Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Herberg Den Hemel: de hele dag een warme ontvangst (en warme gerechten)

HILVARENBEEK — Herberg Den Hemel in Hilvarenbeek serveert een mooie selectie aan bourgondische gerechten. Sinds kort werd er een nieuwe kaart geïntroduceerd waarmee lunch en diner werden samengebracht. Tot tevredenheid van de gasten. Die trouwens ook steeds meer uit ons land komen.

Herberg Den Hemel ligt op zo’n tien kilometer van de grens met ons land. Logisch dus dat ook heel wat gasten uit de Kempen komen. De zaak werd vorig jaar helemaal vernieuwd en kreeg een tijdloos interieur met veel houtaccenten. Heel gezellig om een hapje te komen eten. “We krijgen heel veel leuke reacties over onze zaak van onze Belgische gasten”, vertellen Pim en Danique, broer en zus, die samen instaan voor de dagelijkse leiding. Het Onderox-menu van deze maand is de ideale manier voor nog meer Kempenaars om Herberg Den Hemel te leren kennen. Goed om weten: de zaak heeft een eigen parking, net naast de deur. Je hoeft dus nooit naar een parkeerplaats te zoeken. Voor fietsers zijn er oplaadpunten voor hun elektrische tweewieler voorzien.

Toppers van de grill
Danique en Pim introduceerden onlangs hun gloednieuwe kaart. Waar er voordien nog een onderscheid werd gemaakt tussen het diner en de lunchgerechten, wordt alles nu netjes samengebracht. “Je kan dus voortaan de hele dag alle gerechten bestellen die je wenst”, verklaart Danique. “Het is mede omdat we merken dat onze Vlaamse gasten dat erg op prijs stellen, dat we die beslissing genomen hebben. Bij jullie is het niet de gewoonte om die kaart op te splitsen. Vlamingen eten blijkbaar graag ’s middags al van de kaart met warme gerechten”, glimlacht Danique. Op de nieuwe kaart staan opvallend veel grillgerechten, één van de specialiteiten van de zaak. Grote stukken vlees als een runderbavette, rib eye, een spies van varkenshaas, hamburger XL,… Maar ook ‘Smokin’ Hot Salmon’ of gegrilde zeebaarsfilet. Verder kan je soep, salades en croques bestellen, of je aan de hemelse schnitzel of grootmoeders gehaktbal wagen. Alles kan besteld worden vanaf 11 uur.

Met open armen
Ook grote groepen worden hier met open armen ontvangen. “De gasten hoeven hier geen schroom te hebben om ons iets te vragen”, benadrukt Pim. “Apart afrekenen bijvoorbeeld, dat is voor ons geen enkel probleem. Grote groepen kunnen hier trouwens gewoon à la carte eten, zonder beperkingen.” Zowel voor kleine als grote gezelschappen, zelfs tot 250 personen, kan Herberg Den Hemel ook een gezellig feestkader creëren. Er is een kleine en grote feestzaal beschikbaar en ook het gebruik van het  restaurantgedeelte is bespreekbaar. Bij de zalen is er trouwens telkens een apart terrasgedeelte voorzien. “Voor het eten kunnen we zelf altijd ideeën aanbrengen”, legt Pim uit. “Een lunchbuffet of een eerder klassiek buffet met tomaat crevette of het gekende eitje erbij, een standaardbarbecue, of net eentje met kreeft en coquilles, een meergangendiner, walking diner,… De enige regel die we hebben: het moet van deze tijd zijn. De beste voorstellen kunnen we doen als we de gasten een beetje leren kennen, als we kunnen inschatten wat zij graag zouden willen en waarmee we hen kunnen verrassen.”

Eindejaars-arrangementen
De zaak is zeven dagen op zeven open, vanaf 10 uur. Ook tijdens de eindejaarsperiode kan je er bijna altijd terecht. Op kerstavond, met Kerstmis en op tweede kerstdag kan je hier gewoon langskomen. Meer info over de speciale arrangementen die Danique en Pim daarvoor uitgewerkt hebben, vind je op www.herbergdenhemel.nl.

Onderox-menu van de maand
Pim en Danique serveren een luxe driegangenmenu, telkens met ruime keuze.

Voorgerechten:
Hemelse scampi’s
Huisgerookte zalm met noordzee-salade
Rundercarpaccio
Salade Vega

Hoofdgerechten:
Herefordbiefstuk (200gr) met warme groenten en frieten
Rib eye van de grill (200gr) met friet, kruidenboter en een gevulde portobello
Zeebaarsfilet, op de huid gegrild met warme groenten, frieten en een gember- tomatensaus
Warm en huisgerookte zalmfilet met tartaarsaus, een gevulde portobello en frieten
Portobello met mozzarella, mini-bloemkolen met yoghurt en granaatappel, een frisse salade en frieten

Nagerechten:
Hemelse modder (chocolademousse met gezouten karamel, sabayon en slagroom)
Frisse winter (rood fruit met hangop en vanille-ijs)

Prijs: 36 euro p.p.

Gratis special koffie na de maaltijd voor al wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Actie geldig van woensdag 23 oktober tot en met zondag 8 december 2019.

Herberg Den Hemel
Goirlesedijk 2a
5081 HG — Hilvarenbeek
Tel +31 (0)13 207 74 87
info@herbergdenhemel.nl
www.herbergdenhemel.nl
Open: elke dag vanaf 10 uur


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*