Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Lindedreef: een ver verleden en een mooie toekomst onder één dak

MOL-POSTEL — Taverne De Lindedreef in Mol-Postel is opnieuw geopend. De zaak werd overgenomen door de horecabroers Melis uit Dessel nadat de voorganger, De Drie Linden, eerder dit jaar de boeken sloot. De zaak was in een verder verleden ook al in handen van de familie. “We gaan van Postel opnieuw het koninkrijk van vroeger maken.”

Het zijn de drie zonen van Lizette Meeus die voortaan aan het hoofd van De Lindedreef staan. Zij volgen daarmee, met heel wat jaren intermezzo, hun tante Martha op, die vroeger de zaak in handen had. “Het was oorspronkelijk zelfs het café van onze grootmoeder en daarna van mijn moeder en ons vader”, legt Lizette uit, de moeder van de drie broers. “Temidden van de Postelse bossen, dat was een klein stukje hemel op aarde. Het café was ons kasteel en de bossen waren ons koninkrijk. Wisten wij veel dat er toen een echte graaf achter ons woonde in een echt kasteel, die De Lindedreef had laten bouwen als boswachterswoning”, vertelt ze.

Rust en kalmte
Later genoot ze vooral van het samen werken met haar zussen. “Heerlijk, tussen de mensen”, stelt Lisette. “Onze gasten kwamen van overal om de natuur en de boslucht van Postel op te snuiven en uiteraard om de paterkes te bezoeken en met een goed stuk kaas en wat Postels bruin bier terug te keren. Ik heb in de zaak zelfs mijn man Armand leren kennen, zo ging dat in die tijd. Mijn man en ik startten ons eigen bedrijf en mijn zus Martha nam De Lindedreef in handen.’’ Het café werd in 1999 overgenomen en kreeg een andere naam. “Maar wij bleven wel naar Postel komen. Voor een ijsje of een frietje of om een wandeling te maken. Het is hier zo schoon en rustgevend. Mijn man is er intussen niet meer, maar De Lindedreef wordt nu wel in ere hersteld. Ik ben ook heel blij dat de naam terug is. Mijn zonen pikken na al die jaren de draad gewoon terug op. We gaan van Postel opnieuw dat koninkrijk van vroeger maken”, zegt Lizette trots. Een ver verleden en een beloftevolle toekomst komen mooi samen in de zaak.

Uitgebreide kaart
De Lindedreef bouwt dus verder op het concept van weleer, met een mooi terras en een uitgebreide tavernekaart. Denk aan pasta’s, croques, klassieke vleesgerechten, mosselen, hamburgers en uiteraard ook pannenkoeken, wafels en ijsjes. Elke dag kan je voor 10,50 euro komen ontbijten tussen 10 uur en 11.30 uur. Een ideale manier om de nieuwe zaak terug te leren kennen.

Onderox-menu van de maand
Crème van boschampignons met bieslook
***
Ragoût van Wild
OF
Burger ‘De Lindedreef’; 100% beefburger met guacamole, zure room, tomatensalsa en krokante salade
***
Dessert: fantasie van de Chef gaande van ‘heerlijk zoet’ tot ‘ijzig fris’

Prijs: 19.90 euro p.p.
Formule: voorgerecht en hoofdgerecht OF hoofdgerecht en dessert

Gratis glaasje cava of fruitsap als aperitief voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van woensdag 28 augustus tot en met zondag 6 oktober 2019.

De Lindedreef
Abdijlaan 11 - 2400 Mol (Postel)
Tel. 014 73 35 33
www.delindedreef.be
Open: Di tot vr: vanaf 10 uur
Za, zo: vanaf 9 uur
Ma gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*