Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

D’n Ouwe Brandtoren: een kerstontbijt op z’n Hollands

REUSEL — D’n Ouwe Brandtoren verkeert al helemaal in kerstmodus, volledig omgeven door de Reuselse natuur. Binnen kan je je aan de haard nestelen met een bijzonder biertje — de uitbater is een liefhebber — of je komt voor een snelle hap of net voor een uitgebreide maaltijd. En het ontbijt, dat is deze dagen extra feestelijk.

In D’n Ouwe Brandtoren warm je je op aan de huiselijke sfeer van de zaak, die midden tussen het Reuselse groen ligt. Populair bij wandelaars en fietsers en bij bierkenners, die in zaakvoerder Guus een zielsverwant vinden. Als biersommelier weet hij je altijd wel een fijn biertje voor te schotelen. De zaak heeft standaard meer dan zeventig bieren in huis, met zes vaste van de tap en drie aan de wisseltap. Eentje daarvan wordt trouwens altijd vrijgehouden voor limited editions of jaartalbieren. Wie zijn (Untappd)collectie geproefde bieren graag wil uitbreiden, vindt hier vast wel iets nieuws. Of voor wie even op adem wil komen na de wandeling van het Lekkerstappen Wandelfestival.

Kerstbrood
Ontbijten kan elke dag, na reservatie. Tijdens de komende weken serveert D’n Ouwe Brandtoren een speciaal kerstontbijt. Helemaal in de Hollandse traditie. Let daarbij bijvoorbeeld goed op het kerstbrood, een soort rozijnenbrood met amandelspijs er middenin. Afgewerkt met boter of suiker. Bij ons niet goed gekend, maar in Nederland een vaste traditie.

Snelle hap of uitgebreid eten
Later op de dag kan je hier uitgebreid eten — met bijvoorbeeld een varkensschnitzel, spareribs, runderstoofpotje of een verse hamburger — of langskomen voor een snelle hap. Op de kaart: een tosti (croque), uitsmijter ham/kaas, broodjes en een houthakkertje (stevige snack met o.a. twee ambachtelijke kroketten). Alles wordt geserveerd in stevige porties.

Aan het feest
Voor vriendengroepen en families zijn er heel wat mogelijkheden. Om samen te komen feesten, te barbecuen of een kerst- of nieuwjaarsreceptie te organiseren. Bij zo’n samenkomst krijg je ook een stukje terras achter de zaak ter beschikking. “Niets is standaard bij ons”, legt Guus uit. “Alles wordt altijd helemaal op maat uitgewerkt. Vooraf bespreken we de wensen even en dan maken wij alles in orde.”

Eten met hand en voet
Met een groep kan je ook ‘met hand en voet’ komen eten. Bij die formule worden er alleen gerechten geserveerd waar geen bestek bij nodig hebt. Je kan nog steeds op een deftige manier eten, zonder dat het een knoeiboel wordt. Denk aan: spareribs, kippenkluifjes, saté, worstjes,… Drinken krijg je geserveerd uit een grote bierpul (kan ook met frisdrank of water). Een andere opties is Guus inschakelen om een eigen bierproefmoment te organiseren, dat kan al vanaf twee personen. Af en toe pakt Guus het iets groter aan en organiseert hij zelf een thematische proeverij. Zo kan je op zaterdag 1 februari winterbieren komen proeven. Het gerstenat komt dan allemaal van Brouwerij Van Steenberge. Prijs: 18,50 euro per persoon (inclusief hapjes). Inschrijven kan via de website www.ouwe-brandtoren.nl.

Handig om weten: op tweede kerstdag is de zaak gewoon open. Op 1 januari blijven de deuren wel dicht.

Onderox-ontbijt van de maand
Kleine broodjes, sneetjes brood, stuk kerstbrood & croissantje
Ham, kaas, brie, zalm, boter en zoet beleg
Roerei en spek
Zoet gebak
Jus, koffie en thee

Prijs: 13 p.p.
Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Geldig van woensdag 11 december tot en met zondag 2 februari 2020.

D'n Ouwe Brandtoren
Burgemeester Willekenslaan 2
5541 NA Reusel
Tel. 0031 (0)497 62 03 11
info@ouwe-brandtoren.nl
www.ouwe-brandtoren.nl
Open:
Ma tot do: 9.30 uur tot 18 uur
Vr tot zo: 9.30 uur tot 22 uur


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*