Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Port Aventura: een winterkaart vol Kempense specialiteiten

MOL — De drukte is gaan liggen en de rust is weergekeerd in de Molse jachthaven, het najaar kan beginnen bij Port Aventura. Lynn en Steven Boonen, broer en zus, de drijvende krachten achter Port Aventura, zetten hun tanden in de nieuwe winterkaart en leuke activiteiten.

Bij Zilvermeerhaven Port Aventura is de nieuwe winterkaart geïntroduceerd. Denk maar aan stoemp met worst, een salade van geitenkaas, witloofkroketjes, stoofpotjes,… En naar goede gewoonte, met heel wat lokale producten. Al het Kempisch lekkers vind je in het havencafé: de pensen van Vandecruys, geitenkaas van de Polle, Postelse kaas- en aardappelkroketjes van ‘Fresh from the farm’, Molse kipkap van Slagerij Vanhoof,… “Het zijn fijne producten om mee te werken”, vertelt Lynn. “Ze zijn populair bij onze klanten en we promoten er onze regio mee bij mensen die van verder weg komen.” Voor de Onderox-lezer serveren Lynn en Steven een speciale snelle brunch. Hierbij verschijnen er veel Kempense specialiteiten op één bord. Je kan elke dag, na reservatie, komen brunchen vanaf 11 uur.

Genieten op het water
De vaaractiviteiten blijven ook de komende maanden nog doorgaan. Dat betekent dat je je nog altijd kan laten overzetten met de taxiboot om een mooie wandeling terug naar de zaak te maken. Ook het Lekkerstappen Wandelfestival heeft een prachtige route in de omgeving uitgestippeld. Wie de komende maand de speciale Onderox-brunch komt proeven, krijgt trouwens gratis de routebeschrijving (ter waarde van 5 euro) als leuk extraatje geserveerd. Deze kan je dan rustig na de maaltijd of op een willekeurig ander moment komen verkennen. De komende weken zijn een ideale periode om van de natuur in de omgeving te genieten of om in de zaak, met zicht op de haven, even te bekomen na een stevige uitstap.

Aankomst Sint en pieten
Zelfs Sinterklaas heeft de pracht en praal van Port Aventura al ontdekt. Op zondag 24 november kiest hij deze locatie uit om, uiteraard, per boot aan te komen. Lynn en Steven zorgen voor een leuke sfeer in het havencafé en op het terras. Verlang al maar naar een winters terras van vuurkorven, dekentjes, een warme chocomelk of een portie pannenkoeken, geserveerd vanuit een foodtruck en deels t.v.v. De Warmste Week van muziekzender Studio Brussel. Volgens de huidige reisplannen zet de Sint omstreeks 10.30 uur staf aan wal.

Winters wandelen
Verder blokkeer je best zaterdag 14 december al in je agenda, je kan dan meewandelen vanuit Port Aventura langs een gereconstrueerde groeve van Sibelco richting het winterevent aan ’t kristallijn in Mol ten voordele van de Warmste Week. Heerlijke hapjes en drankjes in een speciale wintersetting, alle opbrengst gaat naar goede doelen. Maak van deze dag gebruik om Quartz Experience, het interactieve museum te bezoeken. Kom gerust met je gezin of vrienden even langs voor een knabbel of babbel, kinderanimatie aanwezig, sfeermuziek,… Echt de moeite waard, en wie niet genoeg krijgt van deze wintersferen kan op zondag 15 december, in het havencafé, het oude jaar uitwuiven tijdens de winterbar op het terras richting jaarlijks verlof!

Onderox-brunch van de maand
Streektalloor:
Houthakkersbroowd
Postelse keis
Molse kipkap
Ne Zwette pens meej appel
Een goei sjat soep

Prijs: 12.50 euro p.p.

Gratis routebeschrijving van het Lekkerstappen Wandelfestival voor al wie reserveert met de vermelding ‘Onderox-brunch’. Actie geldig van woensdag 23 oktober tot en met zondag 8 december 2019. Opgelet: donderdag en vrijdag gesloten!

Port Aventura
Zilvermeerlaan 9 - 2400 Mol
Tel. 014 47 22 57
info@zilvermeerhaven.be
www.zilvermeerhaven.be
Open: Ma, di, wo: vanaf 11 uur
Za, zo: vanaf 10 uur
Do en vr gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*