Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Waterhoek bouwt aan de toekomst

BALEN — In De Waterhoek in Balen wordt er gebouwd aan de toekomst. Binnenkort krijgt de zaak een nieuwe keuken en veranda en komt er binnen een aangename kinderhoek. Ook het sanitair wordt vernieuwd en er wordt ruimte gemaakt voor een zaaltje waar er feestjes voor een veertigtal personen kunnen plaatsvinden. Intussen blijft de zaak uiteraard gewoon open

Taverne De Waterhoek staat voor een behoorlijke uitbreiding. Achter de huidige zaak wordt er momenteel stevig gebouwd om de klanten in de toekomst nog beter te kunnen bedienen. Er komt een nieuwe keuken, veranda, sanitair en een nieuwe feestzaal, waar ruimte is voor zo’n veertig personen, voor feesten en seminaries allerlei. Feesten op maat worden nu al aangeboden bij De Waterhoek, maar de mogelijkheden worden in de toekomst dus alleen maar groter. Voor de nieuwsgierigen: via de Facebookpagina van de zaak krijg je af en toe een blik achter de schermen. Tijdens de werkzaamheden blijft de zaak trouwens gewoon open. Je kan dus ook ter plekke de vorderingen met eigen ogen komen waarnemen.

Kinderplezier
De Waterhoek richt zich op jong en oud, al komen gezinnen met kinderen hier zeker extra aan hun trekken. De kleine deugnieten vinden hier buiten een mooie speeltuin en binnen o.a. een menukaart speciaal op hun maat met tien aparte kindergerechten. Spaghetti, curryworst met frietjes, kipfilet met appelmoes en frietjes, spare-ribs, stoofvlees,… En met allerlei ijsdessertjes en zelfs de kindercocktail ‘I want to have a drink with my parents!’, op basis van fruitsap en grenadine, voor al wie stiekem wou dat ie al ietsje ouder was. Op woensdag eten kinderen tot 12 jaar (die een volwassene meebrengen) trouwens aan halve prijs van de kinderkaart. Om maar te zeggen: kinderen zijn hier echt wel koning. Volgend jaar zal de nieuwe kinderhoek klaar zijn, wat nog voor heel wat speelplezier zal zorgen.

Wisselende suggesties
Ondertussen kunnen de volwassenen met een gerust gemoed hun menukaart uitpluizen. Met een eerlijke Kempense keuken. Lekkere klassieke brasseriegerechten als vol-au-vent, varkenshaasje en een stoofpotje bijvoorbeeld, maar net zo goed een slaatje, een broodplank of een croque. Op dinsdag en donderdag, en op zaterdagmiddag kan je steak met frietjes en saus komen eten aan 16,90 euro. De suggesties wisselen elke maand. De chef-kok laat zich daarbij inspireren door streek- en seizoensproducten. Nu vind je er bijvoorbeeld hertenkalffilet met jagersaus en wildburger met Postelse abdijkaas op. Om je maar een idee te geven. Ook het Waterhoekmenu is erg in trek. Daarbij krijg je voor 21 euro drie gangen voorgeschoteld. Elke dag werkt de chef ook een nieuw dagmenu uit voor 15,90 euro.

Langs het water
De Waterhoek ligt vlak langs het water, geen toeval dat heel wat fietsers en wandelaars hier graag komen. Ze vinden hier een mooie rustplek tijdens hun tochten op de fiets- en wandelroutes die hier langs het kanaal lopen. Verder staat de zaak bekend voor haar ruime terras, een plek waar fietsers en wandelaars ook met plezier komen verpozen.

Onderox-menu van de maand
Soepje van wilde bosduif
***
Wildburger met bospaddenstoelen en Postelse abdijkaas

Prijs: 19 euro p.p.
Gratis glaasje rosé-cava of fruitsap voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van woensdag 20 november tot en met zondag 22 december 2019.

De Waterhoek
Olmensebaan 126
2490 Balen
Tel. 014 31 04 44
www.dewaterhoek.com
Open: Alle dagen vanaf 11 uur
Ma gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*