Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Oostende plaatst evenementen op de eerste rij

OOSTENDE – De Koningin der Badsteden profileert zich de jongste jaren steeds meer als evenementenstad. “Daar zijn we al tien jaar mee bezig,” legt Isabelle D’hondt van de toeristische dienst uit. “We zijn altijd voortrekker geweest in de organisatie van grote, kwalitatieve evenementen het hele jaar door. Dit heeft ervoor gezorgd dat Oostende niet enkel tijdens de zomer maar ook in de wintermaanden toeristen aantrekt. We proberen aan de evenementen ook altijd een verblijfsarrangement te koppelen, want het stimuleren van de verblijfsrecreatie is onze prioriteit.” Het evenementenprogramma voor de lente en zomer van 2012 oogt indrukwekkend.

Beaufort04: 31 maart – 30 september

Met Beaufort04 is het driejaarlijkse festival voor hedendaagse kunst aan zee aan haar vierde editie toe. De triënale is uitgegroeid tot een succesvol cultureel  evenement waarbij de Vlaamse kust en hedendaagse kunst mekaar vinden in monumentale installaties en intrigerende werken. De selectie van de kunstwerken is een weerspiegeling van wat zich op het hedendaagse Europese kunstforum afspeelt. De kunstenaars maken met nieuw of bestaand werk de kustbezoeker deel van hun fantasierijke en imaginaire wereld. In Oostende worden werken van volgende kunstenaars opgesteld: Arne Quinze, Jannis Kounnelis, Lucy McKenzie en een kunstenaarscollectief.

Vliegerfestival: 12 en 13 mei

In het weekend van 12 en 13 mei wordt de Stad aan Zee weer omgetoverd tot een echt vliegerparadijs. Ter gelegenheid van de 27ste editie van de Lotto Kites International vindt het grootste vliegerfestival van België plaats. Je kan dan vliegers bewonderen in alle kleuren en vormen, met bizarre figuren of traditionele kites. Je kunt deelnemen aan verschillende initiaties en nachtvliegeren en een bezoek brengen aan doorlopende workshops en tentoonstellingen. Speciaal voor de kinderen is er een snoepjesdropping en een kinderatelier.

Expo Carl De Keyzer: 16 mei – 26 augustus

Carl De Keyzer is een Vlaamse topfotograaf met internationale naam en faam. Deze zomer is hij te gast met zijn project Moments before the Flood, een artistiek-ecologisch meesterwerk waarbij hij het publiek voert langs de onheilspellende kusten van Europa en waarbij hij het gespannen wachten op het stijgende zeeniveau in beelden vastlegt. De nieuwe, prestigieuze tentoonstelling loopt in samenwerking met Uitgeverij Lannoo.

Oostende voor Anker: 25 – 28 mei

Het belangrijkste maritieme voorjaarsevenement aan de Belgische kust is dit jaar aan zijn dertiende editie toe. Jaarlijks is Oostende voor Anker de aantrekkingspool voor steeds meer eigenaars van klassieke schepen. Intussen krijgen meer dan 150 schepen een plaats aan de kaaien, de dokken en de vaargeul naar zee. Tegelijk vinden op pleinen en in de straten van Oostende tientallen animaties en optredens plaats. Dit jaar staat het evenement in het teken van Onder Stoom.

Theater aan Zee: 26 juli – 4 augustus

Theater aan Zee is het grootste theaterfestival van België en Nederland en intussen toe aan zijn vijftiende editie. Het festival is een ontmoetingsplek bij uitstek van publiek en theatermakers, professionelen onderling, aanstormend talent en persoonlijke meesters.

Paulusfeesten: 9 – 15 augustus

De Paulusfeesten bieden de bezoekers zeven dagen lang een gratis aanbod van muzikale acts op vier podia, samen met straatanimatie en interactieve workshops. In 2011 mochten de feesten maar liefst 70.000 bezoekers verwelkomen. Het uitgangspunt blijft hetzelfde: af en toe een bekende band maar vooral mysterieuze namen waarachter een verrassend optreden schuilt.

Filmfestival Oostende: 7 – 15 september

Hoogtepunt van het Filmfestival Oostende wordt opnieuw de uitreiking van de Vlaamse filmprijzen. Maar daarnaast mag je je verwachten aan een presentatie van de nieuwste avant-premières van nationale en internationale publieksfilms. Sinds 2010 kiest het festival ervoor om ruime aandacht te geven aan talent van eigen bodem en wil het een ontmoetingsplaats zijn voor professionelen en studenten met een ruime aandacht voor het filmberoep in al  zijn facetten.

www.visitoostende.be


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*