Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Nicoty: een feest om te vertoeven

WECHELDERZANDE – Restaurant Nicoty heeft er een drukke zomer opzitten. Toch staan er ook dit najaar nog heel wat zaken gepland. Intussen lopen ook de bestellingen voor de twee aparte feestzalen vlot binnen. Want ook als je feest in kleinere groep, moet alles tot in de puntjes in orde zijn.

In restaurant Nicoty in Wechelderzande roert chef Nico Deboel in de potten en pannen. Zijn vrouw Sofie Ceulemans heeft de leiding in de zaal. De nadruk ligt bij Nicoty op vers en smaakvol eten, waarvan er zoveel mogelijk zelf wordt gemaakt. Het eten wordt in lekkere menu’s gegoten waarbij er altijd aan de verschillende culinaire seizoenen wordt gedacht. Zo zit het Onderox-menu van deze maand boordevol wildgerechten. “Altijd iets om naar uit te kijken”, stelt Nico. “Je merkt dat veel mensen op het wildseizoen zitten te wachten. En het weer heeft ook zijn invloed op hoe mensen op restaurant gaan. De herfst en de winter nodigen uit om weer iets uitgebreider te gaan dineren. De menu’s mogen een extra gang tellen, de pousse-cafés zijn weer in trek, de gasten blijven iets langer hangen… Het is een gezellige periode.”

Feesten tot 66 personen
Ook wie de komende periode iets te vieren heeft, kan bij Nicoty terecht. Om gewoon lekker te dineren in het restaurant uiteraard, maar net zo goed voor een feest in één van de twee aparte zaaltjes, met een maximumcapaciteit van respectievelijk 16 en 66 personen. Telkens met veel lichtinval, geen donkere en sombere zalen dus. “Het wordt meer en meer een trend om feestjes in iets beperktere kring te doen. Daarbij kunnen wij voor alle gelegenheden formules aanbieden. We bespreken gewoon even vooraf wat de mensen graag hebben en we kunnen hen dan altijd wel iets op maat bieden”, vertellen Nico en Sofie. “Ook voor kleinere groepen hebben wij bijvoorbeeld de optie om een receptie te organiseren met hapjes en drankjes, iets wat je niet vaak ziet. Aan tafel is de service net zo goed als in ons restaurant. We hebben bijvoorbeeld speciale menu’s, we komen twee keer rond met de soep, er wordt nog een extra keer rondgegaan met vlees, vis en supplementjes… En er is ook de mogelijkheid om bij mooi weer een gedeelte buiten te doen. Er is dan zelfs een apart stukje privéterras beschikbaar.” Verder is er muziek voorzien of kan je als feestvierder je eigen achtergrondmuziek meebrengen. Er worden ook altijd aparte feestmenu’s gedrukt en op tafel geplaatst, een leuk extraatje.

Sterk in sterke dranken
De zaak van Nico en Sofie staat ook bekend om zijn uitgebreide sterke drankenkaart. “De mensen kijken er altijd wel van op, dat we zoveel keuze hebben”, klinkt het. “We hebben bijvoorbeeld standaard verschillende soorten amaretto, cognac, vermouth en whisky. Daar staan altijd meer toegankelijkere dingen bij, maar ook heel exclusieve. Wie eens iets anders zoekt dan de standaard smaken, gaat hier zeker verrast kunnen worden.” Er is ook veel keuze aan aperitieven. De huisgin bijvoorbeeld, die werd gemaakt in samenwerking met Thomas Cuyvers van de Sterkstokers uit Hoogstraten. Helemaal naar de smaak van Nico en Sofie gemaakt en gestookt in hun eigen Kempense distillerie. “Je ruikt er duidelijk jeneverbes in,” begint Nico zijn omschrijving, “ondersteund door allerlei kruiden zoals rozemarijn, bergthee, kardemon en gagel, iets wat heel populair is in de buurt en hier zelfs groeit. Een zachte gin met de nodige finesse, speciaal ontwikkeld om als aperitief gedronken te worden.” Intussen zijn ook de menu’s voor het eindejaar helemaal uitgewerkt. Kijk op de website van Nicoty voor meer informatie.

Onderox-menu
Trio van hapjes
***
Fazantenpaté met eendenlever, mangochutney en krententoast
***
Witlofroomsoep met grijze garnaaltjes
OF
Risotto van paddenstoeltjes en truffel met een kroketje van everzwijn en kalfszwezeriken (supplement 8 euro)
***
Sorbet
***
Hertentournedos met wildjus, wintertooi en huisgemaakte aardappelkroketjes
OF
Hazenrugfilet met ‘Grand Veneur’, wintertooi en bospaddenstoelenpuree (supplement 7 euro)
OF
Op vel gebakken zeebaarsfilet met yuzusaus, knolselder, spekjes, champignons en kruidenpuree
***
Chocolade-vanille dessert
OF
Assortiment van kaasjes

Prijs: 45 euro p.p.
All-in: glaasje cava, aangepaste wijnen, water en koffie met zoetigheden: +23 euro

Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’. Geldig van woensdag 24 oktober tot en met zondag 9 december 2018. De Onderox-lezer die de all-in-formule kiest, krijgt er gratis de ‘Nicoty huisgin-tonic’ bij als aperitief i.p.v. cava.

Let op! Jaarlijks verlof van 12 t.e.m. 23 november 2018. Op zaterdag 24 november kan je vanaf 18 uur weer langskomen.

Nicoty
Visbeekbaan 5 - 2275 Wechelderzande
Tel. 03 312 36 82
info@nicoty.be
www.nicoty.be
Open: Wo t.e.m. zo: van 12 tot 14 uur en van 17.30 tot 21 uur.
Ma en di gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*