Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Taverne Luihoeve: een parel voor natuurliefhebbers

MEERHOUT — Waar vroeger aan de Bredestraat een oude boerderij met potstal was, bevindt zich vandaag de dag een nostalgische taverne: de Luihoeve. In 1973 werd de hoeve omgebouwd waarna de zaak al snel een gevestigde waarde werd in de buurt. Begin 2016 nam Lieve Versmissen haar intrek in het gebouw. Zij behield de typische landelijke stijl en gaf de bestaande meubels een tweede leven.

Taverne Luihoeve in Meerhout is een mooie plek om eens halt te houden voor al wie op zoek is naar een rustige omgeving waar je kan genieten een heerlijke koffie, een geurende thee, verfrissend ijs of lekkere vers bereide gerechten.

(H)eerlijke verse keuken
Lieve en haar gastvrije team staan garant voor een lekkere verse keuken. Je kan kiezen voor een lunch à la carte of voor verschillende seizoenssuggesties. Voor ieder wat wils. Afsluiten doe je met een coupe huisbereid ijs of een ambachtelijk tasje koffie, gemaakt met vers gemalen bonen. Enkele specialiteiten van het huis: varkenswangetjes gegaard in donker bier, de croque van het huis met huisgebakken boerenbrood en de Italiaanse steak, geserveerd op een spiegel van huisgemaakte pesto met een mengeling van zongedroogde tomaatjes, rucola en parmezaanse kaas.

Te voet, per fiets of te paard
Zoals de naam al doet vermoeden, is de Luihoeve de ideale stopplaats om even tot rust te komen. Door de ligging, midden in de natuur, is het een uitstekende vertrek- of stopplaats voor wandelaars, fietsers en ruiters. In de buurt vind je tal van routes die je naar de mooiste plaatsjes van Meerhout en omstreken brengen. Het uitgebreide aanbod aan brochures, wandel- en fietskaarten helpt je alvast om de streek te leren kennen. Ook het Lekkerstappen Wandelfestival heeft hier, niet toevallig, een vaste uitvalsbasis. Wil je de omgeving verkennen te paard, dan kan je na reservatie trouwens terecht bij de Boshoef (www.deboshoef.be).

Of met de auto
In de buurt worden er al een tijdje wegenwerken uitgevoerd. Belangrijk om weten is dat Taverne Luihoeve altijd bereikbaar is. Het plaatselijk verkeer is steeds toegelaten via de Kiezel. Wie twijfelt, checkt best even de Facebookpagina of de website van de Luihoeve. Daar staan altijd alternatieve routes vermeld. Je auto vindt op de ruime parking zeker een plaatsje.

Onderox-menuvan de maand
Bruschetta’s op drie verschillende wijzen
***
Penne Carbonara
OF
Pasta Pesto (vegetarisch)

Prijs: 19,90 euro p.p.
Geldig van donderdag 21 februari tot en met maandag 1 april 2019. Niet verkrijgbaar op zondag. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

Taverne Luihoeve
Bredestraat 62
2450 Meerhout
Tel. 014 71 09 18
welkom@luihoeve.be
www.luihoeve.be
Open: ma, do en zo: vanaf 11 uur, vr en za: vanaf 14 uur
Di en wo gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*