Ga naar inhoud
Onderox
Terug naar overzicht

Broosend Hof: genieten van eten en alles wat erbij hoort

OUD-TURNHOUT – Broosend Hof in Oud-Turnhout serveert elke middag en avond gerechten uit de Vlaamse keuken, vernieuwend gebracht en met veel eerbied voor streekproducten. Gebaseerd op een weldoordacht concept, met inspiratie uit de natuur, en met passie als belangrijkste ingrediënt

In restaurant Broosend Hof staan Koen Janssens en Sandra Verbraeken samen aan het hoofd. Met veel plezier in hun job en een enorme drive om hun gasten een bijzondere middag of avond te bezorgen. Op de borden verschijnen gerechten uit de Vlaamse keuken, op een vernieuwende manier gebracht, met veel aandacht voor streek- en seizoensproducten. Een grote kracht ligt ‘m in de eerlijke en pure ingrediënten die ze gebruiken. “Bij ons laten we die echt tot zijn recht komen”, vertelt Koen. “Je ziet het product liggen en we laten de pure smaken naar boven komen. Je hoeft het ook niet nodeloos ingewikkeld te maken. Het is de mooie samenhang van de producten die het bijzonder maakt. Alles moet tot zijn recht komen. We merken ook dat die herkenbaarheid aanslaat bij jongere mensen. Gaan eten is meer dan je maag vullen. Het is gezellig babbelen en vooral genieten. Daarvoor hoef je echt niet alleen moeilijke bereidingen te serveren. De mensen willen bij ons verwend worden. We brengen alles met passie, dat is ons belangrijkste ingrediënt.”

Verrassingsmenu
De gerechten worden geserveerd in de vorm van een degustatiemenu van drie, vier of vijf gangen. “En vergeet niet dat je ook op donderdagavond heerlijk kan eten op restaurant”, benadrukt Koen. “Dat is iets wat mensen blijkbaar vaak vergeten.” Op maandag kan je dan weer langskomen voor een verrassingsmenu. “Vier gangen waar we het einde van de week insteken”, legt Koen uit. “Daarbij gebruiken we op een creatieve manier de verse producten op die we ook in het weekend hebben geserveerd. Dat doen we omdat we niets willen invriezen. Het is extra voordelig geprijsd en het zijn altijd heel leuke combinaties en smaken. Het kan zelfs zijn dat elke tafel iets anders krijgt.” De ‘Smaakmaekers’, een selectie aan alcoholvrije dranken die Sandra samenstelt bij elk menu, worden regelmatig aangepast om goed bij de seizoensgerechten te passen. “Binnenkort trekken we de bossen weer in om inspiratie op te doen. Voor ons culinair najaar, maar dus ook voor de Smaakmaekers die we nu samenstellen.”

Lekker lunchen
Verder is er elke middag een lunchmenu. Dat is behoorlijk uitgebreid: met hapjes bij de aperitief, voor-, hoofd- en nagerecht en garnituur bij de koffie. “Maar ook voor mensen die minder tijd hebben ‘s middags hebben we opties. En uiteraard kan je ook langskomen voor een snelle zakenlunch.” Wie een vergadering plant, kan in de aparte zaal terecht. “Daar doen we ook alle denkbare feesten. Familie- en communiefeesten, recepties, kerstfeesten,… Eigenlijk alles wat culinair ondersteund mag worden.” Spring vooraf even binnen om samen met Koen en Sandra een voorstel op maat uit te werken, naar een vooraf afgesproken budget.

10de verjaardag
Dit jaar vieren Koen en Sandra de tiende verjaardag van hun zaak. Met een barbecue, een wandeling en livemuziek. In oktober volgt er nog een speciale vertelavond waarbij je tussen de gerechten door binnen en buiten getrakteerd wordt op leuke verhalen, begeleid door pianomuziek. Hou hun Facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Onderox-degustatiemenu
Zalm, wakamé, spinazie, rode kool (**)
***
ijting, pompoen, bloemkool, wostyn mosterd *(**)
***
Grietbot, tomaat, aubergine, champignons
***
Wilde eend, courgette, knolselder, paksoy *(**)
***
Perzik, yoghurt, amandel, whisky ijs * (**)

Prijs: 47 euro p.p. (drie gangen*), 52 euro p.p. (vier gangen**), 61 euro (vijf gangen).
(in oktober krijg je elke donderdag- en zondagavond het vijfgangenmenu aan 52 i.p.v. 61 euro)

(Speciale wijnselectie mogelijk aan 23 euro (drie gangen), 26 euro (vier gangen), 30 euro (vijf gangen))

Kaas i.p.v. dessert +5 euro of uitbreiding met een kaasbord + 7 euro. Met begeleidend bier. (gelieve bij bestelling door te geven)

Geldig van donderdag 27 september tot en met zondag 4 november 2018. Enkel voor wie vooraf reserveert met de vermelding ‘Onderox-menu’.

Broosend Hof
Brooseinde 61
2360 Oud-Turnhout
Tel. 014 70 00 77
genieten@broosendhof.be
www.broosendhof.be
Open: ma, do, vr en zo: vanaf 12 uur (lunch) en vanaf 18 uur (diner) za: vanaf 18 uur (diner)
Di en wo gesloten


Reactie toevoegen

Velden met een * zijn verplicht.

Onderox?*