Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

’t Hofeind: gezellig eten in een awardwinnende zaak

MERKSPLAS — Brasserie en sportcafé ’t Hofeind in Merksplas serveert een klassieke keuken op een verfijnde manier. Een zaak die kind- en oudervriendelijk is en waar het personeel met plezier komt werken. Meteen één van de redenen waarom de zaak onlangs de Hospitality Award kreeg als meest klantvriendelijke brasserie van het land.

’t Hofeind vernieuwd zich regelmatig. Vorig jaar werd het terras opgeknapt, begin dit jaar kwam het interieur aan de beurt, compleet met een hangende binnentuin aan het plafond, een frisse toets in het interieur. Daarnaast kreeg de kinderhoek er een interactieve computertafel bij. De nadruk kwam ook bij die vernieuwingen telkens te liggen op een aangename en uitnodigende sfeer. Niet te strak, niet te streng. “Een losse sfeer waarin je jezelf kan zijn”, omschrijven zaakvoerders Jo en Naomi het. “We hebben een erg afwisselend publiek, wat het heel leuk maakt. Overdag zitten er mensen rustig te eten, ’s avonds zit de toog vol met sporters. Die wisselwerking is ook fijn. Er is altijd wel iets te doen, maar het is nooit een zottenkot.”

Kind- en gezinsvriendelijk
Ook kinderen en hun ouders komen hier graag. “We hebben zelf kinderen en dan merk je hoe moeilijk het is om nog rustig uit eten te gaan. Hier kan het wel. De ouders tafelen rustig, de kinderen amuseren zich wel.” In de speelhoek bijvoorbeeld of in de gangen van de sporthal. De kinderen kunnen hier trouwens kiezen uit een aparte kinderkaart, die recent nog stevig uitgebreid werd. Videe, spaghetti Carbonara, frietjes met curryworst, spareribs,… Er prijkt voortaan ook een beef- en een chickenburger op, die voordien enkel door de volwassenen konden worden besteld. Zowel voor de kinderen als voor de ouders ligt de nadruk op een klassieke kaart, helemaal op punt gebracht door Jo, de chef-kok. Alle gerechten worden op een moderne manier gebracht met veel aandacht voor presentatie. Altijd op basis van verse producten. Ook het suggestiebord wordt regelmatig vernieuwd.

Meest klantvriendelijke brasserie
“We willen een aangename plek zijn om langs te komen en uiteraard ook om in te werken. Wij kussen onze beide pollekes dat we zo’n topteam hebben kunnen uitbouwen met mensen die hier graag werken. Als dat het geval is, dan straal je dat ook uit.” Niet onlogisch dus dat de zaak de Hospitality Award won als meest klantvriendelijke brasserie van het land. Daarnaast werd ’t Hofeind ook genomineerd in de categorie ‘meest kindvriendelijke brasserie’. “We zijn er enorm trots op, maar die trofee en die nominatie zijn niet van ons, maar ook van ons personeel. Zij zijn essentieel om dit concept draaiende te houden.”

Ook voor grote groepen
Groepen van 30 personen die hier à la carte komen eten, het is geen uitzondering. Al trekt de gezelligheid van het nieuwe interieur ook steeds meer koppels aan. Ook wie binnenkort een reden heeft om te feesten, een verjaardag, babyborrel of communiefeest bijvoorbeeld, kan in ’t Hofeind terecht. En de fietsliefhebbers kunnen hier starten voor een leuke route uit het Lekkertrappen Fietsfestival. Redenen genoeg dus om een tripje naar Merkplas te plannen.

Onderox-menu van de maand
Steak met peperroomsaus en frietjes
of
Heilbothaasje met tank 7 saus en gratinpatatjes
***
Chocolade moelleux

Prijs: 19,90 euro p.p.
Geldig van woensdag 24 april tot en met zondag 2 juni 2019. Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’ krijgt vooraf een heerlijke amuse gepresenteerd.

't Hofeind
Hofeinde 9 - 2330 Merksplas
Tel. 014 55 29 91
info@hofeind.be
www.hofeind.be
Open: ma tot wo: vanaf 17 uur
Do, vr: vanaf 11 uur
Za: vanaf 9 uur
Zo: vanaf 10 uur


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*