Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Koningsbos: een buffet vol lekkers uit de Kempen

KASTERLEE — Restaurant-taverne Koningsbos stelt voor: een rijkelijk gevuld ontbijt vol Kempense specialiteiten en artisanaal gemaakte producten. Het resultaat van een zorgvuldige selectie van zaakvoerder en chef-kok Bart Van Dyck. Hij bande de voorverpakte producten en afbakbroodjes, en zocht de lekkerste producten uit de streek, die nog echt met liefde worden gemaakt. Aangevuld met zelfgemaakte salades, confituren en patisserie. Elke zondag gepresenteerd in buffetvorm.Eén van de absolute smaakmakers van Koningsbos in Kasterlee is het ontbijt dat, na reservatie, elke zondag in buffetvorm wordt gepresenteerd. Enkel de eitjes en het spek worden aan tafel geserveerd omdat ze à la minute worden gebakken op de manier waarop jij het graag hebt. Het buffet zelf staat boordevol streekproducten. Denk bijvoorbeeld aan de bekende vruchtensappen van Roes. De cake en het gebak wordt ter plaatse gebakken of komt vers van de bakker uit de buurt. Hij levert ook broden voor op het buffet. Daar kan je ook een stukje biobrood nemen, die Bart speciaal bij een biobakkerij haalt. De verse zuivelproducten komen allemaal van Kempense boeren, de honing (voor bij de granola) wordt zelfs door een imker in de straat geleverd. De salades zijn huisbereid, de confituren worden gedeeltelijk zelf gemaakt en komen deels van mensen uit de buurt die op een artisanale manier zelf confituur maken.

Het lekkerste spek
Je hoort het, bij Koningsbos vind je geen voorverpakte potjes of zaken die via massaproductie overal worden verspreid. Het spek legt wellicht de grootste afstand af, dat komt van bij een artisanale beenhouwer uit Beringen. “Simpelweg omdat het daar het lekkerst is”, zegt zaakvoerder Bart Van Dyck. “Ik heb heel wat soorten spek en slagers vergeleken.” Kinderen tot 3 jaar schuiven gratis mee aan. Kinderen tot 12 jaar betalen 12 euro. Ook een glutenvrij ontbijt is mogelijk, vermeld het wel even bij de reservatie vooraf. Alle gasten van het ontbijt worden verwacht tussen 9 uur en 10.30 uur, het buffet eindigt om 11.30 uur. Op de kaart van de restaurant-taverne vind je een opvallend ruime keuze, zowel aan snacks, lunch- als voor-, hoofd- en nagerechten. Met zowel echte klassiekers als enkele culinaire verrassingen. Aangevuld met dagsuggesties en een maandmenu. Alle hoofdgerechten kan je ook in kleinere porties bestellen. Zo kost het minder én hou je nog een plaatsje over voor een extra voor- of nagerechtje.

Cowboysteak en tok-tokburger
De zaak staat erom bekend dat je ook met grotere groepen à la carte kan komen eten, zonder beperking. Voor de kinderen is er een aparte kaart waarvan zij alleen mogen bestellen. Een toktokburger bijvoorbeeld, of een cowboysteak… Je vindt er ook enkele speciale kindercocktails op. Voor volwassenen die de komende maand februari (bijvoorbeeld in het kader van Tournée Minérale) ook graag alcoholvrij drinken, zijn er enkele verfrissende mocktails. Voor de verliefde koppeltjes wordt er van vrijdag 14 tot en met zondag 16 februari een speciaal valentijnssuggestiemenu geserveerd. Meer info vind je op de website van de zaak.

Feestlocatie met eigen binnenpleintje
Koningsbos heeft ook een prachtig zaaltje ter beschikking waar je met maximaal veertig personen terecht kan, voor alle gelegenheden. Bij mooi weer wordt ook het bijhorende binnenpleintje speciaal voor jullie vrijgehouden.

Onderox-ontbijt van de maand
Luxe-ontbijt:
Sinaasappelsap, appelsap en appel-kersensap van Roes
Koffie, thee en water
Diverse broodjes en broden
Verscheidenheid aan charcuterie, huisbereide salades en kazen
Verse zuivelproducten van lokale landbouwers Granola, honing uit Kasterlee
Assortiment huisgemaakte of artisanale confituren en smeerpasta’s
Vers fruit, assortiment groenten
Cake en gebak uit eigen patisserie
Spiegelei, roerei, omelet, zacht of hard gekookt eitje, spek
Glaasje cava

Prijs: 19,50 euro p.p. (i.p.v. 25 euro)

Alleen verkrijgbaar op zondag. Geldig van zondag 26 januari tot en met zondag 29 maart 2020, met uitzondering van 16 februari (al volzet) en 8 maart (vakantie). Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’.

Wandel- en fietsactie!
Wie de komende maanden komt ontbijten net voor hij de wandeling of de fietstocht van het Lekkerstappen Wandelfestival of het Lekkertrappen Fietsfestival komt uitproberen, je kan hier het hele jaar door kiezen, krijgt net zoals deze maand het luxe-ontbijt van 25 euro voor de prijs van het standaardontbijt van 19,50 euro. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-actie’. Actie geldig tot en met zondag 27 september 2020.

Koningsbos
Koningshof 9 - 2460 Kasterlee
Tel. 014 84 84 00
info@koningsbos.be
www.koningsbos.be
Starten met je maaltijd kan:
Do en zo: tussen 12 en 20 uur
Vr en za: 12 tot 21 uur
Ma, di, wo gesloten.


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*