Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Spoorhuis stelt zijn nieuwe kaart voor

BAARLE-NASSAU/WEELDE — In bistro Spoorhuis gaan vernieuwing en historiek mooi hand in hand. De zaak ligt langs het Bels Lijntje, de vroegere spoorlijn tussen Turnhout en Tilburg. In de oude spoorgebouwen, op de grens van Baarle-Nassau en Weelde, hebben Raf Doms en Steffie Verheijen drie zaken gebundeld: met naast de bistro ook nog interieurzaak Pothuis en kledingwinkel Pakhuis.

Laten we eerst even de hongerigen spijzen en de dorstigen laven. Dat kan in bistro Spoorhuis door van de gloednieuwe kaart te kiezen. Voortaan kan je ook op zaterdag en zondag tot 21 uur in de zaak terecht. De keuken werkt dan enkel op reservatie en sluit om 20 uur.

Verse burgers
We kijken even op die gloednieuwe kaart: een vispannetje, pasta scampi, een wildpotje en een volledig vegetarische rode bietenburger, een erg populair gerecht. “Die combinatie tussen gezond en toch heel erg lekker spreekt de mensen aan”, stelt Steffie. “We experimenteren daar de laatste tijd steeds vaker mee.” Voor echte vleeseters is er de Black Angus burger. Wie het Onderox-menu komt eten, kan kiezen tussen beide burgers of gaan voor de Kip tandoori. Ook o.a. vol-au-vent, pasta bolognaise, stoverij en allerlei wraps, tosti’s en salades staan op de kaart. Je gaat hier dus nooit met honger weer naar buiten.

Duvel van het vat
Van al dat eten zou je bijna dorst gaan krijgen. Daarvoor heeft Raf onder meer een mooie selectie aan bieren klaarstaan. Vaak gekozen: Cornet en Tripel Katrien, een streekproduct uit Hoogstraten. Allebei van het vat verkrijgbaar. Toch wordt er dezer dagen vooral Duvel getapt. Erg opvallend: ook die vloeit hier van het vat, waarmee het Spoorhuis één van een zestal Vlaamse locaties is waar dat mogelijk is. De andere zijn overigens niet in de buurt, allemaal bekende biercafés. Dat komt omdat er hiervoor een speciale installatie moet voorzien worden. Ook de volledige selectie van Zuidam wordt hier geschonken, de zelfstandige distillerij uit Baarle-Nassau. Alle likeuren, jenevers, gins en whisky’s kan je in de zaak per glas bestellen, het hele gamma kan je ook per fles kopen. Regelmatig worden er ook speciale uitvoeringen aangeboden, die beperkt beschikbaar zijn. Voor de liefhebbers is ook de High Rum of High Gin een aanrader. Daarbij krijg je drie volwaardige rums of gins met telkens een hapje erbij voor 35 euro p.p. Vergeet vooraf wel niet even te reserveren. Ook een High Tea zit trouwens in het aanbod. Daarbij betaal je 20 euro p.p.

Een sterk team
Intussen staat Steffie Verheijen, als manager voor de drie zaken, in voor de organisatie. Samen met Raf, Denizy en een leuk team van jobstudenten zorgt zij er mee voor dat iedereen hier stevig in de watten wordt gelegd. Je kan haar ook contacteren om jouw event, feest, partij of borrel op deze unieke locatie te organiseren!

Kerstwandelingen
Het Spoorhuis slaat de handen in elkaar met toerisme Baarle om enkele leuke kerstwandelingen aan te bieden, je kan daarbij kiezen uit verschillende wandelafstanden. Daarvoor kan je van 14 december tot en met 6 januari langskomen. Het Spoorhuis is daarbij één van de rust- en vertrekpunten. Meer info via www.toerismebaarle.com. Ook het Lekkerstappen Wandelfestival heeft hier trouwens een mooie route uitgestippeld. Je merkt het, de kerstsfeer is al helemaal gearriveerd. Je ziet het ook al aan het interieur van de zaak. Ook het Pakhuis en het Pothuis baden momenteel in die fijne eindejaarssfeer. Je kan er rustig langskomen om kerstinkopen te doen, je vindt er voor iedereen wel wat: decoratie, fashion, accessoires, snuisterijen,… En erg handig: de cadeaubonnen zijn geldig in alledrie de zaken. Veel shoppingplezier en smakelijk eten!

Onderox-menu van de maand
Soep
***
Hamburger (black angus of rode bietenburger)
OF
Kip tandoori met kokosrijst
***
Koffie of thee

Prijs: 19,90 euro p.p.
Voor al wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van woensdag 11 december tot en met zondag 2 februari 2020.

Spoorhuis
Grensweg 28 - 5111 Baarle-Nassau (NL)
Stationstraat - 2381 Weelde
Tel. +32 (0)14 63 36 39
Tel. +31 (0)13 590 73 79
info@spoorhuis.be
Open: Wo tot en met vr: 10 tot 18 uur (keuken sluit om 17 uur), Za en zo: van 10 tot 21 uur (keuken sluit om 20 uur), Ma en di gesloten
(Tijdens de kerstwandelingen op ma en di geopend van 10 tot 18 uur. Opgelet: 24/12 en 31/12 geopend tot 16 uur)


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*