Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Wekker: even op adem komen, net over de grens

REUSEL — De Wekker is een gezellige familiezaak in Reusel. Je kan er lekker eten en even de stress van het alledaagse leven achter je laten. Rustig op je gemak, zonder je horloge — of je gsm — de hele tijd in de gaten te moeten houden.

De Wekker is als restaurant gestoeld op de Frans-Nederlandse keuken. De meeste mensen komen hier niet voor een snelle hap, maar net om er bewust een mooie avond of een rustige middag van te maken. Zonder de tijd in de gaten te moeten houden. ‘De Wekker’ is als naam dus niet toevallig gekozen. Want het leven is al hectisch genoeg, dan kan je wel eens wat rust gebruiken. “We verwijzen er wel eens naar met een kwinkslag”, glimlacht mede-eigenaar en chef-kok Ad Verhagen. “Als mensen bijvoorbeeld hun gsm een avond aan de kant laten liggen, blijkt dat achteraf echt een hele verademing te zijn. Ze moeten dat niet hoor, we gaan hier echt niet met het vingertje staan zwaaien.”

Menselijk contact
Het interieur van de zaak is stijlvol en — logischerwijs — rustgevend met voldoende ruimte tussen de verschillende tafels. Je vindt hier geen zwaar linnen op tafel, de ontvangst is familiaal. “Het is een sterk punt van de horeca”, stelt Ad. “We blijven de huiskamer van de samenleving. Dat ligt bijvoorbeeld iets moeilijker bij de retailhandel. Eten kan je nu eenmaal niet via internet. Ik geloof ook sterk dat menselijk contact blijft overwinnen. Meer dan ooit misschien wel. De High Wine is wellicht een goed voorbeeld. Je zit informeel bij elkaar en kan rustig elkaar ontmoeten, met vier wijntjes erbij. Het hoeft niet altijd klassiek te zijn.”

Nieuwe technieken
Ad genoot zijn opleiding in Koksijde. Daar legde hij de basis voor zijn manier van werken. “Nieuwe technieken toepassen op een klassieke keuken”, verklaart hij zelf zijn werkwijze. “Zo kan je alles licht en luchtig houden.” Daarnaast verwerkt hij ook regelmatig Nederlandse en Vlaamse streekproducten mee in zijn gerechten. Je kan kiezen voor à la carte of voor een keuzemenu van 3, 4 of 5 gangen. De zaak heeft — naar Nederlandse gewoonte — een aparte lunchkaart. Zowel jong als iets minder jong komt hier over de vloer. “We merken bijvoorbeeld dat er steeds meer jonge koppels langskomen die pas zijn gaan samenwonen. Al verschilt het ook van dag tot dag. Op zondag komen er bijvoorbeeld iets meer mensen langs die het liever oud en vertrouwd willen. Een steak met pepersaus of een gebakken zeetong, met een lekkere fles wijn erbij. Zonder te veel poespas.”

Net over de grens
Onder de gasten bevinden zich ook steeds meer Kempenaars. “Ruw geschat zitten we met een verdeling van 50/50 van Nederlanders en Belgen. Op zich niet onlogisch, want we zitten echt net over de grens. Omdat we niet in het centrum zitten van de gemeente, komen er wel weinig toevallige passanten langs. Maar dat is ook fijn, want dan weet je zeker dat de gasten écht bewust voor ons hebben gekozen. De meeste Vlamingen vinden dat we vrij goedkoop zijn. We merken dat het vaak meespeelt om de stap over de grens te zetten.”

Feest vieren
Wie binnenkort iets te vieren heeft, kan terecht in de aparte feestzaal, die achter de zaak zelf is gelegen. Een moderne ruimte met plaats voor feesten tot 250 personen, voor alle gelegenheden. Daar kunnen ook diners voor grotere groepen of kleinere feesten georganiseerd worden, waarbij we de zaal kleiner maken en ook de inrichting wordt aangepast. Op kerstavond, kerstdag en tweede kerstdag wordt er een speciaal kerstmenu geserveerd. Die dagen kan je helaas geen Onderox-menu komen proeven. Wil je graag nog een plekje voor die drie dagen? Bel even om te informeren of er nog een tafeltje vrij is. Met oudjaar blijven de deuren dicht, op 1 januari kan je wel langskomen. Ideaal om het nieuwe jaar op een rustige manier in te zetten.

Onderox-menu van de maand
Warm gerookte zalm met scampi’s, bospaddestoelen en spek
***
Snoekbaars met spaghetti, pompoenjus en oesterzwam
***
Edelhert met zuurkool, aardappelpuree en portsaus
***
Stroopwafelparfait met koffiecrème en hazelnootcrumble

Prijs: 45 euro p.p.

Gratis Cranberry-Orangeslush cocktail p.p. als aperitief voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van woensdag 11 december tot en met zondag 2 februari 2020. Met uitzondering van 24, 25 en 26 december, dan wordt er een speciaal kerstmenu geserveerd. Meer info op onderstaande website.

De Wekker
Wilhelminalaan 97
5541 CV Reusel
Tel. +31 (0)497 64 24 51
info@restaurantdewekker.nl
www.restaurantdewekker.nl
Open: zo tot vr: vanaf 11.30 uur, za: vanaf 17 uur
Di gesloten (of op afspraak)


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*