Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

De Retiese Watermolen: "Het wildseizoen, de leukste periode van het jaar"

RETIE – Het wildseizoen is van start gegaan. Iets waar taverne De Retiese Watermolen graag aan meedoet. De komende weken staan er heel wat wildsuggesties op de kaart en kan je ook via het sharing-menu wild komen eten. Bovendien serveert de zaak de volgende maanden een extra gezellige nieuwigheid: kaasfondue.

In De Retiese Watermolen wordt er elk jaar weer reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe wildseizoen. “Het is mijn lievelingsseizoen om in te werken en eigenlijk ook om in te eten”, zegt uitbater en chef-kok Bert Geuens. “Het zijn aparte smaken waar je heel veel plezante dingen mee kan doen. Experimenten met sauzen met speciale biertjes... De Rodenbach Alexander bijvoorbeeld, dat gaat heel goed samen met wildgerechten. Het is een fijne periode om in de keuken te staan.” De lijst met suggesties zal de komende weken dus goed gevuld zijn met wild. “Het varieert ook vaak. Afhankelijk van wat er geschoten wordt.” Ook bij het Onderox-menu van de maand ligt de nadruk uiteraard op wildgerechten.

Sharing food wild
Zelfs via de sharing-menu’s kan je de komende maand wild komen eten. Daarbij worden er op een plank of op een warme steen vlees, groenten en andere bereidingen geserveerd die je dan per twee kan delen. Naast het wild kan je ook kiezen voor runderentrecôte, runderfilet, lamsrumsteak en varkenskroon. Zij staan het hele jaar door op het sharing-menu.

Kaasfondue
Vanaf de maand november zal je in de Retiese Watermolen kaasfondue kunnen eten, dat kan al vanaf twee personen. “Het past perfect in de gezelligheid die we in de wintermaanden willen brengen”, legt Geuens uit. “Die Zwitserse sfeer vind ik zelf heel leuk. Gezellig samen aan tafel, top! En het is bovendien iets wat je hier nergens in de buurt kan eten.” Je kan het uiteraard ook combineren met een stevige wandeling, om de honger goed te laten opkomen. En wie na zo’n wandeling in de zaak aankomt, kan de komende maanden ook een Jägermeister van het vat komen drinken. Bert heeft er zelfs een speciale tapinstallatie voor staan. IJskoud geserveerd en toch ideaal om lekker op te warmen na zo’n verkwikkende wandeltocht. Wie in grote groep gaat wandelen, kan trouwens ook op een dag naar keuze een uitgebreid ontbijtbuffet bestellen. Wel even vooraf reserveren.

Jingle Bells
Ook het menu voor de feestdagen wordt de komende dagen uitgewerkt. Hou de website in de gaten of vraag ernaar in de zaak zelf. Een viergangenmenu voor 42,50 euro per persoon die de hele eindejaarsperiode, van 25 december tot en met zondag 6 januari, in de zaak te verkrijgen is, na reservatie. Op kerstavond en oudjaar blijft de zaak dicht.

Onderox-menu van de maand
Kroketje van everzwijn met rucola en Ardeense uienconfijt.
OF
Bouillabaissekroketje met een flan van mediterrane groenten.
***
Wildstoverij met aardappelgratin en butternut, tatin van groenten.

(ook vegetarische variant is mogelijk)

Prijs: 20 euro p.p.

Geldig van woensdag 24 oktober tot en met zondag 2 december 2018. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

De Retiese Watermolen
Watermolen 5
2470 Retie
Tel. 014 37 97 15
www.deretiesewatermolen.be
Alle dagen open vanaf 11 uur, ma gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*