Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Cake & Coffee: de geur van vers gebak bij je ontbijt

ZEVENDONK — Bij Cake & Coffee in het rustige Zevendonk kan je weg van alle drukte een gebakje komen eten en komen genieten van een tas koffie of thee. Elke dag start er met een vers ontbijt, waarvoor zaakvoerster Kristin Peeters al vroeg in de weer is. Geen probleem, zij leerde de stiel in de bakkerij.

Bij koffiehuisje Cake & Coffee in Zevendonk ligt de nadruk op eenvoud, lekker eten en drinken. Je vindt er heerlijke koffie en thee, met behoorlijk wat keuze, en altijd een selectie aan vers gebak. Zaakvoerster Kristin Peeters kan  er zich helemaal mee uitleven. Geen toeval dus dat ook de ‘Cake’ een mooi plaatsje in de naam van de zaak kreeg, met haar verleden in de bakkerij. De vaste klanten weten dat ze hier elke dag nieuwe gebakjes en stukken taart kunnen komen proeven. Daarbij volgt Kristin graag de seizoenen. Een zomers aardbeientaartje bijvoorbeeld of taart met frisse plattekaas op een warme dag. Ideaal om op het terras van de zon te genieten. Daar is plaats genoeg en, een extra voordeel, er passeert nauwelijks verkeer. Als het te warm is voor koffie of thee kan je er rustig een sangria, Hoegaarden Rosé, Gin Tonic of een coupe ijs komen degusteren. Ook wandelaars en fietsers houden graag halt op het terras. Cake & Coffee is trouwens één van de vertrekpunten van het Lekkertrappen Fietsfestival, dat nog loopt tot eind september.

Vers ontbijt
Elke dag start met een vers gemaakt ontbijt. Ontbijten kan van 9 tot 12.30 uur en zelfs als je pas om pakweg 11.30 uur aan tafel schuift, zal het brood nog lichtjes warm zijn want Kristin zorgt ervoor dat alles zo vers mogelijk is. De broodjes bakt ze zelf, het fruit wordt à la minute gesneden en het fruitsap vers geperst. Het ontbijt wordt in drie gangen aan tafel geserveerd. Als opener krijg je een glas fruitsap, een glaasje cava en een eerste hapje. Daarna volgt het ontbijt zelf en als afsluiter krijg je een stukje cake, vers gebakken uiteraard. “Zo blijft het overzichtelijk en staat de tafel niet de hele tijd boordevol”, verklaart Kristin haar werkwijze. “Eigenlijk vind ik dat zelf stiekem ook de leukste manier om zo te ontbijten”, vertelt ze met de glimlach. Kinderen kunnen mee komen ontbijten voor 8 euro. Zij krijgen — net als de volwassenen — een uitgebreid ontbijt, maar dan wel met enkele typische kinderfavorieten zoals poffertjes, cornflakes en chocolademelk.

Rust en kalmte
De rust die je buiten vindt, straalt het interieur van de zaak zelf ook uit. De stoelen en tafels staan wat verder uit elkaar dan op andere plaatsen. Heel aangenaam. Toppers op de traditionele kaart van Cake & Coffee zijn de Capputasty, koffie verkeerd met een smaakje naar keuze, en de Zevendonkse Choco, half chocomelk en half koffie met slagroom. “Enorm lekker”, stelt Kristin. “Nieuwe klanten vinden het soms een rare combinatie, maar bij de vaste klanten is het enorm populair. Gewoon een keer komen proeven, zou ik zeggen!” De verse thee die je op de kaart vindt, kan je ook apart kopen. Net als enkele cadeauverpakkingen die hier altijd in de winkel te verkrijgen zijn. Meteen een leuke tip voor moederdag. Die dag, 15 augustus, kan je trouwens ook langskomen voor het luxe-ontbijt. Dat wordt alles in buffetvorm geserveerd. Vergeet wel niet om vooraf te reserveren!

Onderox-ontbijt van de maand
Glaasje vers fruitsap
Glaasje cava
Toastje met gerookte zalm
Broodjes, mini-croissant en mini-koffiekoekje
Zoet en hartig beleg
Omeletje of spiegelei met spek
Koffie en thee à volonté
Yoghurt
Vers fruit
Huisgemaakte cake

Prijs: 17,50 euro (i.p.v. 20,50 euro)

Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’. Geldig van woensdag 26 juni tot en met zondag 14 juli 2019 en van dinsdag 6 augustus tot en met zaterdag 31 augustus 2019.

Cake & Coffee
Zevendonkplein 11
2300 Zevendonk (Turnhout)
Tel. 0496 05 15 26
cake.coffee@telenet.be
www.cakecoffee.be
Open: di tot za: van 9 tot 18 uur
Ma en zo gesloten. Ontbijten op zondag wel mogelijk na reservatie.
Let op! Cake & Coffee is even met vakantie van 15 juli tot en met 5 augustus!


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*