Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Nieuwe Erven: lang leve de asperge

REUSEL — De maand van de asperge is aangebroken. Bij restaurant De Nieuwe Erven in Reusel staat de telefoon alvast roodheet door al de reserveringen. Geen toeval, want chef-kok Toon Kokx staat in de ruime regio bekend als aspergespecialist. Met een heerlijk zesgangenmenu toont hij de komende weken al zijn kunnen én al de mogelijkheden die de koningin van de groenten allemaal biedt.

De asperge is een erg veelzijdige groente, dat moeten we de echte liefhebbers al lang niet meer vertellen. Chef-kok Toon Kokx van restaurant De Nieuwe Erven in Reusel, net over de grens met ons land, trekt elk jaar van heinde en ver de echte aspergeliefhebbers aan om zijn bereidingen te komen proeven. Want een echte asperge smaakt dubbel zo lekker als ze met liefde en vakkennis is klaargemaakt. De boodschap is: rustig je benen onder tafel schuiven en je laten verrassen. Toon kiest met zijn gerechten altijd voor een eenvoudige benadering en dus de pure smaak van de asperge. Daarvoor trekken ook heel wat Kempenaren elk jaar de grens over. Geen paniek, Toon houdt speciaal voor onze lezers enkele tafels vrij.

Aangepast voor de asperge
De aspergeliefhebber die liever à la carte eet, kan trouwens ook in De Nieuwe Erven terecht. De menukaart wordt zoals altijd aangepast volgens het seizoen. Lees: ook daar vind je heel wat gerechten met asperges erin. Zelfs de wijnkaart telt extra wijnen die erg goed samengaan bij aspergegerechten. Vraag er gerust naar.

Uit Reuselse grond
Alle asperges komen trouwens vers uit de Reuselse grond. Toon en Annemiek, de gastheer en gastvrouw, halen de asperges elke dag vers op bij Jansen, de bekende aspergekweker. ’s Ochtends worden ze gestoken, gewassen en gesorteerd, ’s avonds liggen ze te schitteren op je bord. Verser kan niet. Zo’n leverancier uit de buurt betekent ook dat Toon en Annemiek kunnen werken met kleine voorraden en dat er snel kan bijbesteld worden. Voor de kenners: De Nieuwe Erven serveert enkel de A+++ asperge, de Messi van het aspergewereldje.

Een plaats op het terras
Als het zonnetje zich de komende weken weer laat zien, kan je ook op het uitgebreide terras van de zaak terecht. Want rustig buiten dineren kan uitermate heerlijk zijn. Zeker als dat, zoals hier, kan op een terras dat gericht is op het zuiden.

Onderox-menu van de maand
Huisgemaakte terrine van gerookte en verse zalm met warme Reuselse asperges met aardappelsalade en luchtige cocktailsaus
***
Heldere runderbouillon met asperges, vers gebakken broodje en roomboter
***
Asperges met gebakken en gerookte spekjes, broodcroutons en gekookt ei, met Hollandse saus
***
Sorbet met likeur
***
Lamshaasjes met en Reuselse asperges, peterselie aardappelen en lichte basilicumsaus
***
Feestelijke creatie van aardbeienbavarois & verse aardbeien met geslagen room

Prijs: 45,50 euro p.p.
Wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’ krijgt 10% korting op de menuprijs. Geldig van woensdag 24 april tot en met zondag 23 juni 2019.

De Nieuwe Erven
Mierdseweg 69, 5541 EP Reusel
Tel. +31 620 30 02 27
info@nieuwe-erven.nl
www.nieuwe-erven.nl
Open: wo, do: enkel op reservatie
Vr, za: vanaf 17 uur, zo: vanaf 12 uur
Ma en di: enkel geopend voor groepen


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*