Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Nieuwe Erven viert een maand lang de liefde

REUSEL — De maand februari is aangebroken, Sint-Valentijn is daar! Bij De Nieuwe Erven in Reusel gaan ze zelfs nog een stapje verder. De hele maand lang kan je met je geliefde komen tafelen om de liefde te vieren. Chef-kok Toon Kokx werkte een smaakvol zesgangenmenu uit waarmee je zeker punten zal scoren bij je partner. Want de liefde, die laat zich niet inperken tot één dag.

“Bij ons is het het hele jaar door valentijn”, hoor je dezer dagen wel eens zeggen door mensen die 14 februari rustig aan zich voorbij laten gaan. Lees: geen cadeautjes voor elkaar kopen of die dag geen tafeltje boeken in hun favoriete restaurant. De Nieuwe Erven in Reusel deelt die gedachtengang: de liefde hoeft niet enkel op één dag gevierd te worden. Daarom kan je de hele maand februari met je geliefde langskomen voor het zesgangenmenu dat chef-kok Toon Kokx je voorschotelt. En al de verliefde koppeltjes hebben geluk, februari telt dit jaar een dagje extra.

Lief en leed
Toon deelt zelf ook al jaren lief en leed met zijn vrouw Annemiek, die samen met hem de zaak uitbaat. Zij deelt de lakens uit in de zaal, hij is baas in de keuken. Het restaurant is eigentijds ingericht, maar heeft toch een romantisch kantje. Zeker tijdens deze maand van de liefde. Doorheen de jaren kwam er onder meer een Grand Café, een kelderbar en een serre (veranda, nvdr.) bij als extraatjes naast het restaurantgedeelte zelf. Het zuidelijk gericht terras is een populaire trekpleister in de zomer.

Pure smaken
Een zaak als De Nieuwe Erven kom je niet vaak meer tegen. Toon staat er al sinds 1988 aan het roer nadat hij de boerderij van zijn grootvader renoveerde om er een restaurant van te maken. Met succes, want zowel Belgen als Nederlanders lopen warm voor zijn kookkunsten. “We hebben een mooie verdeling tussen Belgen en Nederlanders.” Ook heel wat Kempenaren kennen de culinaire kwaliteiten van het restaurant en trekken er met plezier de grens voor over. Want Reusel is vanuit onze regio vlot bereikbaar.
De Nieuwe Erven serveert een mooie Franse keuken waarbij er enkel met de allerbeste verse producten wordt gewerkt. De kaart volgt de seizoenen en wijzigt dus regelmatig. Toon staat erom bekend graag met pure smaken te werken. Geen onnodige tierlantijntjes, wel gerechten waarbij de échte smaken mooi naar voren komen.

20 proevertjes
Af en toe organiseert de zaak een ’20 proevertjes avond’. Daarbij krijg je, verspreid over een hele avond, 20 verschillende gerechten, telkens in kleinere porties, voorgeschoteld. Een formule die intussen al heel wat culinaire zieltjes voor zich heeft gewonnen. Hou de website en Facebookpagina van zaak goed in de gaten, want in maart 2020 volgt er een nieuwe editie.

Het menu van de liefde
Dun gesneden kalfsvlees carpaccio met een tonijn dressing op een bedje van salades, brood en roomboter
***
Duo van runderbouillon & tomatensoepje
***
Samenspel van gebakken scampi’s & pasta met hollandse saus
***
Een fijne verfrissing van sorbetijs en likeur
***
Runderlende van het ‘Belgische blauwe’ rund, portsausje en passende groentjes
***
Luchtige verbintenis van liefdevolle lekkernijen

Prijs: 46,50 euro

Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’, krijgt een verrassend presentje mee naar huis. Geldig van zaterdag 1 tot en met zaterdag 29 februari 2020.

De Nieuwe Erven
Mierdseweg 69 - 5541 EP Reusel
Tel. +31 (0)497 64 33 76
info@nieuwe-erven.nl
www.nieuwe-erven.nl
Open: Vr, za: vanaf 17 uur
Zo: vanaf 12 uur
Wo, do: vanaf 17 uur (alleen op reservatie)
Ma en di gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*