Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Verandering verzamelt de populairste gerechten in één menu

MOL — Restaurant De Verandering in Mol-Achterbos staat bekend als een veelzijdig vleesrestaurant, met rundsvlees wellicht als de absolute specialiteit. Veel klanten malen er ettelijke kilometer voor af om net hier hun steak tartaar, carpaccio, stoverij, filet pure of ‘single face’ te komen eten. Geen toeval dat er ook tijdens de bereiding van het Onderox van deze maand een stevige portie rundsvlees wordt gebruikt. Bovendien serveren Karl en Katrien speciaal voor ons nog één keer het dessert ‘Koffie van Katrien’. “We kunnen de tel niet bijhouden hoe vaak onze klanten daar naar vragen.”

Karl Heurckmans en Katrien Vanhoof van Restaurant De Verandering zorgen al ruim 12 jaar voor de culinaire geneugten voor de inwoners van Mol en ver daarbuiten. Het koppel neemt ons even mee in de samenstelling van het Onderox-menu van deze maand. “We laten ons leiden door onze klanten, we selecteren er dus speciaal de populairste gerechten voor.”

Echte huisgemaakte kroketten
“Als voorgerecht moeten er hoe dan ook kroketten op”, stelt het koppel duidelijk. “In ons restaurant prijken Noordzee garnaalkroketten, Postelse kaaskroketten en vleeskroketten op de kaart. We maken die allemaal zorgvuldig met de hand met de beste producten die er te verkrijgen zijn. Je ziet wel vaker ‘huisgemaakte kroketten’ op een menukaart staan, maar als je ze op je bord krijgt, blijkt de kwaliteit toch heel wat minder. Wij maken er een erezaak van om alles vers en met topproducten helemaal zelf te maken. Onze voorgerechten doen het eigenlijk allemaal erg goed. Laat ons ook maar de carpaccio ‘Karlito’ serveren, we staan nu eenmaal bekend voor onze rundsgerechten. En twee voorgerechten eten op restaurant, dat is toch altijd heel erg fijn.”

Prijswinnende stoverij
Over een hoofdgerecht moeten Karl en Katrien niet lang nadenken: de stoverij van rund en Duvel! “Al jarenlang een echte klassieker. In 2008 kregen we er een prijs voor en plaatste een culinair vakblad onze stoverij zelfs in de top tien van beste stoverijen van het land.” Geserveerd met huisbereide mayonaise en verse Postelse frieten. “Die pure Molse frieten, dat hoort echt bij het gerecht.”

Legendarisch dessert
“Voor het dessert kunnen we haast niet anders, we moeten voor de ‘Koffie van Katrien’ gaan”, klinkt het. “Dat is een dessert met mokka-ijs en room dat in onze beginjaren op het menu stond. Het is vrij intensief om te maken, dus we kunnen het niet standaard op de kaart zetten. Maar voor deze maand moet het zeker lukken. Het is echt iets waar onze klanten enorm vaak naar vragen. We kunnen de tel niet meer bijhouden.”

Uitgebreide wijnkaart
Wie langskomt in De Verandering, kan kiezen uit een uitgebreide wijnkaart en ook bij de aperitieven en digestieven is er keuze te over. Geen toeval, want Karl en Katrien buigen zich ook voor hun concept store KaZart, aan het Baron Van Eetveldeplein in Mol, uitvoerig over de selectie van dranken. Veel dranken die je daar vindt, staan hier ook op de kaart.
Sinds kort is het interieur van De Verandering helemaal vernieuwd. Nog een extra reden dus voor alle nieuwsgierigaards om snel te reserveren.

Onderox-menu van de maand
Carpaccio ‘Karlito’ (Zacht gegaard rundsvlees met een crème van aardappel en Granny Smith afgewerkt met KaZart olijfolie)
EN
Huisbereide kroket naar keuze
***
Stoverij van rund en Duvel, met verse Postelse frieten en huisbereide mayonaise
***
Koffie van Katrien (Zacht en romig dessert met mokka-ijs en de smaak van verse koffiebonen)

Prijs: 39 euro p.p.

Geldig van woensdag 27 februari tot en met vrijdag 29 maart 2019. Verkrijgbaar op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

De Verandering
Achterbos 67
2400 Mol
Tel. 014 31 78 78
www.deverandering.be
Open: wo tot zo: vanaf 18.30 uur
Ma en di gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*