Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Alauda viert 100ste verjaardag met bijzonder menu

DESSEL — Villa ‘Alauda’ werd in 1919 opgericht langs de Turnhoutseweg in Dessel. Een mooie verjaardag die exact 100 jaar later gevierd wordt door Enzo Gatto en Yves Massart, die er hun hotel-restaurant hebben in ondergebracht. “Met een huiselijk gevoel, dat altijd is gebleven.”

Hotel-restaurant Alauda, het is een naam als een klok in Dessel en omstreken. Volgens de lokale geschiedkunde werd het gebouw waarin de zaak huist, Villa Alauda, in 1919 opgebouwd als eigendom van Joris Clooten, een ‘rustend ontvanger der erfenisrechten’. Bij zijn overlijden in het jaar 1931 erfde het echtpaar Huygen het huis. In 1944 kwam het pand vervolgens in handen van Karel Raymaeckers-Van Dijck van brouwerij Raeymaeckers. Het was zijn zoon Carlo die Alauda in 1995 verkocht aan Enzo Gatto, die er een restaurant van maakte. Twee jaar later begon hij te bouwen aan het hotel, dat in 1998 de deuren opende. Yves stapte in 2001 mee in de zaak.

Huiselijke sfeer
“We zijn heel trots op die geschiedenis”, vertellen Enzo en Yves. “De bomen hier in de tuin zijn even oud als het gebouw zelf. Zij zorgen tot op de dag van vandaag mee voor de sfeer en voor de charme die onze zaak uitdraagt. We hebben bewust altijd de ziel van het huis gerespecteerd. Dat huiselijke gevoel is altijd gebleven. Onze klanten vertellen ons regelmatig dat ze bij ons het gevoel van thuiskomen hebben.”

Groot potentieel
Doorheen de jaren groeide zowel het restaurant als het hotel mee door tot een begrip in de Kempen. Geen Desselaar die hier nog niet kwam tafelen. Het hotel dankt zijn succes ook mee aan de grote bedrijven uit de directe omgeving. Sibelco, AGC, SCK,… Alauda zorgt tot op de dag van vandaag voor een mooie slaapplek voor hun binnen- en buitenlandse gasten. “Dat blijft ook zo,  een fijn toekomstperspectief voor ons en voor onze opvolgers. En we hebben zeker nog uitbreidingsmogelijkheden, het is iets wat we momenteel in overweging nemen. Achteraan is er zo nog heel wat ruimte om bij te bouwen. Daar kunnen we ook plaats maken voor een polyvalente ruimte. We zouden dan ook het hotel en het restaurant nog meer op elkaar kunnen instellen. Die plannen zijn er al, maar ze zijn nog niet uitgevoerd. Al dat potentieel blijft, ook voor de komende generaties. En we zijn zelf misschien ietsje ouder, maar ons team is nog jong.”

Bijzonder feestmenu
In de maand juni wordt de 100ste verjaardag van Alauda — Latijn voor leeuwerik — alvast stevig gevierd. Yves en Enzo serveren een feestmenu dat verkrijgbaar is voor 100 euro per koppel, inclusief twee verschillende glazen wijn die zij speciaal selecteren om perfect samen te gaan bij je voor- en hoofdgerecht. Een unieke kans om mee te komen vieren!

Onderox-menu van de maand

Yves en Enzo serveren naar aanleiding van 100 jaar Alauda volgend feestmenu:

Menu 1 (van 4 tot 13 juni):
Cava met amuses
***
Warm gerookte forel met coulis van waterkers, slaatje van postelein en Granny Smith, olie van gegrilde amandelen en roggetoast
OF
Kippenvelouté met oude Cantal en diverse soorten ui
***
Kalfshaas, krokante asperges en bigaradesaus
OF
Corvina gebakken onder een korst van broodkruim en tijm, sabayon van mosselnat en bieslook
***
Koffie of thee met leuke snuisterijen

Menu 2 (van 18 juni tot 4 juli):
Cava met amuses
***
Scampi met brandade van kabeljauw, kroketje van pecorino en basilicum, saus van tomaat en Parmezaanse kaas
OF
Kervelsoep met gebakken kwartelborst en kruidenkaas
***
Tamme eend met in zout gegaarde sjalot, crème van selder, Roannaisesaus en popcorn
OF
Krokantje van rode poon, citroengras, peren, noten, selder en notenazijn
***
Koffie of thee met leuke snuisterijen

Prijs: 100 euro per koppel (bij het voor- en hoofdgerecht wordt telkens een glas geserveerd van een speciaal geselecteerde wijn)

Geldig van dinsdag 4 juni tot en met donderdag 4 juli 2019, telkens op dinsdag, woensdag en donderdag. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

Alauda
Turnhoutsebaan 28
2480 Dessel
Tel. 014 37 50 71
info@alauda.be
www.alauda.be
Open: di tot za: van 11.30 tot 21.30 uur
Ma en zo gesloten
Hotel dagelijks open
Ontbijt ook voor niet-hotelgasten alle dagen mogelijk


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*