Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Nicoty viert 35ste verjaardag met bijzonder feestmenu

WECHELDERZANDE — Restaurant Nicoty in Wechelderzande bestaat 35 jaar, en dat mag gevierd worden! Het gastkoppel Sofie en Nico stelden speciaal voor deze gelegenheid een feestmenu samen, bestaande uit vijf gangen. Een nieuw menu dat toegankelijk is voor iedereen en bovendien mooi samenvat waar de zaak voor staat. “Met onze zalm, die bij ons huisgerookt is, met aardappelkroketjes, die we net zoals al onze kroketten helemaal zelf maken, en uiteraard met vers huisbereid ijs als dessert, samengebracht tot een grote ‘chocolade-fantasie’.

35 jaar geleden begon het inderdaad allemaal toen de ouders van Nico hier een ijssalon startten. “Alles was klaar, ze moesten alleen nog een naam hebben”, vertelt Nico. “De aannemer die hier toen aan het werk was geweest, stelde voor om de namen van hun kinderen (Nico en Betty, nvdr.) te laten samensmelten tot ‘Nicoty’. Zo eenvoudig kan het soms zijn.” Het ijssalon maakte van bij de start hun ijs helemaal zelf, iets waardoor ze meteen een heleboel trouwe klanten verzamelden. Ook de Brusselse wafels en de pannenkoeken die al snel mee op de kaart verschenen, waren volledig huisbereid. Op die filosofie werd altijd verder gebouwd, ook toen Nico in 1994 mee in de zaak stapte. Nicoty was intussen al verder geëvolueerd in de richting van het restaurant dat het nu is. De bijhorende feestzaal en de grote keuken waren al gebouwd. “Alles vers en huisbereid maken, dat is onze basis. Dat was destijds zo en nu nog steeds. Liefst werken we daarbij met lokale producten.” Nico en Sofie lieten zelfs een eigen gin op de markt brengen.

Gemoedelijke sfeer
Naast al die huisgemaakte gerechten staat Nicoty ook bekend voor de gemoedelijke sfeer waarin je hier kan komen eten. “De tijd van de stijve restaurants is voorbij. Al blijft het uiteraard wel erg belangrijk dat de tafels netjes gedekt zijn en de bediening vriendelijk en correct is.” Daar zorgt gastvrouw Sofie voor, samen met hun vast team. “Eigenlijk beschouwen we ons personeel als vrienden die hier helpen. We doen regelmatig activiteiten samen, wat altijd heel goed is voor de sfeer. En iedereen is hier al heel wat jaren aan de slag, dat zegt toch ook heel wat.” De laatste jaren werden er regelmatig vernieuwingen gebracht. Het interieur werd helemaal gemoderniseerd en buiten werd alles opnieuw aangelegd. Ook op de details wordt gelet, zo werd het volledige servies van de zaak deze zomer vernieuwd. Daarbij werd gekozen voor stijlvolle borden met verschillende kleuren, die mooi bij elkaar passen. “Voortaan geven we elk gerecht zijn eigen bord. Het is een mooi voorbeeld van hoe de sector blijft evolueren. Dat gaat steeds sneller, je moet goed op de hoogte blijven van de trends en zelf ook regelmatig blijven innoveren. Dat vinden we heel belangrijk.”

Feest vieren
Wie iets komt vieren in de feestzaal, krijgt daar ook voor kleinere groepen een service gepresenteerd net zoals bij grote feesten. “Zo komen we nog een extra keer aan tafel rond met de soep en met het vlees, zoals het eigenlijk hoort”, zegt het koppel. Komen feesten kan van 10 tot 66 personen, voor alle gelegenheden. “Iedereen moet zich hier thuis kunnen voelen, net zoals in het restaurant.”

Onderox-menu | ‘35 jaar Nicoty’
Amuse van onze huisgerookte zalm
***
Terrine van eendenlever met Italiaanse ham, appelchutney en krententoast
***
Courgettesoep met grijze garnaaltjes
OF
St.-Jacobsvruchten, witte pens en zalf van pompoen-wortel-kokos-curry (supplement 8 euro) (gratis bij reservatie met vermelding ‘Onderox-actie’)
***
Rosé gebakken chateaubriand ‘Belgisch Witblauw’, gekonfijte sjalot en champignons met huisgemaakte aardappelkroketjes
OF
Schelvishaasje met bloemkool, gepofte tomaat en kruidenpuree
***
Chocolade-fantasie ’35 jaar Nicoty
OF
Assortiment van kaasjes

Prijs: 43 euro p.p.
All-in: (met cava, aangepaste wijnen, tafelwater en koffie met zoetigheden) 23 euro extra p.p.

Gratis tussengerecht (ter waarde van 8 euro supplement) i.p.v. soep bij reservatie met vermelding ‘Onderox-actie’. Geldig van woensdag 28 augustus tot en met zondag 13 oktober 2019.

Nicoty
Visbeekbaan 5
2275 Wechelderzande
Tel. 03 312 36 82
info@nicoty.be
www.nicoty.be
Open: Wo tot zo: van 12 tot 14 uur en van 17.30 tot 21 uur
Ma en di gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*