Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Couverture: een heerlijke start van je dag

OUD-TURNHOUT — Ontbijten met de geur van verse koffie en thee op de achtergrond, daar gaat niks boven. Een gezellig koffiehuisje is daarom voor ons altijd een geliefkoosde locatie om van de eerste maaltijd van de dag te genieten. Bij Couverture in Oud-Turnhout spelen ze daar graag op in met een overvloedig ontbijt, aan tafel geserveerd en boordevol verse producten.

De liefhebber van verse thee en koffie komt helemaal boven in mij wanneer ik plaatsneem aan een tafeltje in koffie- en theehuis Couverture in Oud-Turnhout. Voor een tasje thee kan ik kiezen uit zo’n honderd verschillende soorten. In de aparte delicatessenwinkel die je eerst doorwandelt voor je in de koffiezaak komt, zijn ze allemaal — en zelfs nog enkel extra — verkrijgbaar. Net zoals alle koffie’s die je bij het ontbijt kan vragen. Een tiental verschillende soorten van diverse origines. Het ontbijt wordt geserveerd door gastvrouw Kira Schenkels (30). De tafel puilt al snel uit van het lekkers: broodjes, beleg, ei, yoghurt, fruitsalade,… Ik weet nauwelijks waar eerst te beginnen.

Vers en artisanaal
Voor de koffie’s werkt Couverture samen met de Antwerpse koffiespecialist Cuperus. Het geeft aan waar de Oud-Turnhoutse zaak voor staat: veel verse producten aangevuld met gespecialiseerd lekkers. Zo komt de artisanale confituur die bij het ontbijt wordt geserveerd uit Brugge. Andere producten worden dan weer vers achter de schermen in Oud-Turnhout gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de seizoenssalade en zelfs de choco. De pistolets komen vers van de bakker uit de buurt.

Jong en fris
Kira nam de zaak drie jaar geleden over samen met haar man Olivier Franck (30). “Ik werkte op dat moment al zes jaar in de Vin Perdu en ook Olivier had al meerdere jaren horeca-ervaring”, stelt de gastvrouw.  “Wij droomden er al langer van om samen een zaak over te nemen.” Olivier en Kira zorgden meteen voor zijn huidige jonge en frisse uitstraling met modern eten en leuke gerechten en drankjes: heel wat verschillende latte’s bijvoorbeeld of een homemade ice tea geserveerd in een toffe bokaal. Olivier is baas in de keuken, Kira ontvangt de gasten samen met Jef, die sinds twee jaar in dienst is, in de zaak. Ook (gezinnen met) kinderen zijn hier van harte welkom. Om mee te komen ontbijten bijvoorbeeld, onder de drie jaar is dat volledig gratis, tot twaalf jaar betaal je 10 euro. Zij krijgen net als hun ouders een mooi ontbijt geserveerd, volledig op kindermaat, met kleine koffiekoekjes en broodjes. Want ook kinderen laten zich graag bedienen. Het ontbijt kan je trouwens ook als cadeaubon aan iemand schenken.

Coupe Pims
Langskomen kan je om te ontbijten, voor koffie (of thee) met gebak, maar net zo goed voor een volwaardige lunch, een snack of voor één van de suggesties. Elke week verschijnt er zo een andere verse soep, een nieuwe quiche en een hoofdgerecht met veel seizoensproducten op het krijtbord in de zaak. Eén van de vaste specialiteiten is de ‘Coupe Pims’, een ijscoupe van ambachtelijk vanille-ijs met chocoladeganache en appelsienadvocaat. Een combinatie die je aan het bekende pimpskoekje zal doen denken. Ideaal ook om te degusteren op het terras van de zaak, dat de hele zomer heerlijk in de zon zal baden. Als die zon haar best doet, kan je er trouwens ook komen ontbijten. Wel even vooraf reserveren, want je bent zeker en vast niet de enige die deze locatie wil komen ontdekken.

Onderox-ontbijt van de maand
Vers fruitsap, twee kopjes koffie of thee, verse broodjes en croissants, charcuterie, kaas en zoet beleg, eitje met spek, volle yoghurt met coulis, verse fruitsalade, koffiekoekje en een snoepertje.

Prijs: 18,95 euro p.p.

Extra glas cava of crémant rosé: + 5,95 euro
Extra bordje huisgerookte zalm: + 3,95 euro

Geldig van woensdag 22 mei tot en met zaterdag 27 juli 2019, telkens van woensdag tot zaterdag. Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-ontbijt’ krijgt een glas cava of crémant rosé of een bordje huisgerookte zalm gratis.

Couverture
Steenweg op Turnhout 25
2360 Oud-Turnhout
Tel. 014 45 43 42
bistro@couverture-chocolade.be
www.couverture-chocolade.be
Open: di tot vr: van 9 tot 18 uur, za: van 9 tot 17 uur
Ma en zo gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*