Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Burcht Hertog Jan: de natuur in je glas en op je bord

OUD-TURNHOUT — Burcht Hertog Jan brengt elke dag de natuur op je bord. Dat betekent ook: eerlijke producten voor een correcte prijs. De zaak zelf ligt midden in de natuur, in een omgeving die een paradijs is voor wandel- en fietsliefhebbers. Bovendien is Burcht Hertog Jan een toplocatie om te komen feesten.

Burcht Hertog Jan is voor heel wat mensen de vaste locatie geworden voor al hun feesten. Daarin speelt de rustige groene ligging van de zaak en het typerende interieur van de oude kasteelhoeve een belangrijke rol. In de aparte feestzaal kan je met zo’n 130 personen aan tafel. Wil je het nog groter? Dan kan ook de rest van de zaak mee opengesteld worden. Je kan dan een plekje voorzien voor zo’n 200 personen. Liever een kleiner feestje? Dan kan je in de veranda terecht, die is voorzien op een 25 feestvierders. “Alles is bespreekbaar”, zeggen zaakvoerders Jonas en Nick. “Zelf een menu mee opstellen, à la carte eten of kiezen voor één van de formules die we zelf al hebben uitgewerkt. Ik denk bijvoorbeeld aan onze Kasteeltafel. We bieden kwaliteit voor elk budget.” Bij mooi weer kan je ook het terras gebruiken, waar je bijvoorbeeld een aperitief kan serveren langs de vijver. Een huwelijks- of communiefeest in en langs de prachtige natuur dus… Klinkt aanlokkelijk, toch?

Kasteelbrunch
In de zaak zelf kan je van woensdag tot zondag komen eten. Dat kan à la carte, maar Jonas en Nick serveren ook regelmatig nieuwe menu’s. Elke zondag kan je, na reservatie, aanschuiven voor de Kasteelbrunch. Je betaalt 24,90 euro per persoon en wordt ontvangen met een glaasje cava en een soepje vooraf. Daarna kies je uit de ruime selectie aan koude en warme gerechten, vol met Vlaamse klassiekers. Als afsluiter krijg je nog een lekker dessertje gepresenteerd. De liefde komen vieren kan van donderdag 14 tot en met zondag 17 februari met een speciaal valentijnsmenu. Voor meer info: kijk even op de website.

Eigen koffieblend
De koffie die in Burcht Hertog Jan geserveerd wordt, is van Koffiemann, een blend die Jonas en Nick zelf ontwikkelden. “We zijn destijds gestart met een koffiehuisje, dus koffie is voor ons altijd heel erg belangrijk geweest”, klinkt het. “Koffiemann is voortgekomen uit experimenten die we zelf hebben gedaan om een stabiele en lekkere koffie te branden en te blenden.” Het merk bestaat uit 100 procent Arabica-bonen uit hoofdzakelijk Bolivië en Ethiopië, met toetsen van pure chocolade, noten en karamel. “Intussen leveren we ook aan andere horecazaken en hebben we de productie zelfs uit handen gegeven aan een betrouwbare partner zodat de kwaliteit behouden kan blijven, ook als we meer produceren.”

De natuur als uitgangspunt
Op de nieuwe kaart vind je ook de biologische fruitsappen van De Drie Wilgen terug. Met als subtitel ‘De natuur in je glas’. Het past perfect bij de visie van Burcht Hertog Jan, waar natuurliefhebbers kind aan huis zijn. De pure smaak van de natuur, met eerlijke producten die op een juiste manier werden geproduceerd. Ook op de kaart: het biologische bier Gageleer uit Oud-Turnhout.

De Wonderkamer
In de zijvleugel van het gebouw, in een klein en volledig afzonderlijk gedeelte, manifesteert de liefde voor de natuur zich een laatste keer. Onder de noemer ‘De Wonderkamer’ gaan Nick en Jonas, zo nu en dan aan de slag als taxidermist. Daarmee willen ze de natuurlijke schoonheid van opgezette dieren tonen. Intussen is er al een mooie collectie die te koop wordt aangeboden.

Omgeving verkennen
Leuk om weten voor de fiets- en wandelliefhebbers: bij de start van het toeristische seizoen zal ook het gemotoriseerde veerpond weer actief zijn dat je over het kanaal brengt en dat zo de doorsteek naar de Gewestbossen van Ravels mogelijk maakt. Binnenkort wordt ook de kiosk gebouwd, die het overzetpunt in de toekomst zal sieren. Bij Burcht Hertog Jan kan je dan terecht om krachten op te doen voor een fikse tocht of net om helemaal te bekomen nadat je de natuur en de omgeving verkend hebt.

Onderox-menu van de maand
Duo van wildpaté (fazant en ree) met confituur van witloof
OF
Appel-beulingkroketje
***
Kreeftensoepje
***
Forel met kappertjes op Normandische wijze
OF
Everzwijnenragout op grootmoeders wijze
***
Dessert van het huis

Prijs: 29,50 euro p.p.

Menu geldig van woensdag 23 januari tot en met zondag 3 maart 2019, behalve van 14 tot 17 februari (dan wordt enkel het valentijnsmenu geserveerd). Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

Burcht Hertog Jan
De Laks 8, 2360 Oud-Turnhout
Tel. 014 65 11 65
burchthertogjan@icloud.com
www.burchthertogjan.com
www.koffiemann.be
www.dewonderkamer.be
Open: wo tot zo: vanaf 11 uur
Ma en di gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*