Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Spoorhuis: een winterse lunch in een historisch kader

BAARLE-NASSAU/WEELDE – Brasserie Spoorhuis ligt pal op de grens tussen Weelde en Baarle-Nassau. Zaakvoerder Raf Doms gaf er een nieuw leven aan de oude spoorgebouwen naast het Bels Lijntje, de vroegere spoorlijn tussen Turnhout en Tilburg. Naast de brasserie kwam er plaats voor interieurzaak Pothuis en kledingwinkel Pakhuis. Zo kan je er makkelijk een dagje uit van maken.

Brasserie Spoorhuis heeft een uitgebreide lunchkaart waarbij de nadruk ligt op seizoens- en steekproducten. Zo eet je er momenteel pakweg een winterpasta, huisgemaakte lasagne, een donkere boterham met champignons of een punt worteltaart met walnoot. Ook erg populair in deze winterperiode: een glaasje sterkedrank om wat op te warmen. Spoorhuis heeft de likeur, whisky, rum en gin van Van Zuidam uit Baarle-Nassau in huis. “Van Zuidam maakt internationaal steeds meer naam”, legt zaakvoerder Raf Doms uit. “Zo staat hun whisky momenteel in de top 3 bij de niet-commerciële whisky’s. Het is heel fijn dat wij zo’n topkwaliteit hier in de directe omgeving hebben. Logisch dus, dat wij die ook serveren.” Verder staan er ook 12 jenevers op de kaart. De bierliefhebbers vinden hier alle bieren van La Trappe, Cornet van het vat, Westmalle Dubbel en Tripel, Omer, Duvel,… En voor de fans: de hernieuwde dobbel Palm, het bekende kerstbier, wordt hier de komende weken ook geserveerd. Een andere specialiteit van het huis is de Choc-o-lait, de warme chocolademelk gemaakt met volle melk, verkrijgbaar in smaken als puur, melk, vanille, hazelnoot, speculoos en mokka. Alle koffie is van Taeymans, het kwaliteitsmerk uit Beerse.

Groene omgeving
Spoorhuis verkeert al helemaal in de kerstsfeer. Je merkt het aan de gezellige inrichting en aan het vrolijke humeur van Raf, Steffie en Joep. Zij zorgen samen voor de harmonie tussen oud en nieuw die de zaak kenmerkt. Het gebouw zelf en de foto’s aan de muur herinneren aan het spoorwegverleden van deze locatie terwijl het interieur modern en gezellig is. Midden in de rustige, groene omgeving waar heel wat wandelaars in deze periode een verkwikkende tocht maken. De route van het Lekkerstappen Wandelfestival bijvoorbeeld die hier start en aankomt, Spoorhuis is ook één van de stopplaatsen van de kerstwandelingen van de VVV in Baarle-Hertog waaraan je van 15 december tot 6 januari kan komen deelnemen.

Kleding en interieur
En wie nog even wat tijd over heeft, loopt vast en zeker eens binnen bij het Pothuis, de living en lifestylewinkel in hetzelfde gebouw, ook in handen van Raf. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor de aankleding van je huis, zowel voor binnen als buiten. Beelden, decoratie, verlichting, terrasverwarming, meubels, kaarsen, vazen,… Of stapt even binnen bij het Pakhuis waar je stijlvolle kledij, juwelen, tassen en accessoires kan kopen. De locatie biedt dus beleving voor het hele gezin. Het Spoorhuis en het Pakhuis zijn trouwens volledig ingericht met materialen die je in het Pothuis kan bestellen. Alles wat je daar ziet, kan je dus ook gewoon mee naar huis nemen. Vraag gerust naar de prijs.

Onderox-menu van de maand
Dagsoep
***
Keuze uit Pasta Spoorhuis (bolognaise) of pasta kip

Prijs: 20 euro p.p.

Menu geldig van woensdag 12 december tot en met zondag 3 februari 2019. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Je gerechten kiezen, kan gewoon ter plaatse.

Spoorhuis
Grensweg 28, 5111 Baarle-Nassau (NL)
Stationsstraat, 2381 Weelde
Tel. +32 (0)14 63 36 39
Tel. +31 (0)13 590 73 79
info@spoorhuis.be
Open: wo tot en met zo: 10 tot 18 uur (keuken sluit om 17 uur)
Ma en di gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*