Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Schranshoeve, waar mensen samenkomen

VORSELAAR – De Schranshoeve is een brasserie waar het lekkerste uit eigen streek op tafel komt. Wist je dat dit omwalde erfgoeddomein ook een prachtige feestlocatie is? Waar mensen lachen en zich amuseren maar evengoed een traantje wegpinken…

De Schranshoeve staat bekend voor haar verrassende menukaart en haar voorliefde voor verse streekproducten. Zowel in het glas als op het bord ligt de nadruk vaak op regionaal lekkers: geitenkaas van Polle uit Lichtaart, appeltjes van Roes uit Oud-Turnhout, pensen, Kempens spek en andere ambachtelijke vleeswaren van slager Jef Janssens uit Mol-Rauw, vruchtensappen uit Nijlen, streekbieren, gins uit o.a. Herentals, Hoogstraten en Westerlo. Te veel om op te noemen. Chef Maxime maakt er bovendien een erezaak van om alles zoveel mogelijk in eigen huis te bereiden: van het schillen en snijden van het fruit en de groenten tot het pluizen van de kip en het rollen van de vleesballetjes. Het brood wordt artisanaal gebakken in de historische houtoven, met bloem en meel van de lokale molenaar. Pure nostalgie naar de smaken van weleer. Als erkend sommelier zet Maxime bovendien ook graag de Belgische wijnen in de kijker.

Feestje bouwen?
Het domein van de Schranshoeve telt naast de brasserie, die in het voormalige woonstalhuis is ondergebracht, voor menig lezer wellicht nog een aantal onbekende plekjes. Zo is er de indrukwekkende witte langschuur. Gerestaureerd tot polyvalente ruimte en geschikt om maximum 170 gasten te ontvangen. Voor een vernissage, voordracht, seminarie, jubileum, bruiloft, babyborrel, verjaardags- of communiefeest. Maar ook voor een waardige uitvaartmaaltijd. Bezoekers mogen vrij flaneren in de samentuin en de boomgaard met oude appel- en perenrassen. Tussen de samentuin en de omwalling ligt ook een idyllisch stukje groen. Liefhebbers van een ‘bohemian wedding’ kunnen hier vast en zeker hun hart ophalen. Bij mooi weer lonkt het grasperk, dat naast de langschuur is aangelegd, uitnodigend voor het aperitief. De oppervlakte van ongeveer 400 vierkante meter biedt eveneens voldoende ruimte voor een springkasteel. Of voor de gloednieuwe stertent waaronder 100 gasten beschutting tegen zon of regen kunnen zoeken.

Kardinaal Van Roey
De Schranshoeve was ooit de woonst van Jozef Ernest Van Roey, een eenvoudige maar begaafde boerenzoon die het schopte tot kardinaal. Als eerbetoon is een kamer naar haar beroemdste bewoner genoemd: de Kardinaalsruimte. Dit mooie, sfeervolle vertrek met historisch gebinte is gelegen op de eerste verdieping van de brasserie. Hier kunnen zo’n 30 mensen samen zijn in volledige privacy. Voor een feestje, workshop, vergadering, … Gezelschappen voor wie totale privacy geen must is maar die toch gezellig bij elkaar willen zitten, vinden hun toevlucht op de mezzanine, eveneens op de eerste verdieping van de brasserie. De Schranshoeve heeft een oplaadpunt voor fietsen en beschikt over een ruime parkeerplaats. De openbare parking aan de bibliotheek ligt op wandelafstand. Kortom, de Schranshoeve heeft alles in huis voor een feestelijk 2019!

Onderox-menu van de maand
Soep van de chef
***
Gemarineerde zeeduivel, salade, rode pesto en verse frietjes

Prijs: 20 euro p.p.

Menu geldig van woensdag 23 januari tot en met donderdag 28 februari 2019, telkens op woensdag, donderdag en vrijdag, behalve op donderdag 14 februari. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

De Schranshoeve
Nieuwstraat 49, 2290 Vorselaar
Tel. 014 51 87 74
info@schranshoeve.be
www.schranshoeve.be
Open: wo tot zo: vanaf 11 uur (keuken open vanaf 12 uur)
Ma en di gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*