Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

2460 Zomerbistro: jong culinair talent in een zomers jasje

KASTERLEE — 2460 Zomerbistro is een ambitieus zomerproject van Pim en Netje Mertens. Daarbij verzamelen ze enkele jonge culinaire talenten in een unieke setting: een prachtig herenhuis op de markt van Kasterlee. Daar gaan ze elke dag aan de slag om lekkere en verrassende gerechten te maken. Steeds met een zomers tintje.

De topchefs van morgen staan vandaag al te koken in 2460 Zomerbistro in Kasterlee. Voor jou een uitgelezen mogelijkheid om te komen proeven van al dat talent, voor hen een unieke kans om zich te tonen aan het grote publiek. En zich tonen, dat doen ze ook letterlijk. Kies een weloverwogen plekje op het terras of in de veranda en je kan de chefs aan het werk zien in de open keuken. Een groot deel van de gerechten maken ze daar klaar op een Ofyr, een soort barbecue waarbij er rond een open houtvuur gebakken wordt. Je ziet hen de bearnaise kloppen, de groentjes klaarmaken en zelfs de entrecote vers afsnijden. De zomerbistro serveert een Belgische keuken in een jong jasje. Zomerse gerechten, streetfood, culinaire hapjes,… Met enkele opvallende gerechten die je nergens anders op de kaart gaat vinden. De black bun met pulled pork en kruiden bijvoorbeeld, waarbij het broodjes door inktvisinkt pikzwart kleurt. Of de ambachtelijke kroketten met keuze uit vier soorten (kaas, garnaal, zongedroogde tomaat en asperges natuur) of de veggie burger ‘Beyond meat’. Elke twee weken wijzigt de kaart om nog meer te kunnen werken met dagverse en seizoensgebonden producten.

Stijlvol herenhuis
Alles wordt gebracht in een unieke setting: een stijlvol oud herenhuis op de markt van Kasterlee. Helemaal ingericht in een fris, zomers sfeertje. Kom zeker ook eens langs op een zwoele zomeravond voor een verfrissende cocktail, homemade ice tea of een koel biertje. Want gewoon iets komen drinken, kan zeker ook. De lichtslingers en de ondergaande zomerzon zorgen voor een heel bijzondere sfeer op het terras. Zowel voor als achter de zaak is er trouwens een terras voorzien.

Jong en vernieuwend
Pim is met zijn 25 jaar zowat het ouderdomsdeken van het team. De chefs mogen dan wel jong zijn, ze hebben allemaal al de nodige ervaring bij absolute topzaken uit de ruime regio en zijn erop gebrand om zich te bewijzen. “Het is die gretigheid, die we willen brengen, dat jonge en vernieuwende”, legt hij uit. “En we houden onze prijzen democratisch zodat zeker ook de jonge mensen het culinaire kunnen leren kennen. Echt iedereen is hier welkom.”

Ontbijt op zon- en feestdagen
Een leuke nieuwigheid: deze zomervakantie kan je ook komen ontbijten op zon- en feestdagen, telkens van 8.30 uur tot 12 uur. Er zijn verschillende ontbijtvarianten waaruit gekozen kan worden. Van een klassiek of luxe ontbijt tot hippe Amerikaanse pancakes, smoothiebowls,… “Deze laatsten worden in de steden steeds populairder en wij willen dat nu ook naar de Kempen halen”, vertelt Pim. Je kan zelf à la carte kiezen wat je wil. De meeste formules kosten zo’n 20 euro per persoon, inclusief koffie en drank. Vooraf reserveren is wel verplicht.

Reserveren kan makkelijk via de website www.2460bistro.be. Daar kan je ook al even door de menu’s snuisteren. Tenslotte: vergeet niet dat de zomerbistro een tijdelijk project is. Wacht dus niet te lang, eind augustus gaan de deuren onherroepelijk dicht.

Onderox-menu van de maand
Kalfssukade met warme groentjes en aardappelkroketten
OF
Zalmburger met verse tartaar en frietjes
***
Moelleux met bolletje vanille-ijs

Prijs: 19,95 euro p.p.
Geldig van woensdag 25 juni  tot en met vrijdagmiddag 30 augustus 2019. Telkens verkrijgbaar van zondag tot en met vrijdagmiddag. (niet verkrijgbaar op vrijdag- en zaterdagavond) Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’, telefonisch of via 2460bistro.be/reserveer.

2460 Zomerbistro
Markt 39/1 - 2460 Kasterlee
Tel. 014 75 07 06
www.2460bistro.be
Open: Ma tot do: van 17.30 tot 23 uur
Vr: van 12 tot 1 uur
Za: van 17.30 tot 1 uur
Zon- en feestdagen: van 8.30 tot 22 uur


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*