Culinair Best of breakfast GROBBENDONK – Rustig de dag beginnen met een stevig ontbijt kan heerlijk ontspannend werken. Daarom opent Boetiekhotel en restaurant ‘t Hemelryck in Grobbendonk met veel plezier het ontbijtbuffet dat elke dag, behalve op maandag, voor hun hotelgasten klaar staat. Op vrijdag en zaterdag kan je ook nog eens mee aanschuiven voor een gastronomisch zesgangendiner.

Met veel plezier op de planken Connie Neefs

Met veel plezier op de planken Connie Neefs

Interview Op Visite GIERLE –Mocht de Kempense zanger Louis Neefs op Kerstdag 1980 samen met zijn echtgenote Liliane niet om het leven zijn gekomen bij een auto-ongeluk in Lier, dan zou hij dit jaar zijn 80ste verjaardag vieren. Voor Gierle is dit zowel een moment van herinnering als van stil geluk, omdat de getalenteerde zanger in hun dorp is opgegroeid. Zus Connie Neefs (65) blikt graag terug op haar jeugdjaren in Gierle en hoe vandaag muziek nog steeds haar passie is. In elk woord, in elke noot neuriet haar broer met zijn warme stem stilletjes mee.

Het Onderox Wandelfestival start met 46 nieuwe routes

Het Onderox Wandelfestival start met 46 nieuwe routes

Wandelen Oktober staat voor de deur, de maand waarin wij starten met een gloednieuwe editie van het Onderox Wandelfestival. Daarbij mogen we een recordaantal van maar liefst 46 splinternieuwe routes aan jou voorstellen. Stuk voor stuk pareltjes die je langs de mooiste plekken van de Kempen brengen en die je onverstoord enkele uren rustgevend wandelgenot zullen bezorgen. Naar goede gewoontes zijn er weer mooie prijzen te winnen. Het Onderox Wandelfestival start op 1 oktober 2017 en loopt nog tot en met 31 maart 2018.

Corsendonks Hof serveert driegangenontbijt

Corsendonks Hof serveert driegangenontbijt

Culinair Best of breakfast CORSENDONK – Het Corsendonks Hof in Oud-Turnhout is klaar voor het najaar. De chef heeft zijn menu’s voor de komende maanden al uitgewerkt, de vrijdagbar opent opnieuw de deuren en voor de vroege vogels wordt er een opvallend driegangenontbijt geserveerd. Intussen kan je ook al een feest plannen in één van de feestzalen van de brasserie of al je plaatsje boeken om met kerstmis of nieuwjaar langs te komen.

Amsterdammer vond de liefde in de Kempen

Amsterdammer vond de liefde in de Kempen

Interview Welkom in de kempen KASTERLEE/AMSTERDAM – In deze nieuwe rubriek ‘Welkom in de Kempen’ gaan we langs bij een Kempense inwijkeling. Iemand die hier niet geboren en getogen is, maar er intussen wel zijn hart heeft verloren. Als eerste ‘nieuwe Kempenaar’ is Bert Eggink (78) aan de beurt, een rasechte Amsterdammer. De liefde voor zijn vrouw Lifi Pelkmans (76) overtuigde hem om zijn hebben en houden te verhuizen naar Kasterlee.

De Kleppende Klipper kiest voor authenticiteit

De Kleppende Klipper kiest voor authenticiteit

Culinair Restaurant MOL-POSTEL – Restaurantboot De Kleppende Klipper is een vaste speler in het Kempense horecalandschap. Toch verkiest zaakvoerder Danny Vermeer allerminst de routine. Hij prikkelt zichzelf net om naar zijn eigen roots terug te keren: werken met pure en kwaliteitsvolle producten die hij zorgvuldig uitkiest. “Want je moet durven tonen waar je voor staat.”