Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Wekker: even tot rust in een stijlvolle familiezaak

REUSEL – In restaurant De Wekker in Reusel, net over de grens met ons land, kan je rustig even op adem komen. Met lekker eten en in een zaak waar je op je gemak kan zijn. Een stijlvol restaurant, maar wel eentje waar alles informeel mag blijven.

De Wekker: een familiezaak met een warm karakter waar eigenaar Ad Verhagen zelf in de keuken staat. Het afgelopen jaar vierde de zaak zijn 35ste jubileum, een leeftijd die niet al te veel restaurants op hun teller hebben staan. De naam De Wekker verwijst naar de tijd die je hier kan nemen om even te ‘onthaasten’. “Neem je rust en geniet een keer”, zegt Ad. Het is een beetje de leuze van de zaak. “Rustig en informeel, geen te stijve bedoeling. Geen zwaar linnen op de tafel en een familiale benadering van onze gasten”, klinkt het samengevat.

Ook het interieur ademt die rust uit. Niet helemaal volgeduwd met tafeltjes, hier zit je niet bij je buurman op schoot, zoals op veel andere plaatsen haast wel het geval is. Een fijne open ruimte dus. “We raden het de mensen altijd aan, om even rustig te genieten van zo’n moment op restaurant”, legt Ad uit. “Veel mensen moet je er ook echt aan doen denken hoor, dat ze even de gsm kunnen wegleggen en vooral de zaken die ze nog ‘moeten’ doen even kunnen vergeten. Als ze dat dan een tijdje van zich af kunnen zetten, dan hoor je vaak dat ze enorm genoten hebben van die benadering. ‘Je hebt nog gelijk ook, Ad’, ik hoor het regelmatig”, klinkt het met de glimlach.

Licht en luchtig
De meeste gerechten zijn gestoeld op de Franse keuken, Ad genoot zijn opleiding in Koksijde. “Maar ik zorg er wel telkens voor dat we daar nieuwe technieken op toepassen. Zodat het licht en luchtig blijft.” De kaart wisselt volgens de seizoenen. Je kan telkens à la carte eten, opteren voor keuzemenu’s of kiezen voor één van de all-in-formules die net geïntroduceerd werden. Met op maandag, woensdag en donderdag een keuzemenu van drie gangen waarbij je per twee kan kiezen uit bier of wijn. Vrijdagavond, tijdens Casual Friday, krijg je zes kleine gerechtjes per persoon geserveerd met vijf bijpassende glaasjes wijn erbij. Op Lazy Sunday krijg je ‘s middags vijf kleine gerechtjes met vier glaasjes wijn of ‘s avonds de keuze uit enkele soepen, biefstuk met pepersaus of zeetong, met een speciale koffie erna. Met een fles wijn per twee personen erbij. “Voor mensen die houden van de klassieke manier van uit eten gaan, zeg maar”, legt Ad uit. De prijs is telkens per duo zodat de ene rustig wat meer wijn kan nemen dan de andere.

Feest!
Wie binnenkort iets te vieren heeft, kan ook terecht in de feestzaal van De Wekker, die achter de zaak zelf is gelegen. “Een moderne ruimte met plaats voor feesten tot 250 personen, voor alle gelegenheden”, stelt Ad. “Soms doen we er ook diners voor grotere groepen of kleinere feesten, waarbij we de zaal kleiner maken en anders inrichten.”

Kempische gasten
Intussen zijn heel wat Kempenaren kind aan huis bij De Wekker. “Onze klantenbestand bestaat ongeveer voor de helft uit Belgen en de helft uit Nederlanders. Het is ook niet ver natuurlijk, voor de Kempenaren, je zit zo de grens over, maar we zijn toch heel blij dat ze zo massaal langskomen. En omdat we niet vlak in het centrum zitten, komen de mensen dus écht voor ons naar hier. Dat is altijd een heel fijne gedachte.”

Onderox-menu van de maand
Venkel, couscous, scampi’s, granaatappel
***
Gegrilde witlof, boerderijeend, pastinaakpuree, gefrituurde wortel
***
Runderzijlende, rode biet, wijnsaus, pompoenpuree, rode ui
***
Gepocheerde peer, chocolademousse, crumble, notenchocolade

Prijs: 41 euro p.p.

Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Menu geldig van woensdag 12 december tot en met zondag 3 februari 2019, met uitzondering van 24, 25 en 26 december. Dan kan je een speciaal kerstmenu komen eten. Meer info op onderstaande website.

De Wekker
Wilhelminalaan 97
5541 CV Reusel
Tel. +31 (0)497 64 24 51
info@restaurantdewekker.nl
www.restaurantdewekker.nl
Open: zo tot vr: vanaf 11.30 uur, za: vanaf 17 uur
Di gesloten (of op afspraak)


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*